Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drugie zycie

Czy da się uciec i ukryć skutecznie ?

Polecane posty

Gość drugie zycie
można wynająć mieszkanie podając nazwisko tylko włascicielowi to nie sa zazwczaj jakies bardo oficjalne dokumenty, tak, jestem nieogarnięta życiowo, ale będę musiala sobie jakos poradzic

Gość drugie zycie
A co do osoby, która chciała wiedzieć coś więcej, już pisałam, ze nie chcę podawać żadnych informacji o sobie

Gość oliwiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zadzwon do urzedu stanu cywilnego i zapytaj sie jakie kryteria trzeba spelnic zeby zmienic nazwisko z przyczyn osobistych. ZApytaj sie czy wspolmaloznek jest automatycznie informowany o takiej zmianie czy nie. NAtomiast jesli chodzi o rozwod to tylko jakis dobry prawnik musi ci poradzic jak mozesz zrobic to "zdalnie". Ja bym sie ukryla w duzym miescie, zamieszkala w jakims wiezowcu tak gdzie ludzie sie zbytnio nie znaja i nie wnikaja kto mieszka za sciana czy klatke obok. Oczywiscie zmiana fryzury, koloru wlosow (moze peruka na wyjscia jak sie tak boisz), jakies nachalne okulary ktore by zaslanialy pol twarzy, nakrycie glowy ewentualnie plus oczywiscie kompletnie inny styl ubierania. jak wczesnije chodzilas elegancko-teraz zacznij na sportowo. Przypadkowo poznanym osobom, niezwiazanym z zalatwianiem spraw urzedowcyh podawaj inne imie i nazwisko. W miedzyczasie ogarnij sprawe tego nazwiska, ja bym zmienila tez imie. Nazwisko zmien na jakies bardzo popularne np kaminska, nowak itp. Jesli maz ma wszedzie wtyki to uwazaj bo pewnie peselu ci nie zmienią a po peselu najlatwiej odnalezc osobe. Wiec telefony tylko na karte, do lekarza prywatnie. Jesli chodzi o wynajme mieszkania nieraz udaje sie "na gębe". Jak wzbudzisz zaufanie i sypniesz kaską za kaucje od razu i zaplacisz z gory za kilka miesiecy to wieeele oosb pojdzie na taki uklad. Jak zobacza ze placisz regularnie to nie beda sie czepiac i nikt Cie o dowod ine bedzie pytal. Podasz inne imie i nazwisko i bedzie git.

Gość oliwiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
chociaz mysle ze od problemow nie uciekniesz na dluzsza mete i w koncu bedziesz musiala stawic czola sytuacji i zalatwic porzadnie sprawy.. Rozwiesc sie, zmienic nazwisko i wtedy uciec. No ale jak wolisz

Gość Magilla
W góry i żyć jak Harnaś żyć z turystów :) inaczej sie nie da wolnosci nie ma w kazdym kraju jest tylko oszustwo i korupcja i xenofobia narzucania emigrantow ktorzy robia z nami co chca za nasze ciezko zarobione pieniadze Europa to trup a obecnosc wojsk obcych w PL nigdy dobrze nam nie sluzyla i nie wierze zeby teraz bylo inaczej.

Gość Mark3
Da się ukryć przed Światem,ludźmi itd. sam to robię od lat. Mieszkam w lesie nad jeziorem, raz w tygodniu robię zakupy. Żyję z dala od cywilizacji w harmonii z przyrodą. Oczywiście trzeba mieć na to środki. Jeśli ktoś chce chętnie podpowiem na priva

Gość Evella

Poproszę o informację na priv