Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Firankaa

Starania czas rozpocząć - sierpień / wrzesień 2012

Polecane posty

Gość kotka klementyna
Piwo zawiera estrogen z chmielu co powoduje obumieranie plemników. A ci z patologicznych to raczej wino i biber a nie piwo. To ja prawie idealnie sie prowadzę nie palę, nie pije, jem warzywa mleko literami ryby mięso a kawy nie lubię

Gość Malinowa_82
Cześć Dziewczyny, o rany, ale tu się dzieję... Ambaje... strasznie mi przykro, mam nadzieję, że następnym razem się uda. Wrześniowa, a za Ciebie trzymam kciuki, myślę, że wszystko będzie dobrze, jeśli zastosujesz się do zaleceń lekarza. Ja natomiast jestem w kropce, bo dentystka kazała zrobić mi prześwietlenie zęba i jak poszłam na rtg to zapytała się mnie lekarka czy jestem w ciąży... ja na to, że jeszcze nie, a ona mówi, że nawet jeśli planuję to nie powinnam robić rtg, a jeśli już, to potem mam się wstrzymać ze staraniami 3 miesiące! No i zgłupiałam. Nie zrobiłam tego rtg, bo się wystraszyłam :(

Gość kotka klementyna
Myśle ze ta pani przesadzila z tymi 3 miesiącami rtg zęba to minimalna dawka, ja rozumie gdyby chodziło o klatkę piersiową ale ząb? Do sytuacji ryzykowanych i niebezpiecznych zaliczamy badania Rtg, CT w II fazie cyklu. Badania radiologiczne w miarę możliwości powinny być wykonywane w fazie pomiesiączkowej ze względu na działanie mutagenne promieniowania jonizującego. Tak więc tylko w drugiej fazie cyklu nie powinno sie robić rtg

Gość Laura1987
Ja robiłam prześwietlenie zęba krótko przed zajściem w ciąże( w trakcie mojej ostatniej miesiączki) Pytała mi sie tylko czy nie jestem w ciązy, ale nic nie mówiła, że przez 3 miesiące nie powinno się zachodzić.

Gość Malinowa_82
Hmm... a mi właśnie ta pani doktor powiedziała coś zupełnie innego... Po pierwsze, że badanie rtg powinno się wykonywać w 1 fazie (a ja juz jestem w 2 fazie), a po drugie paradoksalnie dawka promieniowania przy rtg zęba jest nawet większe niż przy klatce piersiowej, bo tu chodzi o kość :/

Gość kotka klementyna
Hmmm coś chyba pomyliła, ząb wymaga minimalnej dawki , znacznie mniejszej niż klatka piersiową. Ja bym sie wstrzymała tylko ze względu na ta druga fazę cylku

A ja bym na miejscu Słupka brała 2 :). Wychodzę z założenia, że łagodnych ziół raczej nie można przedawkować - no, chyba że ktoś chce łykać opakowanie dziennie. To nie Bromergon, żeby miał jakoś drastycznie wpływać na organizm. Pamiętam, że na wątku o Castagnusie czytałam wypowiedzi dziewczyny, która uważała się za "szczupłą inaczej" i brała 3 tabletki. Słupek - jestem pod wrażeniem Twojego wykresu :). Widzę, że data owulacji jest jedynie prawdopodobna - ale i takie wykresy ciążowe są do podglądu ;). Póki nie ma @, póty nadzei ;) - w końcu któraś z nas musi :D... I również jestem zdania, że z rentgenem należałoby poczekać na @, ale z opinią, żeby czekać ze staraniami 3 miesiące spotkałam się po raz pierwszy.

36,82 czyli mały wzrost, ale bez szaleństw :). Jeżeli mogłabym znaleźć w swoim zachowaniu cokolwiek nienormalnego, to wzrost libido - 200% normy, ale to raczej nie objaw ciążowy ;). Co nie znaczy, że nie jest mile widziany :D.

Gość Malinowa_82
Po prostu spokojnie zaczekam do @ i wtedy zrobie rtg, no chyba, że @ nie przyjdzie... ;)

Kurczę, Malinowa, czego Ci tu życzyć? Wyleczenia zębów czy fasolki :D?

Gość Malinowa_82
Truj, no właśnie! Sama nie przypuszczałam, że będę miała taki dylemat ;) Ale dzwoniłam już do mojej dentystki i powiedziałam, że musi się obyć bez rtg, bo ja nie zamierzam ryzykować. Może to głupie, ale ja już jestem tak na wszystko wyczulona... żeby tylko wreszcie ta fasolka do nas zawitała :)

Pająk - o, i u Ciebie może to być zdrowy objaw tego, że się udało :D. Ale absolutnie tak sobie tego nie tłumacz, bo znów jakaś pomarańcza stwierdzi, że to obsesja (co jest złego w posiadaniu obsesji - by the way?). Malinowa - to nie jest przewrażliwienie. Też bym się nie zdecydowała na rentgen w Twojej sytuacji. Także czekamy - albo na brak @, albo na relację z leczenia zębów :D.

Gość Malinowa_82
"Obsesja" to nasze alter ego, a przynajmniej moje ostatnio ;)

Ja mam na drugie Obsesja. Na pierwsze dali mi Tradycja :classic_cool: (młodsze roczniki odsyłam do "Misia" :D..)

Uważaj co piszesz, bo tu połowa forum pomarańczowa :D. Poza tym Pająk, Ty się nie gniewaj, ale jakich rozmiarów są Twoje 4 litery, że Ty to wszystko tam mieścisz ;)?

Cześć dziewczyny :) Wczoraj wieczorkiem prszynełam przy kominku i nagle obudziło mnie straszne kłucie po lewej stronie . Dzis w pracy tez odczuwałam ten sam ból a po powrocie do domu zauważyłam gęsty biały śluz zabarwiony krwią. Czy to może byc implantacja zarodka?? Dzis jest 23 dc (10 dzien po owulacji) W sumie to w tym cyklu nie nakręcam się i jakoś pesymistycznie jestem nastawiona że się udało :) dodam że nigdy nie odczuwałam takiego dziwnego bólu :) chyba że coś nie tak dzieje sie ze mna w środku :)

Alutka jak najbardziej moze byc implantacja :) super by bylo :) kiedy mazz termin @ ? Laski podrzuccie tabelke bo ja nie moge pisze z tel.

Nick .. .... .......Wiek....ostatnia@ .........cykl starań.....następna@ VEG..................28........26.08...................9. .............fasolinka Laura1987...........25.......29.08...................2... .. ........fasolinka Wrzesniowa**.......25.......30.08...................1.... .........fasolinka ambaje83............29........03.09.................16... ..........fasolinka Majka88..............24.......17.09...................3 .................16.10 KMSU..................22.......19.09...................6. ................17.10 Alutkaaa..............28.......24.09....................2 .. ..............21.10 kasiula86.............26.......22.09...................2. ............20-22.10 Firankaa..............28.......22.09...................2 .................22.10 mama6latki ..........24.......26.09....................1............ok. 22.10 mala1407.............23.......24.09....................9. ................24.10 Truj....................28.......24.09................... 4. ................25.10 aneczka28aneczka.28.......28.09....................2..... ............26.10 rybalopika............29.......29.09....................2 .................30.10 Malinowa_82..........30.......06.10...................2.. .................03.11 smile ..................28........07.10....................1...... ..........07.11 Frezjunia.............25........09.10...................2 ..................08.11 Staraczkaa...........20.......26.08....................1. .. ................?