Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylviee

Faworyzownie jednego z dzieci

Polecane posty

Gość sylviee

Czy u was jest tak, że wszystkie dzieci są traktowane jednakowo czy macie swojego faworyta np. to posłuszne dziecko albo córkę zamiast syna?

Mam w domu dzieci bardziej posluszne z natury lub mniej posluszne,lecz absolutnie nie faworuzyje Jest jedna linia wychowawcza ALE podchodze do kazdego dziecka indywidualnie z osobna a nie wsadzam wszystkich do jednego wora.Każde dziecko ma inne wymogi,oczekiwania,zapotrzebowania,i wiem co jest dobre dla niego a co nie, to co sprawdzilo sie u siostry nie zawsze jest oplacalne u brata .Jednemu dziecku moge na wieele pozwolic i wiem ze samo umie tą granice przystopowania wyczuc, a do kolejnego juz nie zabardzo Nie wyrózniam żadnego z nich ani nie mam wybranego pupilka,ale moje podejscie do nich jest wyłącznie zalezne od ich temperamentu.Ja widze po swoich, do kazdego inaczej z osobna trzeba miec podejscie.To co u syna podziałało to u córki ni cholery,i odwrotnie.Syn z natury byl karny, corka przekorna,mlodsze tak samo. Do jednego mozna było ,łagodnie, spokojnie, a do drugiego dziecka ostro,stanowczo i konkretnie,do innego prośbą a do innego rozkazem .Ale sprawidliwość rodzicielska zawsze jest bez faworyzowania Jesli chodzi o jakies przywileje, zakupy,to nie ma nic za darmo,zasluzyc trzeba,i to kazdego sie tyczy bez wzgledu na wiek czy ma 3 lata czy 8 czy 16