Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawam...

Darmowe ubezpieczenie zdrowotne dla wszystkich czy to możliwe?

Polecane posty

Gość ciekawam...

Podobno rząd pracuje nad czymś takim, ale czy to realne do wprowadzenia?

Gość dolce nie vita
skąd masz info, ze chcą coś takiego wprowadzić? ja tego nie słyszałam....

Gość dolce nie vita
a czy realne? Obama to wprowadził w USA, więc jak najbardziej realne

Gość ciekawam...
... w dzisiejszej Rzeczpospolitej, a chodzi m.in. o to, żeby w urzędach pracy rejestrowali się tylko ci, którzy naprawdę szukają pracy a nie ci co chcą tylko miec ubiezpieczenie. Dlatego chcą po prostu wszystkich ubezpieczyć, ale czy mozliwe w tym kraju?

Gość dolce nie vita
myślę, ze to realne. ja np. też się rejestruję tylko dla ubezpieczenia bo urząd w żaden sposób nie pomaga w znalezieniu pracy-powinni ten burdel zamknąć. co jeszcze pisali?

Gość ciekawam...
no ale skoro brakuje kasy na leczenie tych co pracują i mają ubezpieczenie, to myslisz, że będzie kasa dla tych co nie pracują i nie chcą pracowac? będą ich normalnie przyjmować do lekarza?

Gość wina klientów
dolce nie vita,że co,że w USA wszyscy mają darmowe ubezpieczenie zdrowotne?

Gość ciekawam...
tylko tak ogolnie pisali narazie, bez zadnych szczegolow. że dzięki temu urzędy pracy mogłyby się zająć tylko tymi osobami co naprawdę szukają pracy, a nie tymi co tylko udają. ale mi sie w to jakos wierzyc nie chce. i niby za darmo by leczyli takiego co nie placi skladek? a podobno ciagle im malo pieniedzy... hm

Gość dolce nie vita
tak, w USA ubezpieczenie maja wszyscy. to była jedna z przedwyborczych obietnic Obamy i spełnił tę obietnicę. wiesz, kasa tak naprawdę jest tylko źle nią dysponują- część zmarnują, część rozkradną. jak będzie trzeba to sie znajdzie

Gość Atoomówka
Ja tam nie wierzę, że służba zdrowia nagle u nas zostanie uzdrowiona. To zbyt piękne. Trzeba jednak pomyśleć o różnych sytuacjach, jakie mogą się nam przytrafić. Nie należy czekać, aż coś się stanie poważnego, bo NFZ nam nie pomoże, nawet jak opłacamy składki zdrowotne.

Gość ya pyerdole
"a czy realne? Obama to wprowadził w USA, więc jak najbardziej realne" :-D :-D :-D :-D :-D :-D Co za idiotka :-D Health Care Obamy to program który zakłada PRZYMUSOWOŚĆ ubezpieczenia zdrowotnego u prywatnego ubezpieczyciela. Więc nie tylko będzie płatne, ale jeszcze przymusowe :-D :-D :-D I nie istnieje coś takiego jak darmowe. Ktoś zawsze musi za to zapłacić. Jeśli to coś "gwarantuje" państwo to najczęściej kosztuje potrójnie niż wersja rynkowa🖐️

Gość Lusilla56
Służbę zdrowia mamy jaką mamy i nie ma co liczyć na nagłe uzdrowienie. Niestety człowiek narażony jest na różne niebezpieczeństwa czy choroby, których leczenie często jest bardzo drogie, więc dodatkowe ubezpieczenie w wielu przypadkach ratuje sytuację.