Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Martynkaa_19

jaśniejszy okres

Polecane posty

Gość Padłam!!
Nie, nie wpływa. Normalny kolor okresu powinien być ciemno czerwony, bordowy. Jasny świadczy o krwotoku.

arya: nic nie wnosisz do tego posta, to po co się udzielasz? Dzięki dziewczyny za rady... idę sać, bo zaraz zwariuje, musze sobie to wszystko poukładać...

Gość Padłam!!
O znalazłam coś takiego : hypermenorrhoea obfite krwawienia miesięczne, odchodzenie skrzepów krwi Bo mówiłaś o jakiś skrzepach... Obfite to krwawienie?

Gość arya
Zazartowalam bo myslalam ze to zarty za to ty zartujesz po ostatnia swoja wypowiedź . Ciążą pozamaciczna w prezerwatywie :/ po co dziewczyne stresujecie ?

no wlaśnie dosć obfite... myślalam, ze to normalny okres, bo martwiłam się, że nie nadzejdzie... ale martwi mnie ten kolor.

Gość arya
Ale z ciebie glupia pusta i naiwna dziewucha autorko...nie to nie ciaza to rak macucy stąd ta jasna krew . Albo moze ciążą z rakiem i nadzerka bo to tez sie zdarza

Gość Padłam!!
TO SOBIE POCZYTAJ!!! http://www.grabieniec.pl/pokaz_artykul.php?id_artykulu=933 "Jak wygląda normalna fizjologicznie miesiączkowa wydzielina pochwowa? W trakcie miesiączki kobieta przeciętnie traci około 100 ml krwi. Wydzielina nie powinna jednak zawierać skrzepów, niedobrze też, gdy pojawia się w niej jasna krew. Zarówno bardzo skąpe krwawienia, jak i utrata większej ilości krwi wymagają konsultacji ginekologicznej. " Jasna krew - zle! skrzepy - zle!

Gość Padłam!!
Najwyższy czas przejść się do ginekologa kochana! Sama widzisz, że my sobie nie zmyślamy. W artykule jasno napisane że nie dobrze jak jest jasna krew.

jeszcze przypomniało mi się, ze kilka miesięcy temu miałam tak, ze okres dostałam tydzień po skończonym poprzednim.

Gość arya
Prezerwatywa jesli jest stosowana tak jak powinna ,nie pekla ,nie spadła i nie uszodzia się to zajście w ciaze graniczy z cudem ,chyba że plemniki ewoluowaly i przedostają się przez gume

Czemu ty dziewczyno jeszcze nie byłaś u ginekologa! 19 lat, współżyje... Ilu dniowy masz cykl? Regularny? Od jak dawna współżyjesz?

Padłam odpisze Ci tu bo dopiero teraz zauważyłam ze napisałas jeszcze w tamtym temacie; Ja bywam nie codziennie, tylko jak mam chwilę i to późnym wieczorem więc jak Cię gdzieś zobaczę to sie odezwę:)

Gość arya
Ja nie mowie że jasna krew jest ok tylko że zwazajac na to jaki byl stosunek nie jest wynikiem poronienia czy ciazy o jakim.mowisz dzizas

pierwsz raz przezylam w wieku 16 lat, ale miałam potem bardzo długą przerwe... moje cykle sa w miare regularne... 30 - 31 dni, tylko w kweitniu to rzesunięcie... teraz też było zgodnie z terminem, po 30 dniach, 14 dni po owulacji (prawdopodobnie)

Gość Padłam!!
No koniecznie :D Muszę przyznać że masz bardzo ciekawe poglądy na życie no i Twoje rady są naprawdę dobre. Ja nie miałabym tyle cierpliwości co Ty. :)

arya, najpierw się naśmiewasz , że autorka ma dżumę a teraz radami sypiesz. Brawo :S

Gość Padłam!!
To też nie wiadomo do końca bo jak Ci się tak przesunęło to może być różnie. Wiesz co , nie martw się po prostu jak najszybciej umów się do ginekologa i powiedz mu to samo co tu nam! On na pewno będzie wiedział co robić.

Gość Padłam!!
No koniecznie! śpij dobrze i się nie martw!

Idź do lekarza kochana jutro koniecznie i daj znać co Ci powiedział. Śpij dobrze i się nei przejmuj.

Gość arya
Jak na moje wnioski masz problemy z hormonami bo ja kiedys mialam podobnie do ciebie i okazało sie po badaniu z krwi że mam malo testosteronu progesteronu i ogólnie źle bylo ,ale skoro lepiej ci czytac o abstrakcyjnych ciazach w jakich jestes to nic tu po mnie ,narra

Gość Padłam!!
Fleur a znalazłaś coś ciekawego, czy wszyscy pomarli?

Teraz zaczęłam czytać "ktoś mi zlorzecze" :D jak dojde do końca to może mi sie jakaś refleksja nasunie i napisze

Gość Padłam!!
Podaj linka, chętnie rzucę okiem. :)

Nie podam Ci słońce linka bo pisze z tel :( zobacz w najświeższych tematach, mi tam sie wyświetlilo

Teraz przeniosłam sie na "mieszkanie w bloku by dom" tam mogę sie wygadać ;p