Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ToTylkoJa_

Odstawienie tabletek i seks.

Polecane posty

Witam Was;) przez 2 lata brałam tabletki antykoncepcyjne. Na początku sierpnia je odstawiłam , był to bodajże 2-3 sierpień. W nocy z 5-6 sierpnia dostałam okres. Uprawiałam seks 12 , 15, 19 - z gumką , tyle, że 19 wytrysku w gumce było bardzo mało, chłopak mnie uspakajał , że czasami jest tak mało, a ja mam takie mysli iż gumka pekła ..:( Natomiast 18 sierpnia uprawiałam seks bez zabezpieczenia, alkohol , brak prezerwatywy przy sobie i stało się, nie myśleliśmy wtedy o tym, jednak nie doszedł we mnie . Dziewczyny mam takie pytanie, czy jak przed braniem tabletek miałam cykl 27 dniowy, to czy teraz równiez mam ? Czy to się wszystko pozmieniało, nie wiem czy dni płodne liczyć tak jak kiedys?

Gość magdaaaa32
ja zaraz po odstawieniu mialam bardzo dugie cykle 1 cykl po odstawieniu jeszcze w miare ok ale nastepny trwał cos ok 45 dni bo organizm jakos sam bez tabsow nie mogl dobrze funkcjonowac z przyzwyczajenia ze to tarblekti go reguluja

Gość wykorzystałam do tego lato
ginekolodzy twierdzą, że tuż po odstawieniu tabletek anty jest najwięcej "wpadek" bo w pierwszym miesiącu owulacja może być zupełnie niespodziewana i w dziwnym terminie :) Bo organizm się przestawia na normalne funkcjonowanie

Tak też myślałam. Zawsze jak miałam owulacje kuł mnie jeden z jajników, owulację powinnam mieć 17-18 sierpień, jednak żadnego kucia nie czułam...