Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mariqitacze

Czy to prawda?

Polecane posty

Gość mariqitacze

Przezytałam artykuł w internecie i pewnien fragment dał mi do myślenia, bo po powrocie od lekarza z moim niespełna rocznym dzieckiem, ktory kaszle po kilka razy dziennie lekarz nie stwierdzil zeby byl chory... A oto fragment artykulu: "Palenie w domu, w którym przebywa dziecko zdarza się często, zwłaszcza w mieszkaniach bez balkonów. Domownikom wydaje się, że jeśli nie palą przy dziecku lub robią to tylko w jednym pokoju, np. kuchni czy łazience, unikną niekorzystnego wpływu na dziecko. Nic bardziej mylnego. Samo przebywanie dziecka w pomieszczeniu, w którym uprzednio palono papierosy może przyczynić się do rozwoju astmy lub spowodować zaostrzenie u dziecka ze stwierdzoną chorobą."

Gość skoro chcialas, to masz
Ameryki nie odkryli. W dzisiejszych czasach pala tylko bezmozgi i patologia, wiec nawet sie nie wysilajcie i nie piszcie "ja pale a patologia nie jestem blablabla"

Gość mariqitacze
Ja nie palę tylko tesciowa pali, a mieszkamy u niej.

Gość a tak sobie siedze i mysle
Taaa, wszyscy, którzy palą to patologia :D Ot wyżyna intelektu się odezwała :D

Autorko droga, jakby ja osobiście miała przebywać w domu, w którym się pali sama bym kaszlała. Jak byłam mała ojciec palił w domu i nie czułam tego wtedy ale teraz jak wchodzę do domu, w którym się pali to wierz mi że nie da się oddychać. Dym papierosowy to jest okropny smród a szkodliwość jego jest powszechnie wiadoma. Co zrobić? Skoro Teściowa nie szanuje sama z siebie ani na prośbę obecności dziecka w domu poprzez nie palenie to nie widzę innego wyjścia jak przeprowadzka. Wszak to jej dom.

Ja fajek nie cierpie..ale cos w tym prawdy jest ,moja matka palil nalogowo i jak tylko cora od niej wracala to kaszlala mi w nocy. co do patologi palacej :wiekszosc artystow,muzykow i pisarzy pali jak stare kominy ;)

Gość flora pro aktif
a mogłabyś dać link do tego artykułu?? bo moja teściowa pali i nie umiemy jej namówić na rzucenie

https://www.google.pl/#hl=pl&sclient=psy-ab&q=szkodliwo%C5%9B%C4%87+palenia+&oq=szkodliwo%C5%9B%C4%87+palenia+&gs_l=hp.3..0l4.462.4768.0.6715.20.10.0.10.10.0.167.1431.0j10.10.0...0.0...1c.jcqEZqRF9jU&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=20103d15a093d66f&biw=1280&bih=640 https://www.google.pl/#hl=pl&sclient=psy-ab&q=szkodliwo%C5%9B%C4%87+palenia+biernego+dla+dzieci&oq=szkodliwo%C5%9B%C4%87+palenia+biernego+dla+dzieci&gs_l=hp.3...3464.4975.2.5391.11.11.0.0.0.0.151.1417.0j11.11.0...0.0...1c.rxWCOsdM0Qw&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=20103d15a093d66f&biw=1280&bih=640

Gość mariqitacze
http://abcastma.pl/palenie-papierosow-a-astma proszę to ten atykul, alw watpie ze to coss da, chyba ze masz dobra tesciowa, bo moja taka nie jest, szczegolnie jak sobie wypije, wiec od 3 miesiaca zycia mojego dziecka ona nie dostaje go pod opieke i nie dostanie dopki bedzie palic!!! Szukamy mieszkania na wynajem ale ceny sa jak z kosmosu. Kiedys poszlam na spacer, a tesciowej powiedzialam ze do pediatry ide z malym... Mial wtedy moze z 5 mc, jak wrocilam to jej powiedzialam ze maly ma kaszel od papierosow, bo nie jest przeziebiony, to ona wpadla w szal... bo ona palila przy dzieciach swoich i w ciazy...