Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość break-in

Kiedy do ginekologa?

Polecane posty

Gość break-in

26 sierpnia mam (ale nie chcę) dostać @. Jednak od 2-3 dni pobolewa mnie brzuch, mam tkliwe piersi i test pokazał drugą słabą kreskę, więc mam nadzieję, że jestem w ciąży :) Jest to moja pierwsza ciąża i nie wiem, czy czekać, czy już się wybierać do ginekologa?

Gość flora pro aktif
ja Ci radzę isc najpierw na betę, bo jak pójdziesz do gina to i tak cię odeśle najpierw na badania bo na fotelu wczesnej ciąży nie wyczuje a pęcherzyka też czasem na początku nie widać na usg. także najpierw beta, potem lekarz, a usg koło 8 tygodnia wtedy bedzie widać już serduszko. powodzenia! co do cienkiej kreski to też taką miałam i za kilka dni mam termin porodu :P

Gość break-in
A to beta to z krwi się robi, prawda? Bez skierowania?

Gość tez przyszla
kosztuje ok 30 zł w każdym laboratorium robią. A wizyta najlepiej 7/8 tydzień od ostatniej miesiączki.

Gość a powiem
tak z krwi w laboratorium bez skierowania i najlepiej co pare dni zeby zobaczyc czy ladnie rosnie

Gość flora pro aktif
bete najlepiej zrobić 2 razy co drugi dzień :)

Gość break-in
dziękuję wam wszystkim :)

Gość też zainteresowana
A jak to się mówi pani w rejestracji? Chcę zrobić test beta?

Gość Ginekologia
Mówi się, dzień dobry, chciałabym zrobic betę HCG :)

Gość eeeeeeeeeekkkr
beta to tylko marnowwanie pieniedzy i po co to skoro test z sików pokazła 2 krechy? poczekaj do 7-8 tygodnia i idz na usg do gina

Gość mizbina
kiedy najwczesniej zrobic test ciazowy?

Gość telefonistka jedna
ja miałam ciążę potwierdzoną w 4tc. ginekolog miał sprzęt z poprzedniej epoki a i tak pęcherzyk zobaczył. idź do gina.

Gość do autorki...
Jeszcze za wczesnie isc do ginekologa. Zrob jeszcze raz test nie wczesniej jak 2 dni po spodziewanym terminie okresu i jesli wyjdzie Ci znow druga kreska, to na bank jestes w ciazy. Po co robic beta? A do lekarza idz nie wczesniej jak 6 tygodni po terminie okresu, bo i tak wczesniej nie zrobi Ci usg, najwyzej Cie skieruje na to badanie na beta, albo zrobi test z moczu. Chyba, ze bedzie Ci sie cos dzialo - krwawienie, mocny bol brzucha to wtedy idz do lekarza.

Gość break-in
dziękuję za kolejne porady :) Sama stwierdziłam, że nie zrobię bety, bo po prostu nie mam teraz czasu - duży nawał pracy. Dziś pierwszy raz wymiotowałam, nie było to przyjemne, ale to raczej dobry objaw?