Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama ktor pyta by nie bladzic

czy mozna dodac sinlac albo minime do mleka?

Polecane posty

Moje 11 miesieczne dziecko praktycznie nie pije mleka. Jakis miesiac temu odstawilam go do piersi. Przetworow melcznych tez nie chce jesc. tzn zje ze 2-3 lyzeczki jogurtu naturalnego i to wszytko. MLeko modyfikowane stoi juz 3 tydzien, bo on pije rano jakies 100 ml z kaszka. wieczorem wypije moze z 50. UWazam, ze to stanoiwczo za malo. Dzis rano dosyplam mu do mleka 3 lyzeczki minimy i o dziwo wypil 240ml! Zastanawiam sie czy moge mu podawc takie snaidnie codziennie, czy nie przeciaz go zbyt duza iloscia bialka? Przeciez i minima, i sinlak sa dla dzieci nietolerujacych mleka wiec boje sie, ze bedzie mial zbyt skonczentrowane skladniki odzywcze. Poradzcie mi cos. Bo sie martwie ze w ogole tego mleka nie chce pic. probowalam juz kilka mlek : nan, bebilon, bebiko itp Najlepiej mu whcodzi non, ale tez bez szalenstw. Jego rekord dzienny to torche ponad 300 ml mleka dziennie , rozlozone na 3 porcje. Kaszki tez wszystkie chyba wyprobowalam , wezmie dwa lyki lub kilka lyzeczek i pluje. Przeciez takie dziecko nie moze chyba w ogole nie jesc mleka?

Gość kamcia1507
Producent nie zaleca dosypywania Minima/Sinlac do mleka. Autorko, piszesz, że mleko stoi już trzy tygodnie, jeśli dobrze pamiętam to otwarta puszka mleka nie może stać dłużej niż 3 tyg i należy ją wyrzucić. Radziłaś się pediatry w sprawie jedzenia swojego dziecka?

Gość gufikolka
mleko po 3 tygodniach nadaje sie do wyrzucenia

Gość gufikolka
a nie mozesz dosypac zwyklej kaszki ryzowej zamiast tego sinlacu?

na opakowaniu mleka jest napisane, ze po miesiacu nalmezy wyrzuc. Jak napisalam w 1 poscie porbowalam dosypywac rozncyh kaszek do mleka. zjada tylko troche ( max 120 ml) i potem pluje. Mleko z minima wypil cale 240 ml. wiec dlatego sie pytam. Do peisatry ide w przyszlym tygodniu.

Gość serenada nocna
wiesz co 240 ml to nawet moja dwulatka na raz nie wypija 120 dla takiego dziecka to w sam raz po co mu zoladek rozychasz? dasz mu dwa razy dziennie po 120-130 ml do tego jakis jogurt czy budyn na zwykłym mleku i bedzie OK

Moja dwulatka pila na sniadanie 240 i wieczorem tez tyle. plus minimum dwa jogurty serki dziennie. Wszedzie pisza ze takiemu malemu dziecku potrzeba 500 ml mleka dziennie. Jak juz napisalam z jogurty tez mu sie wchodza. a jest glodny, bo jesli zamiast jogurtu zaproponuje mu owoc lub biszkopt to zle z apetytem. Poza tym jak wypije te 100 ml rano to potem szybko jest glodny i nie doczeka do obiadu czy drugiego sniadania.

Gość ojtam ojtam
mój też mleka nie chce za to zajada kaszkę z kakaem i nestle i bobovity

Gość serenada nocna
no to spróbuj zwyklego krowiego mleka, moze taki mu podejdzie

Gość serenada nocna
i niech pije tyle ile potrzebuje, nie wpychaj na sile roczniak ma juz tak rozszerzona diete ze bez mleka nie umrze:O

MOJ NIE LUBI ANI MLEKA ANI KASZEK ANI BUDYNIU zrozumcioe, ze sie martwie bo odrzuca wszytko co mleczne. Nawet jaks zrbie pure z warzyw i dosypie do niego miarek modyfikowanego to pluje! do zupy jak dodam lyzek mleka to tez grymasi. wiec desperacko szukam rozwiazania co robic, zeby jednak to mleko jadl/ pil

Gość gufikolka
A po co mu to mleko tak pchasz na sile?Nie chce to niech nie pije, wiele rocznych dzieci odrzuca mleko, moze daj spokój na jakis czas i daj dzieciakowi zyc wapn mozna dostarczac z innych produktow, poczytaj troche

Gość kamcia1507
Chyba najlepiej, żebyś poradziła się pediatry, ponieważ pisałam kiedyś do producenta Sinlacu i nie zaleca od dosypywania go do mleka, własnie z powodu zbyt dużej ilości biała, potwierdziło to dwóch lekarzy pediatrów z którymi się konsultowałam. Z kolei kiedyś na forum wypowiadała się dziewczyna, która dosypywała Sinlac do mleka, bo twierdziła, że lekarz jej tak zalecił

Gość Betty Q
Mój syn ma skaze białkowa i dostał Bebilon Pepti, którego za żadne skarby nie chciał pic i lekarka kazała dosypywac mu do mleka własnie Sinlaca. Pozniej kupowałam tez minime i tez dosypywałam. I jedna i druga mozna, mimo ze na Sinlacu pisze, ze z woda, nic sie nie dzeiej jak dasz do mleka.

dziekuje za rady, moze jak raz dzeinnie wypije melko z sinlac to mu sie nerki az tak abrdzo nie zmecza. dzonilam do pediatry. powiedzila, ze nic na sile i ze moge nawet na miesiac nic mlecznego nie podawac, zeby zapomnial, ze nie lubi mleka. Wtedy ebdzie szansa, ze z apetytem bedzie zjadal jego przetwory.

Gość sunrise:DDD
no i to samo napisaly ci dziewczyny wyzej