Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość królestwostrachu

Błagam pomóżcie takiej idiotce!!

Polecane posty

Gość królestwostrachu

niech mi ktos doradzi w mojej sprawie.. i pewnie wyjde na idiotke ale mnie to meczy nie ublaganie.. 11 lipca dostalam okre a 17 kochalam sie z chlopakiem.. mam cykle nie regularne od 30 do 34 dni.. nie doszlo do wytrysku jendak wiem ze to zadne zabezpieczenie..dwa tygodnie pozniej zaczely mnie kluc jajniki i myslalam ze to owulacja, dostalam plamienia delikatnego i dalej mnie kłulo az do okresu.. zrobilam chyba z 5 testow i wszystkie negatywne.. 8 sierpnia zrobilam bete z krwii i wyszla 0,1. 12 przyszedl okres ale 5 dnia znowu zaczely kluc jajniki delikatnie i sporadycznie.. 5 dnia okresu zrobilam test i znow negatywny a 20 sierpnia znowu bete i znowu ten sam wynik.. a mnie te jajniki kluja i krzyrz mnie boli i jak jakas idiotka mysle ze mimo tych wszystkich wynikow dalej jestem w ciazy.. nie niemam 15 lat. poprostu ludzie pisza ze moze torbiel albo jakies zapalenie, ale to chyba by kłuło i bolało cały czas a nie tak sporadycznie.. ja juz sama niewiem. tyle tych testow zrobilam ze szok

to moze byc zapalenie - i wcale nie musi bolec ciagle - albo poprostu Cie przewialo ?? wiem ze jest teraz lato ale nawet teraz moze czlowieka przewiac ! tak wlasnie miala moja siostra ja mam problem z uchem - zapalenie - i czasami mnie pobolewa - potem przestaje i tak w kolko

Gość o dżizas
Po pierwsze 30-34 to jest regularny okres. W ciągu 12 cykli jak ci się cykle nie różnią o więcej niż o 10 dni to sa regularne. A i tak czasami raz czy dwa może się trafić pod wpływem stresu że coś się przesunie i wtedy też. Chyba nikt nie ma tak że ma taka samą ilośc dni w każdym cyklu. Co do twojego problemu to proponuje zbadać hormony. Kłucie jajników nie zawsze oznacza torbiele i jakieś zapalenia. Często jest tak że jak kobieta ma niski progesteron w drugiej fazie to wtedy jajniki kują, a jak jeden hormon kuleje to i inne zaczynają. Ja miewam tak czasami przy wakacjach jak jest więcej wysiłku, wyższa temperatura, człowiek czasami nawet gwałtownie schudnie, wtedy nie trudno o problemy hormonalne, zwłaszcza jak jest niedobór magnezu. Zazwyczaj można temu trochę zapobiegać biorąc magnez, można też magnezem podregulować, ale nie trwa to parę dni tylko parę cykli. W sumie terapia hormonalna wcale szybciej nie potrwa.

Gość królestwostrachu
z moim okresem to wlasnie jest dziwnie.. naprzyklad w lipcu spoznil sie o tydzien a w styczniu wogole go nie mialam czasami jest na czas a czasami potrafi dwa tygodnie sie spoznic.

Gość niuu
No to zbierz się i do lekarza idź. Na co liczysz na forum??

Gość królestwostrachu
liczyłam na to że może ktoś sie spotkał z taka sytuacją.. gnebi mnie to i caly czas sobie wpajam ciąże.. a do lekarza ide w poniedziałek.

Gość o dżizas
to jak masz takie różne długości cykli to na bank hormony i to juz jakies poważniejsze sprawy. Lepiej o to zadbaj

Gość królestwostrachu
wypytam się w poniedziałek wszystko lekarza. Narazie dziękuje dziewczyny za odpowiedzi :)