Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ailime1

mam 18 lat i wypadają mi włosy

Polecane posty

ja byłam jakiś czas temu u dermatologa ( u faceta ) i on się w ogóle nie przejął moją sytuacją. Powiem więcej, wyśmiał mnie. Miałam włosy związane w kitek, bo wiało na dworze, a on powiedział, że jak tak będę związywała włosy to nic dziwnego, że mi wypadają. W ogóle myślę, że niezbyt mi uwierzył, że garściami mi wypadają, bo jeszcze mam trochę grube. Kiedyś, jak byłam mała to miałam strasznie dużo włosów, większość przechodniów się oglądało i pytało moich rodziców o te włosy. Dziś mam 18 lat i od około 2 lat męczę się z wypadaniem włosów. Brałam już chyba z 5 rodzajów tabletek, niezbyt pomagają. Jem bardzo dużo owoców, zrobiłam badania krwi i wszystko jest w porządku, jedyne co to strasznie się stresuję wszystkim , a najbardziej tymi włosami. Dziewczyny, macie jakieś sprawdzone sposoby na wypadanie włosów ?

Gość Musisz wiedziec czemu CI
wypadaja, bo inaczej te leki nie beda skuteczne. Ja dopiero po 20 latach odkrylam przyczyne lysienia hormony

a jak mam się dowiedzieć jaka jest przyczyna, skoro po wynikach badań niczego nie widać, wszystko jest w porządku

Nie wiem jak masz sie dowiedziec ale bez tego nie masz co pytac o skuteczna kuracje bo ta skutecznosc w 100% zalezy do powodu z jakiego Ci wypadaja i to, ze komus cos pomoglo nie znaczy, ze Tobie pomoze, jasne?

Gość stan przejściowy
włosy bardzo często wypadają na tle nerwowym ale to minie , też tak miałam i nic nie pomagało . Tylko się nie przejmuj a będzie dobrze , poprostu organizm osłabiony i w badaniach może nic nie wyjść , bo nie ma badań na to jaki jest stan psychiczny organizmu

Wzmacnia wlosy pokrzywa do picia i plukania, skrzyp zeby sie nie denerwowac - melisa ale jesli Ci wypadaja z powodow hormonalnych to nic Ci nie pomoze

odżywianie ma mega wpływ na kondycję włosów, dzisiaj non stop wszystkie panny na wyniszczających dietach, wypadaloby witaminy choćby w formie suplementów wcinać, może to coś pomoze.

Gość pop pierrrrwsze
stres po drugie mało tłuszczu w diecie, serio! zacznij jesc pestki słonecznika, mi pomogło, a tez wypadały okropnie, straciłam poliwe włosów, przez stres oraz złe odzywianie (niejako spowodowane tez stresem;/)

Gość ladyloveloveovevee
Cześć. Też mam 18 lat, strasznie wypadają mi włosy. Byłam u 3 dermatologów, 2 z nich po prostu mnie olało, 3 przepisał leki itd. nic nie pomogło. Poszłam do rodzinnego i wręcz wyprosiłam skierowanie na badania. Dzisiaj je dostałam, TSH 6.09 czyli niedoczynność tarczycy. Radzę Ci, idź zrobić podstawowe badania, mocz, krew (żelazo + morfologia)