Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytammmmmmmmmmm

Czy wykształcony, dobrze zarabiający mężczyzna zawsze potrzebuje równej sobie?

Polecane posty

Gość pytammmmmmmmmmm

Witajcie:) Co sądzicie na ten temat? Uważacie, że jak facet ma wyższe wykształcenie i jest to np. prestiżowy zawód albo nawet nie jest prestiżowy, ale za to dobrze zarabia, to poszukuje kobiety równie wykształconej albo równie dobrze zarabiającej jak on? Czy kobieta zawsze musi dorównywać facetowi, żeby chciał z nią być? Czy takie rzeczy według was nie mają większego znaczenia?

Gość pytammmmmmmmmmm
Czyli dla niektórych nie ma to większego znaczenia?

Gość brick80
ważne, żeby byli na zbliżonym poziomie intelektualnym. i nie mam tu na myśli studiów, bo znam mnóstwo buraków z mgr i świetnych ludzi bez wykształcenia. a co do kasy - jak im pasuje - ja uważam, że warto by kobieta pracowała - nie "dziczeje" wtedy ;P

Gość martinnn
maja duze znaczenie, zarobki nie musza byc tak samo wysokie jak faceta, ale na pewno nie 1200 zl, co do wyksztalcenia to oczywiste, ze facet na pewnym poziomie nie zwiaze sie z matolka

Gość martinnn
nie chodzi o "wspanialych" ludzi, tylko o pewien poziom inelektualny

Gość pytammmmmmmmmmm
A jeśli np facet jest na dziennych studiach, a dziewczyna na zaocznych, bo nie udało jej się dostać? Ma prawo czuć się gorsza?

Gość martinnn
nie, nie ma prawa czuc sie gorsza, tryb studiow to sprawa drugorzedna

zadajesz głupie pytania autorko :) inteligentny facet zazwyczaj pragnie inteligentnej kobiety, ale nie kalkuluje az tak :)

Gość paninairo
Gdyby było tak jak pisze autorka, to by związków na świecie nie było :) To raczej domena kobiet, że partner musi być z wyższej (lub jak się nie da to z tej samej) półki, co poszukiwaczka. faceci nie mają z tym problemu.

Gość pytammmmmmmmmmm
martinnn - naprawdę tak sądzisz? Ja często się spotykam z tym jak ludzie jeżdżą po tych co poszli na zaoczne, a tu na kafe to wręcz standard, tyle razy już czytałam jaki to obciach, porażka, brak ambicji, dno i inne gorsze określenia. Stąd moje pytanie. Ty nie masz takiego wrażenia?

Gość pytammmmmmmmmmm
paninairo - czyli co, z kobietą z dużo niższej półki też mogą się związać na życie? Typu nie wiem: prawnik i woźna? Żeby nie było nie mam nic do tych zawodów, pytam z ciekawości

Gość martinnn
pytaaammmmm- opiniami ludzi z kafe nie zawsze warto sie we wszystkim kierowac;) tryb studiow serio jest kwestia drugorzedna, bardziej liczy sie kierunek, a nie to czy dzienne czy zaoczne

Gość tristan123
Najkrócej można ująć to tak,że kobiety szukają bardziej inteligentnego od siebie, lub w ostateczności równego sobie inteligencją mężczyny, a męzczyżni szukają nie przewyżyszającej go inteligencją kobiety a z chęcia wezmą mniej inteligentną, bo czują się komfortowo, i robią na niej wrażenie. Swój do swohjego ciągnie czyli kobiety szukają ze swojego poziomu do góry a mężczyźni ze swojego poziomu na dół.

Gość pytammmmmmmmmmm
A jeśli np oboje są wykształceni, chociaż mają inne zawody, ale mężczyzna znalazł po swoich studiach dobrze płatną pracę, a kobieta nie może znaleźć i siedzi w domu albo pracuje, ale nie w swoim zawodzie i zarabia dużo mniej od mężczyzny?

Gość martinnn
to zalezy czy jest to sytuacja czasowa, czy tak bedzie zawsze

Gość pytammmmmmmmmmm
Wylecz swoje kompleksy, łatwo się mówi:D:P

Gość martinnn
glowa do gory;)

Gość pytammmmmmmmmmm
Jak człowiek wszędzie słyszy, że powinien być super wykształcony, mieć super pracę, mieć mieszkanie, być super atrakcyjny, super zaradny, super gotować i wszystko inne super.. to się dołuje, gdy czuje, że do super to mu daleko:/

Gość Kazdy wie, ze
'tak myśli chłopiec nei mężczyzna' Fiku mikuuu przestań sie konpromitowac :O mezczyzna, Twoim zdaniem, nie potrzebuje seksu? Nie potrzebuje atrakcyjnej i chętnej partnerki??? Zabierzcie ja stad.

Gość pytammmmmmmmmmm
Myślę, że potrzebuje atrakcyjnej partnerki, ale przecież wygląd nie jest najważniejszy.. I nawet najpiękniejsza dziewczyna w okolicy w starciu z zaradniejszą, lepiej wykształconą pewnie nie ma szans...

Gość martinnn
pytammm- prace predzej czy pozniej znajdziesz odpowiednia, przeciez ta pierwsza nie musi byc ta docelowa, mieszkanie kupisz sobie z partnerem, gotowanie nie jest trudne, a na urode chyba nie masz wplywu, ale zadbac o siebie zawsze warto w kazdym wieku;)

Bardzo dobrze napisał ktoś wyżej. Kobiety szukają madrzejszego/równego sobie. Faceci natomiast odwrotnie. Pytammmmm- facetom jest duzo łatwiej prace znalezc, niz nam, potencjalnym matkom wiecznie na macierzyńskim!

Gość martinnn
wyglad jest wazny, ale w przypadku faceta, ktrego opisalas, to sam wyglad raczej nie wystarczy, przynajmniej nie na staly, prawdziwy zwiazek

Gość pytammmmmmmmmmm
A ja właśnie martwię się, że mi się nie uda. Jeśli chodzi o wygląd to myślę, że jestem atrakcyjna, mam dosyć spore powodzenie, czuję się ładna, ale brak mi pewności na innym tle. Jestem właśnie na zaocznych, bo nie udało mi się dostać na dzienne, pracuję, ale praca jest mało związana z moim przyszłym zawodem. W tej chwili i tak nie mogłabym go wykonywać, ponieważ nie mam do niego uprawnień,ani odpowiedniej wiedzy i doświadczenia, więc w moim przypadku mogę jedynie uczęszczać na praktyki z nadzieją, że może po skończeniu studiów jakoś się załapię dalej i mnie zostawią. Nie jestem z zamożnej rodziny, więc nie stać mnie na mieszkanie i zadręczam się tym. Czuję się gorsza na tle kobiet, które mają lepszą pracę albo są na studiach dziennych, boli mnie to, że się nie dostałam i że zarabiam tak mało:( Wydaje mi się, że to może zniechęcać facetów, że owszem interesują się mną na krótko, ale potem zawsze wiążą się z tymi zaradnymi, co mają lepsze perspektywy na życie.

Gość martinnn
moze powinnas popracowac nad samoocena? jakis psycholog moze?

Gość pytammmmmmmmmmm
Myślałam już o tym, bo z samooceną u mnie faktycznie fatalnie, ciągle nakręcam się z powodu tych powodów, które opisałam wyżej i czuję się gorsza:(

Gość martinnn
poki co ucz sie, na studiach nikt nie ma super pracy i zazwyczaj mieszkania, no chyba ze dostal od rodzicow