Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agata2011

Praca w Norwegii

Polecane posty

Gość Agata2011

Czy ktoś się przypadkiem nie orientuje w temacie ekstra wydatków na życie. Jade do pracy oferują mi 5500 koron ale nie interesuje mnie mieszkanie jedzenie opłaty. Czyli wsumie te 5500 to mój czysty zarobek ale chciałam sie dowiedzieć mniej więcej miesięcznie ile się wydaje na takie nazwijmy to przyjemności czyli np jakies słodycze kola kino dyskoteka . Z góry dzięki za odpowiedź

Gość hernetttta
kolezanka wyjechala w czerwcu ponoc ceny okropne, paczka fajek na polskie kosztuje 70zl

Gość Agata2011
Papierosy odpadają bo nie pale a alkochol to jak by wszyscy np w Polsce tak pili jak ja to przemysł alkocholowy u nas by dawno upadł (u mnie średnio to jest jedno piwko na miesiąc)

Gość Agata2011
ale preferuje zioło i czasami kreske, ile to może kosztować ?

Mało Ci proponują. Nie zgodziłabym się na to. Mają Cię chyba za jelenia, bo na norweskie warunki powinnaś zarabiać min 3 razy tyle. Powodzenia :o

Gość brumdal
Jezeli sa to pieniadze tylko na twoje przyjemnosci bo reszte masz zapewnione to spokojnie straczy na kino,piwko,cos dobrego do zjedzenia,wyjscie do restauracji,kupno jakis ciuchow...........No moze nie w na wszystko na raz w jednym miesiacu,lecz te pieniadze jako kieszonkowe nie sa male.

Marycha/ Hasz ok. 200 koron. Jedzenie zależy. Podam ci przykładowe ceny: Chlep - 10 koron do 40 koron Ketchup - 8 koron do 40/50 Masło orzechowe - ok 30 koron Ser kg - 50 koron wzwyż Pepsi 2 l - 30 koron Czekolada - 8 koron do 50/60 koron Big Mac - 45 koron Cheesburger - 30 koron

Gość brumdal
SzuuSzuu jezeli ona nie musi sie martwic o oplaty za mieszkanie,jedzenie to nie jest wcale malo.Nawet jakby zarobila tak przecietnie 14 tys koron i musialaby zaplacic za wynajem mieszkania,zrobic oplaty i kupic jedzenie to by jej 5.500 nok nie zostalo napewno. Podejrzewam ze autorka bedzie opiekunka do dziecka a tu opiekunki kokosow nie zarbiaja.

Gość andzia345
hmmmm zastanawiam się czy ja mam zbyt wygórowane wymagania czy co ale dostałam oferte pracy dwójka dzieci opieka nad nimi zabawa gotowanie karmienie spacery full obsługa 8 godzin dziennie od poniedziałku do soboty + dom ok 250 m kwadratowych codziennie jak dzieci śpią na bierząco porządki + raz w tygodniiu generalne porządki + gotowanie + pranie + prasowanie + raz w miesiącu okna. Zaproponowano mi pewną kwotę ale aż mi się nie chce wierzyć że za taki zakres obowązków tylko tyle płacą.