Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama jedynaczki980

czy dziecko powinno mieć rodzeństwo czy lepiej być jedynakiem?

Polecane posty

Gość gość
Ja nie chcę rodzeństwa dla mojej córki. Ma mnie pytać kogo kocham bardziej, czuć się zagrożona, uczyć się rezygnowania ze względu na młodsze rodzeństwo? Brrr...

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość ja mam jedno dziecko , ma 14 lat i chcialabym drugie, mloda jeszcze jestem wiec kto wie...dziecko zas nie chce rodzeństwa xxxxx Zdziwiłabym się gdyby nastoletni jedynak chciałby mieć rodzeństwo . . . . .no i co z tego???, jak sam bedzie chcial miec tylko 1 dziecko to niech sobie z zona ustala:) ja chce miec drugie ale jestem za bardzo aktywna zawodowo i dlatego ciągle odkladam

Gość gość
No i nic z tego :O Piszę tylko , że żaden nastolatek nie chce mieć rodzeństwa będąc tyle lat jedynakiem to oczywiste . Natomiast co ty zrobisz to twoja sprawa i mało mnie interesuje.

Gość gość
mylisz się, mam 2 kolezanki, ktore maja dzieci w wieku 12 i 15 lat, jedna wlasnie urodziła, druga jest w ciazy i dzieci ich bardzo ciesza sie z rodzeństwa:), m-dzy mna a bratem jest 12 lat roznicy i tez pamietam jak sie cieszyłam:) ale moj jak pytamy czy chciałby to mowi,ze nie, bo: - za duza roznica wieku - zanim zalapie kontakt z potencjalnym rodzeństwem moze juz bedzie mial swoja rodzinę - a jak byłaby siostra to juz wogole:D, brata by chociaz nauczył karate i w pilke grać:D

Gość gość
Napisz, że te dzieci (12 ,15 lat) to chłopcy to na prawdę mnie zadziwisz;) Bo znam trzech którzy mają rodzeństwo z różnicą wieku ok.10 lat i żaden nie jest szczęśliwy z tego powodu (delikatnie mówiąc;) ) .Natomiast jeżeli są to dziewczyny to uwierzę , że mogą cieszyć się z rodzeństwa.

Gość gość
12 letni chłopiec, 15 dziewczynka:)

Gość gość
ja myślę, że dziecko POWINNO MIEĆ RODZEŃSTWO! Ale co zrobić, kiedy nie stać nas na drugie??? :( :( :( Wolę mieć jedno i żeby miało w miarę zapewniony być, niż dwójkę, kiedy trudno związać koniec z końcem