Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa jestem .;

czy są tutaj mamy które pracowały do samego porodu

Polecane posty

Gość ciekawa jestem .;

jeśli tak to powiedzcie jak to było możliwe, nie miałyście żadnych dolegliwości? ja chciałam pracować do końca , ale jestem drobna i w 8 miesiącu brzuch już mi tak przeszkadzał, bolał kręgosłup, miałam problemy ze spaniem, że nie byłam w stanie wysiedzieć w pracy przed komputerem 8 godzin i na te 2 ostatnie miesiące poszłam na l-4. Dokuczały mi tez upały bo te 2 miesiące przypadały na sierpień i wrzesień zeszłego roku, a biuro jest bez klimy.

Gość ja pracowalam
do konca w piatek bylam w pracy a w sobote rano mi odeszly wody i urodzilam

pracowałam do końca , w czwartek w 36 tc byłam w pracy jednej, potem drugiej (bo dyrektor nie chciał pracować z kims innym i nawet taxi po mnie wysłał) a w sobotę już leżałam w szpitalu czekając na cc w drugim trymestrze pobiłam swój rekord życia pracując 46 dni bez 1 dnia przerwy

Gość głupota skonczona
i jeszcze pewnie jestescie z siebie dumne ?? durnota kobiet, za wszelka cene pracowac do konca ciazy ?? po co w ogole isc na zwolnienie po narodzucnach dziecka, od razu powinnyscie je zabfeiac do pracy,kolsuka kolo biurka, cyc zawsze gotowy przeciez

Gość please heeeeelp me
głupota skonczona - lecz sie z nerwicy

Gość ciekawa jestem .;
w USA nie ma urlopu macierzyńskiego i kobiety wracają do pracy po porodzie...

Gość ver is +++++++
ja chciałam, czułam się dobrze, ale lekarz mnie tak namawiał na L4.. masakra, to była moja pierwsza ciąża więc myślę - ok, pójdę w końcu lekarz lepiej wie - może akurat od jutra najda mnie te wszystkie dolegliwości? Poszłam na zwolnienie w 8 miesiącu i żałuje. mogłam jeszze spokojnie pracować przez miesiąc a nie siedzieć w domu i myśleć co będzie

Gość please heeeeelp me
nie każdy przekłada w pracy kartony jak głupota skonczona

Gość jeszcze chwila
ja poszlam na mecierzynski 4 tyg.przed terminem i uwazam ze wystarczajaco.. dobrze sie czulam ale plecy i nogi bolaly mnie coraz czesciej a teraz odpoczywam w domku..Jeszcze tydz.do terminu;)

Gość magfalllll
Nie ma co porownywac bo praca od pracy sie rozni

ja wzięłam L4 za namową lekarza 2 mies przed porodem , było mi bardzo ciężko jeździć komunikacja do pracy ale moja zmienniczka to kompletna idiotka harowała do końca i w 7 mies odeszły jej wody w pracy :( chwaliła się jaka jest dzielna i urodziła wczesniaka , eh głupota

Gość do asia
Nie czepiam się tylko nie rozumiem- Ty poszłaś na zwolnienie na 2 miesiące przed porodem,a koleżanka przegięła,bo pracowała do 7mca... Z tego co wiem ciąża trwa 9mcy,więc jak 2przed porodem to poszłaś po zakończeniu 7mca... więc o co chodzi z przegięciem koleżanki?

Jak bym miała normalną pracę to może i bym do końca pracowała,,,, ale pracuje jako instruktor nauki jazdy i było zbyt duże zagrożenie wypadkiem, po 8 godzinach w pozycji siedzącej , często po dziurach i krawężnikach dawały mi w kość plecy , i ogólnie fakt zgiętej pozycji skutkował problemami z załatwianiem się ,,,, do tego pod koniec z każdym kursantem musiałam chociaż raz odwiedzać stację na siusiu :)

chciała pracować do porodu - taki miała zamiar - i nie pomyliła się udało się w 100 % , gdyby nie urodziła 2 mieś wcześniej - przez pracę to by dalej do roboty chodziła - tak mi powiedziała - zasłuzona dla firmy pracowniczka kosztem zdrowia własnego dziecka

Gość magfalllll
Asia ale glupoty piszesz po prostu mualas szczescie ze ty wczesniaka nie urodzilas i tule a poza ty to ladna z ciebie kolezanka

Gość malgoska11
a ja pracuje w sluzbach mundurowych, jestem teraz w 4 miesiacu ciazy, brzuszek juz powoli zaczyna mi rosnac i jestem ciekawa jak mam pracowac do konca ciazy skoro pewnie juz za ok 2 miesiace sie nie zmieszcze w mundur ??

magfalllll nie znasz mojej zmienniczki , zapewniam wredna kobieta , poza tym zrobiła sie bardzo wredna dla mnie jak dowiedziała sie o ciazy , nawet paliła fajki przy mnie jak miałam mdłości , szkoda gadać

miałam lekką pracę. ( w zasadzie obie), czułam sie świetnie, w jednej i drugiej pracowały oprócz mnie osoby mające kwalifikacje do udzielenia mi pomocy, to co, miałam siedzieć w domu? i w sumie fakt, jestem z siebie dumna, bo pomijając osoby , które maja zagrożone ciąże lub pracę, w której maja nadmierny wysiłek resztę kobiet , które idą na l4 "bo tak" uważam za lenie i darmozjady

Gość do asia
Bo tak to trochę mało precyzyjnie ujęłaś. Ja pracowałam do 5tc,z pracy zabrała mnie karetka. Do pracy już nie wróciłam, bo w sumie 6miesięcy leżałam w szpitalu-w ciąży mi wykryli wadę serca...

Gość jaheira1 to do ciebie
Dla mnie leniem i darmozjadem są renciści którzy pracują, emeryci w wieku 35lat, ludzie żyjący z opieki bo im się nie chce pracować,a nie kobieta idąca na zwolnienie w ciąży. I żeby nie było pracowałam do 38tygodnia,a potem trafiłam do szpitala,bo szyjka mi się skracała.

nie rozumiem jak ktoś kto jest na rencie (czyli jest chory) i jeszcze w dodatku pracuje może byc leniem i darmozjadem tak się składa że mam rente i pracuje na dwóch etatach i nawet nie mam 35 lat...

To gratuluję-tak uważam w takim rawie i ciebie za darmozjada,bo albo ktoś ma rentę i jest chory albo pracuje. zdolny do pracy nie powinien kraść renty chorym ludziom. a skoro chory to nie kradnie pracy zdrowym!

I ty śmiesz czepiać się kogoś kto poszedł na L4? Hipokryzja i tyle!!!!

Gość magfalllll
Ja ciaze mialam zagrozona wiec od poczafku musialam lezec ale nawet jak bym nie musiala to i tak bym poszla od razu na l4 we wzgledu na pracodawcei wykonywane zajecie , ale teraz staramy sie o 2 dziecko,pracuje gdzies indziej i wiem ze jesli bede miala sile to bede pracowac do konca ciazy.

nom pracowałam i nawet jezdzilam rowerem :) ale ja mialam ciąze bezproblemowa.. bolala mnie tylko kosc łonowa i to jak chodzilam a nie jezdzilam na rowerze .

Ja pracowałam do 36 tygodnia,a rodziłam w 38-nie z powodu pracy, ale z powodu nakazanego z góry wywołania porodu :O

Na studiach miałam dziewczynę, która do samego końca przychodziła na zajęcia. ( rodziła po terminie) Cała grupa bała się , że zacznie nam rodzić :P

Gość rybka 666
witam! pracowalam do 3 m-ca, potem poszlam na l 4. kolezanki z pracy prawie mnie wyklely, ze nie pracowalam do konca ciąży. Smieszy mnie to do dzis. Czy któraś z was pracowala do konca ciąży w kuchni? Nie dosc ze gorąco, trzeba sie nadźwigac garów, ruch jest okropny - cały czas się robi jakies jedzenie = a te piczki zazdroscily, że nie byłam taka glupia jak one (pracowaly w innej branzy do konca ciąży)i nie pracowałam do konca. Teraz pracuje za barem w tej samej pracy. Przewaznie w tym barze klienci jedzą obiady. podaje sie je na tacy- potem ze stolików zbiera naczynia. Ruch jest taki, że stoi sie na nogach bite 8 godzin. Zeby wyjść do ubikacji - trzeba przeprosić ludzi w kolejce i wyjsc na te 2 minuty. Jakbym była w ciąży to poszlabym na l4 po zobaczeniu dwóch kresek. Czy ktos mnie potępi? p.s pracodawca to wyzyskiwacz. Pracuje za najniższa krajową a w lecie nawet premi nie dostaje.