Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo nie wiemmm

chusteczki nawilzone huggies-czy dobre dla noworodka???

Polecane posty

Gość pytam bo nie wiemmm

jw.bo widzialam w rossmanie 3-pack za 13zl i zastanawiam sie czy sa dobre

pewnie dobre :) skoro ludzie używają o wiele tańszych i nic dzieciom się nie dzieje to po huggies tym bardziej :) uczulać nie powinny żadne. ja kupiłam z BabyDream myślę, że się sprawdzą, koleżanka ich uzywa i nie narzeka ;)

Gość zonaKraka
Dla mnie najlepsze- jedyne które nie uczulają synka z bardzo delikatną skórą. A uczulały go chusteczki Pampers, Dada, Babydream, Johnson... Ale jeśli dziecko nie ma jakiejś delikatnej skóry można znaleźć lepsze- Huggies często źle się wyciągają z opakowania i są chyba sztywnbiejsze od innych.

Ja przy pierwszym i przy drugim dziecku używam tylko chusteczek Huggies, konkretnie te: http://www.bangla.pl/opinie/p8167/huggies-pure-chusteczki Miałam kilka przygód z chusteczkami Dada, Pampers, Bambino, Johnsons, ale zawsze z podkulonym ogonem wracam do tych. Są najbardziej nasączone, najbardziej delikatne, nie drą się, często są na nie promocje. Jedyna wada: ciężko wyjmują się z opakowania, ale dla mnie taka wada, to żadna wada.

o joj, mam nadzieję, że mój szkrab nie będzie taki wrażliwy i posłużą mu tańsze husteczki, bo jak widzę cenę chusteczek z Pampers to głowa boli :(

Gość Bgdb
Mojemu synowi sie nie nadaly zaraz odparzona pupa byla

Pure -sa bardzo przyzwoite. Niezłe są też nivea i johnsona. Nie kupuj za dużo na zapas bo czasem dziecko może źle tolerować.

Gość Podobnie
Dla mnie najlepsze. Zawierają najmniej składników. Niektórzy narzekają że się drą ale mi to nie przeszkadza. Czasem są lepsze promocje w tesco, paczka wychodzi po 3,5. Chusteczki często niestety uczulają, więc polecam te jak najbardziej.

Gość A ja używam chusteczek po
niecałe 4zł i są tak mokre że z nich cieknie i przepięknie pachną. Nie powiem które to bo jeszcze by zdrożały.

A ja mam z nimi złe doświadczenia, niby dobrze nawilżone, delikatne... ale właśnie zbyt delikatne i bardzo mi się rwały. Próbowałam kilku paczek bo były dodatkiem do pieluch i zawsze to samo... rwały się tak że nie można było wyjąć z paczki. Ale może jakieś stare były bo jako "gratis" były. Nowych z półki nie kupowałam... jestem wierna Bambino :)

Gość Podobnie
Bambino cudownie pachną, ale u nas uczulały niestety.

A nie ma w pl chusteczek suchych dla niemowlat? Takih ze sie samemu moczybw wodzie z mydlem? Ja takich uzywam i tu gdzie mieszkam kazdy pediatra czy polozna poleca tylko takie rozwiazanie i powiem ze jest to tansze i wcale nie upierdliwe. Kolo przewijaka miseczka z woda i mydlem. Nawilzane mam tylko jak jestem poza domem.

Gość huhulera
Niby dla noworoska jest najlepsze przemywanie pupy woda z mydlem i plukanie woda czysta potem,ale w zasadzie kazda mama,ktora znam,uzywala chusteczek od poczqtku. Ja uzywalam penaten albo pampers bezzapachowe,mojej corce nic od nich nie bylo

Gość aniaaaaaaaaaaaaaaa
U nas niestety nie zdały egzaminu. Za każdym razem powodowały odparzenia. Za to cały czas używamy pieluszek huggies i te sprawdzają się bez zarzutu. Na pierwszy raz lepiej nie kupować wielopaków. Wiem, że pojedyncze opakowanie kosztuje więcej, ale jeżeli nie ma pewności co do reakcji dziecka, to wdaje mi się,ze nie ma co oszczędzać, tym bardziej, że są dzieci, które wcale nie tolerują tego typu chusteczek.

Gość Podobnie
Skiti mówisz o tych kwadratowych wacikach? Czy może są jakieś inne jeszcze? Ja używam tych właśnie kwadratowych, a chusteczek poza domem, ale powiem Ci że drożej mnie to wychodzi. Jednak masz racje to o wiele lepsze dla dziecka.

Nie Waciki chusteczki ktore sa materialowe. Mozna je w sumie nawet prac ale sa tanie wiec nikt tego nie robi. I sa wydajne bo na podtarcie zuzywam 1-2. Poszukam na necie to wam pokaze.

Gość mama dwóch dziewczynek
to zależy od skóry dziecka, więc opinie będą różne... wg mnie są kiepskie - rwą się, ciężko je wyjąć z opakowania i są jakieś takie sztywne, mało elastyczne... ja używam pampers najczęściej. Starsza córka miała problemy ze skórą i czego bym jej nie użyła i tak miała podrażnienia, więc najczęściej była woda i mąka ziemniaczana /i tak miała zmiany zanim była w pieluszce/. Mała z kolei jeszcze nigdy /odpukać/ nie miała żadnych podrażnień, nie użyłam nic poza pudrem na noc, po kąpieli i jedziemy na chusteczkach generalnie...

Gość mama dwóch dziewczynek
nie słyszałam w Polsce o czymś takim... ja mojej córce po kupie pupę myję gąbką, jak była malutka to wacikami. fajna sprawa z tymi suchymi chusteczkami ;-)

Ale rumianek często uczula.. ja używam tych chusteczek i jestem zadowolona, mały nigdy nie mial odparzenia natomiast na pieluszki mial uczulenie

Gość Podobnie
Nie widziałam takich chusteczek niestety ale będę śledzić rynek. Rumianek super ale też często uczula, więc lepiej ostrożnie - u nas działał cuda podobnie jak mąka ziemniaczana.

Ja nie byłam zadowolona, rwą się, śmierdzą... Pampers małą uczulały Babydream są trochę słabo nawilżone ale ok Kindii różowe z Cleanica używamy na codzień - kosztują 12 zł za 3pak zawsze :)

Kurcze to strasznie szkoda ze nie ma.. Moze innej firmy? Ale szukalam na necie i rzeczywiscie nic nie znajduje..

nie sadze zeby te myjki wielorazowe daly sie wyprac z kupy noworodkowej :) na www.bangla.pl jest wiele opini o chusteczkachh,pieluchach i innych akcesoriach dla dzieci.

Ja ledwo tetre dopieram. Zostaja plamy. Nie sadze zeby te flanelki odegraly swoja role. Poza tym strasznie drogie! Juz lepiej kupic 5 normalnych flanelowych pieluch i pociac. Szukam na ebay czy maja suche chusteczki..

Gość Kamillkall
huggies neborn te nawilzone tylko woda, sa bardzo dobre rowniez do buzki czy raczek zero zapachu itd ale kazde dziecko ma inna skorke jednemu pasuje drugiemu nie