Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze chwila

Skurcze a ja mysle o..

Polecane posty

Gość jeszcze chwila

W nocy obudzily mnie 2 skurcze.. i wiecie co sobie pomyslalam pierwsze .. ze nie nie teraz bo jeszcze sie nie wyspalam, a byl srodek nocy, potem ze aparat jest jeszcze nienaladowany i ze jestem nie wydepliowana na nogach i bikini;D Oczywiscie to byl falszywy alarm. Jak sobie przypomne to sie smieje ze wlasnie takie mysli mialam;) A jak z Wami dziewczynki bylo? O czym myslalyscie przy falszywych alarmach i kiedy zaczelo sie naprawde?

Gość tez przyszla
Nie miałam żadnych fałszywych alarmów ani skurczy przepowiadających. W dzień kiedy urodziłam nie spałam pół nocy, tylko chodziłam po pokoju. Rano zobaczyłam, że odchodzi mi czop ,za godzinkę wody i wyruszyłam na porodówkę.

Gość cvbnm,cvbnm
W czwartek pojechałam do szpitala ze skurczami co 2-3 minuty, położne szykowały się na poród a ja zasnęłam i do rana mi się odwidziało rodzić. W poniedziałek po obserwacji wróciłam do domu, żeby w środę wrócić bo odeszły mi wody :D Urodziłam w czwartek :P Jak miałam skurcze co 3 minuty myślałam "o jak boli" nie widziałam jak naprawdę może boleć skurcz :o

Gość jeszcze chwila
av czy takie skurcze sa podobne do tych w lydce czy w stopie?

Gość do jeszcze chwila
jesli jestes kobieta i miesiaczkujesz to wyobraz sobie bol menstruacyjny 100 razy silniejszy - to sa wlasnie skurcze porodowe plus uczucie rozdzierania od srodka. nie da sie tego opisac. przed porodem tez nie umialam sobie wyobrazic tego bolu, teraz po porodzie wiem, ze nie mozna go opisac, to trzeba przezyc.

Gość do jeszcze chwila
taaa jasne, ze jestes kobieta bo jestes w ciazy :P nie zauwazylam, ze to autorka zadala to pytanie

nie mialam przepowiadajacych.. obudzilam sie o 2 w nocy, lezalam, nie moglam zasnac, wstałam, zjadłam jogurt, położyłam sie z powrotem, spojrzalam na zegarek - 4, przyłożyłam głowe do poduszki a tu słysze PYK, i mi mokro sie robi :) tak po prostu wody zaczely odchodzic :) budze meza, ten na równe nogi, panika.. a ja spokojnie do łazienki i make up, zeby myje, ubieram sie a on ze ja wariatka ze do szpitala trzeba jechac, powtarzam ze to potrwa ale ten swoje.. potem jak siedzielismy na porodowce koło południa to powiedzial: gdybym wiedzial ze to tyle czekania to bym tak wczesnie nie przyjezdzał, hehehe urodziłam o 18.

Ból menstruacyjny 100 razy silniejszy...a ja nie wiem co mnie czeka o_O w życiu nie miałam jakichkolwiek bóli podczas miesiączki więc nie mam pojęcia co mnie czeka przy porodzie i nie wiem jak rozpoznam "te" skurcze. Obecnie mam chyba te przepowiadające bo odczuwam ból w dole brzucha i w krzyżach.