Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiadomoco

implaty stomatologiczne-trójmiasto-tanio

Polecane posty

Gość niewiadomoco

Czy ktoś z forumowiczów wie może gdzie w trójmieście wykonuje się w miare tanie implaty stomatologiczne? Czytałam, że niektóre kliniki oferują już implanty kosztujące poniżej 3 tys. złotych jednak w internecie-jeżeli juz jakaś klinika ma stronę i cennik- ceny są o wiele wyższe... Chciałabym się dowiedzieć czy ktoś może polecić jakiegoś stomatologa od implantów (oraz podać orientacyjny koszt takiego zabiegu), bo przecież wiadomo, że nie każdy dentysta ma stronę internetową... Z góry bardzo dziękuję.

Gość vmkfdknnvlkdflkd
Zapytaj lepiej, kto robi to dobrze, czysto i fachowo. Wiele slyszano o komplikacjach po zabiegach wykonanych przez niedbalych konowalow - implantaty moze robic kazdy lekarz dentysta niezaleznie od doswiadczenia, specjalnego przeszkolenia i umiejetnosci. Z drugiej strony to zabieg chirurgiczny, umieszczenie czegos obcego wtkance ciala, a nie np. korona ktora mozna bez problemu usunac i wymienic gdyby sie okazalo, ze jest zle zrobiona.

Gość niewiadomoco
oczywiście, że chodzi mi o porządnego stomatologa. Tylko, że we wszystkich trójmiejskich klinikach ceny oscylują wokół 5-6 tys. pod warunkiem, że wszytko pójdzie gładko. Jeśli nie-koszt rośnie. Prawdą jest, że ceny te są znacznie zawyżone, ponieważ nawet w Warszawie, w klinikach, ceny są czasami dwukrotnie niższe... Cena nie zawsze idzie w parze z jakością. No i trzeba mieć też pieniądze. Niestety nie mam zbędnych trzydziestu tysięcy żeby zrobić sobie implanty, licówki, aparaty i inne cuda, które mogą mi się co najwyżej śnić po nocach :)

Gość vmkfdknnvlkdflkd
Trudno porownywac ceny i dochody - tylko dla informacji : W Niemczech kosztuje to 2-2.5 tys Euro za implantat (kompletnie, wraz z zalozonym na niego sztucznym zebem). Biorac pod uwage koszt materialu ktory jest podobny (zakupy w dobrych firmach) roznica do podanej przez ciebie ceny 5 tys. zl (w przeliczeniu) lezy w nizszych kosztach pracy/czynszu/personelu/gabinetu w Polsce. Zabezpieczenie w umowie, ze w razie komplikacji (moga wystapic dopiero podczas zabiegu/zabiegow) cena podnosi sie, wystepuja wszedzie.

Gość gość
hej, sprawdź tutaj www.gabinet-gadomska.pl fajna babka z fajnymi cenami, powinno cie zadowolić :) naprawde chodzenie do niej to przyjemność, nie boli, a atmosfera naprawdę przyjemna

Gość jupit43
zobacz w nawrocki clinic. na ich stronie masz cennik.

Gość galaretkaaa1
W Gdańsku polecam wizytę w klinice nawrockiclinic, kiedyś bardzo bałam się w ogóle lekarzy a teraz dzięki zmianie miejsca nawet lubię chodzić na kontrole ;)