Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dodapieknamauroda

zaczynam sie demoralizowac.

Polecane posty

Gość dodapieknamauroda

zaczynam sie demoralizowac. moralnosc to gowno. bede jak ksiaze harry. :)))))))))))))))) kocham ksiecia harrego :))

Gość bezzzzdomnaiiibezrobotnaiiiiix
Nie demoralizuj sie. A czemu ksiaze Harry ci odpowiada? Jak czytam takie listy to mam wiele watpliwosci. Ale jakich to sama nie wiem. Pozdrawiam. ps. w sumie demoralizujesz sie z powodu pieniedzy czy innych?

Czemu czlowiek sie demoralizuje? W sumie? Bardzo interesujacy temat to jest. Ja tu pisze za moja renta - ale teraz juz bez znaczenia wszystko. Czemu czlowiek sie demoralizuje - a pieniadze tez moga demoralizowac przeciez. Wcale nikt nie powie, ze pieniadze to moralnosc. W ktorym miejscu? i tyle.

Czemu napisalas ze moralnosc to gowno. Odpisz!!!!

Wiecie - na kafe przyszla moralnosci tu nie znajdzie - ja poprawialam takie osoby, ze moralnosc moze po prostu NIE MIEC SZANS - tak poprawialam takie osoby jak autorka tego watku i tylko, ze trzeba to rozumiec. Ze czasem tak ugrzezniesz ze nie ma szans. Ale moralnosc ogolnie to jest JEDYNA SLUSZNA DROGA. A niby jaka. Dlatego jest spowiedz - tak tu pisalam i idz sie wyspowiadaj i zaluj tego, ze sie stoczyles. I tak masz godnosc jakas W POLSCE, a tak co. A gdzie indziej to nie wiem. Ale w Polsce tylko tak. Gdzie indziej jeszcze cos ktos robi, a ty piszesz takie rzeczy i ludzi dolujesz - siebie dolujesz i ludzi dolujesz. Tylko jaka praca wtedy, nie? No ja juz widze swoja przyszlosc. Zerowa. Bo ile mam lat. Ale ogolnie wiem co zrobilam zle. Choc sie nie dam bo nikt sie nie przejal rodowodem na szkole - tyle innych wartosci. A w sumie jakich? I tyle :( GDZIE JEST MOJA RENTA????!!!! 😡😡😡😡 :( :( :( :( CDN!!!! :( :( :( :(

Moralność to nic innego jak ogłupianie ludzi - to zbiór niepisanych zasad uznanych przez bliżej nieokreśloną większość których trzeba przestrzegać bo tak i koniec. Moralność jest pomocna dla niezbyt bystrych ludzi którzy sami nie potrafią decydować o swoim postępowaniu i szukają drogowskazu. Nie po to mam rozum abym się jakąś moralnością kierował.

Moralnosc jest to jakas PRAWDA - jest to jakies dazenie do PRAWDY i do jakiejs TRWALEJ ZASADY w zyciu. Poszukiwanie jakiegos fundamentu. Nawet osoba NIEMORALNA w pewnym sensie ma zasady i tak dalej. Co one warte to nie wiem. Ale jesli napiszesz ze moralnosc to gowno to piszesz, ze jedyne co istnieje to ...brak zasad. No a co? Zadnych nie masz? Zadnych nie mozesz miec? Moze masz za wysokie i tyle. No ale... np. ja zadam mojej renty i mam dla wielu osob zbyt wysokie oczekiwania. Zbyt wysokie zasady wlasnie. No to niech rownaja. Nie - mnie zmuszaja do rownania do nich. Ale po co? Bo by sie zastanowili i walneli w swoje paly jak dla mnie, ze to nie ma sensu bo takie maja zasady, ze ja swoich nie podaruje. Jeszcze czekajac na pieniadze, ktore nazwalam renta. I tyle :( GDZIE JEST MOJA RENTA????!!!!! 😡😡😡😡 :( :( :( :( CDN!!!! :( :( :( :(

Gość nie do końca masz rację
Część rzekomej moralności jest spisana jako PRAWO- ustawy, kodeksy itp; a część to normy obyczajowe itp- niepisane. Więc część z tych "zasad" została spisana.

jesli masz rozum to wlasnie powinienes miec moralnosc jakas. I tyle. Bo wynika ona z dzialania rozumu. Niemoralnosc sa to UCZUCIA??? no jakis chaos w rozumie, a rozum mowi badz moralny. Miej zasady. Miej jakies fundamenty. Dla mnie sam sobie przeczysz ale rob sobie co chcesz. Jak kazdy. Tylko nie przywlaszczaj sobie W SWOIM NIEMORALNYM ROZUMIE cudzych pieniedzy, wiesz. Nie pisze , ze to ty mi ukradles rente, ale zastanow sie jednak po co masz ten rozum i CZY GO MASZ. Bo wiesz - zwierze nie ma rozumu. A ty go masz. PODOBNO. I tyle :( GDZIE JEST MOJA RENTA????!!!! 😡😡😡😡 :( :( :( :( CDN!!!! :( :( :( :(

No a najwieksze prawa spisane sa w Polsce. DLA MNIE tu jest tylko 1 prawo. I tyle. Ale czy to jest prawo? Taki NAWYK kulturowy. Nie wiem skad to jest. Moze i wiem - no to to macie ze zgnojenia kogos. No to moze tak ze mnie cos na plus??? wam zostanie. Bo nawet nie wiem czy to jest plus. No rozum macie lepszy w ten sposob, ze kogos zgnoiliscie i takie prawo tu jest z tego. A reszta to bez sensu. I tyle. Co bedziecie miec ze mnie nie wiem. No ja z was tyle samo. I tyle :( GDZIE JEST MOJA RENTA????!!!! 😡😡😡😡 :( :( :( :( CDN!!!! :( :( :( :(