Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drugie zycie

Czy da się uciec i ukryć skutecznie ?

Polecane posty

Gość drugie zycie
czy mozna przeprowadzic rozwód zaocznie bez podawania miejsca zamieszkania ?

nie mozna. albo znikasz od razu tak jak stoisz albo nie masz odwagi i nie znikasz w ogole, tak to dziala, ale jesli nie zrobisz tego od razu, to nie zrobisz tego na 99,5% wcale, to tak jak ze skokiem na bungee. no i dobrze zeby powod ukrywania byl powazny , a nie jakis stalker z koziej dupy albo namolny facet. ludzie z setkami tysiecy dlugu bez mozliwosci splaty sie nie ukrywaja, a ty chcesz zniknac i nie wiemy dlaczego. powiedz nam o tym.

Gość drugie zycie
Nie chce za duzo pisac ok, chcialam poprowadzic ten temat bezosobowo, ok nie da sie ukryc, ze chodzi o mnie i że to ja chce się ukryc ale nie chce byc odnaleziona z tymi pytaniami w necie i wyszpiegowana na kafe i tak trudniej znalezc niz na forach prawnych, bo trudno podejrzewac ze tutaj ktos szukal takich informacji

Gość szczerbata Mariola
uciec i ukryć przed wszystkimi tak wogóle zostawić za sobą całą przeszłość?

Gość drugie zycie
nie muszę się ukrywac przed wszystkimi, ale na wszelki wypadek chce uciąc tez kontakt ze znajomymi, żeby nikt się nie wysypal albo nie został zmanipulowany i nie udzielil jakichs informacji tak, chcialabym zacząc nowe zycie

Gość szczerbata Mariola
no nie wiem czy wytrzymasz, tak przed rodziną też?

Gość Tylko sproboj
Sylwia co Ty znów odpierdalasz?

Gość drugie zycie
zaraz poczytam artykuł zaznaczę, ze nie chciałabym znikac za granica, nie mówiąc juz o jakiejs ameryce poludniowej, bo nie jestem hitlerowskim zbrodniarzem ani terrorystą chce uciec przed jednym (JEDNYM !) zaledwie czlowiekiem ale umowmy sie, ze dysponującym mozliwosciami wynajecia detektywa za pieniadze które wiekszosc osob nie przeznacza na życie w ciągu całego roku, mającego znajomości w sferach prawnych i dodatkowo wyjątkowo zaciekłym Nie chcę uciekac za granicę, bo plan finansowy jaki mam przewidziany wystarczy mi na niezłe zycie w Polsce, a niekoniecznie wystarczy na zycie na zachodzie nie chce uciekac na wschod bo zwyczajnie sie boję

Gość szczerbata Mariola
nie wyolbrzymiasz problemu, naprawdę nie da się od tego człowieka uwolnić normalnie - rozwód i papa?

Gość drugie zycie
może i jest szansa, ze sie da, ale kto by ryzykowal ?

Gość szczerbata Mariola
zbierz dowody na to ,że cię nie wiem- krzywdzi, zdradza , itp. idż do prawnika i dowiedz się co powinnaś zrobić żeby rozwód dostać jak najszybciej. Później możesz uciekać , ukryc się gdzie będziesz chciała bez obawy , że on się dowie.

Gość To sie rozwiedz
Mozna sie ukryc przed kims, ale po co? Krzywde ci zrobi? Wez rozwod i mu powiedz do widzenia.

Gość drugie zycie
boję sie kombinować za bardzo, ok ? nie chce robić wielkiego dymu ani sie mu stawiać, chciałabym po prostu zniknąć, ale są pewne problemy, jak na przykład nazwisko, nie wiem co z nim zrobic, bo nie chcę zyc caly czas nie mogąc nic załatwic gdzie potrzeba nazwiska

Gość szczerbata Mariola
nie chcesz robić dymu :D a jak nazwiesz to co chcesz zrobić , przecież dopiero się acznie jak zwiejesz i się ukryjesz:D :D

Gość drugie zycie
przecież zostawie informację, ze nic mi ni jest komu trzeba, nie jestem nieletnia, zeby ktoś oficjalnie musiał wszczynac postepowanie, ze jestem na gigancie a co, kto i czemu sie bedzie wsciekal kiedy ja juz bedę daleko, to nie bedzie moj problem

Gość drugie zycie
chcialabym mieszkac sobie w jakiejsc wiosze zabitej dechami i wieczorami podlewac kwiaty w ogrodzie, moglabym nawet z nikim nie rozmawiac, miec spokój ciekawe czy na taką wies mozna zamawiac zakupy z jakichs delikatesów 24 ? wiem, jestem zalosna, mozecie sie ze mnie smiac

Gość szczerbata Mariola
myślę , że wszystko da się zrobić na legalu:D co późniek zrobisz ze swoim zyciem to twoja sprawa:D możesz nawet zamieszkać w jaskini i pić wodę z potoku:D problem tkwi w twoim bezpośrednim starciu z mężem na sali rozwodowej:D

Gość ja lubie ogladac na
chyba lepiej jednak ukryc sie w duzym miescie bo "zginiesz" w tlumie

Gość drugie zycie
no wlasnie tez mi sie wydaje, ze w wiochach to moze byc tak, ze sasiedzi zaczną weszyc dociekac, az stanie sie to nie do zniesienia a ja nie dam rady przeciez calkiem uniknąc kontaktu z ludzmi, więc bedę musiała wiecznie klamac ale w miescie bedę miała wieczne schizy, ze ktos znajomy mija mnie w tlumie, w sklepie, na ulicy

Gość drugie zycie
ja o 19.00 bede musiała spadac, ale tu wrocę i fajnei jakby mi ktos odpowiedziąl na jakies pytania związane z tym nazwiskiem albo z tym rozwodem bo wiem, ze mozna wziąc go zaocznie ale czy da sie jakos ukryc miejsce zamieszkania w trakcie tego rozwodu

Gość ja lubie ogladac na
ja neistety nie znam odpowiedzi na Twoje pytania ale mysle ze co do pytan o zmiane nazwiska to najlepiej po prostu zadzwon do USC a w spraewie rozwodu do jakiegos adwokata ;). a co do miasta to jakies duze jak najdalej od domu i na pewno nie takie o jakims kiedys moglas mowic, ze chcialabys tam mieszkac ;)

Gość a ja byc moze moge pomoc
ale chce najpierw wiedziec cos wiecej o sytuacji bo jestem ciekawa inaczej nic nie powiem

Gość nie podgladam sąsiadów
przecież żeby wynająć mieszkanie też trzeba podać nazwisko

no autorka wydaje się tak nieogarnięta życiowo, że nie wiem czy jest zdolna do w ogóle samodzielnego życia, nie mówiąc już o wersji życia z bonusem, wymagającym dodatkowego kombinowania

Gość przecież nie wiadomo co on rob
i ten mąż

Gość przecież nie wiadomo co on rob
no wlasnie jak zamierzasz wynająć mieszkanie bez podawania nazwiska