Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Grubaska Ania.....

Przejechałam dziś rowerem 200km !! Udało mi się ;)

Polecane posty

Gość jdjkajdlkjadklaj
:

Gość jedna wielka ściema
wychodzi 18km/godz Kobieto, popuść nieco, nikt mądry tego nie łyknie

Gość jedna wielka ściema
Jest wielką ściemą!!! Wyobrażasz sobie jechać non stop przez 12 godz i w każdej godzinie pokonywać 18 km? Chyba nigdy nie jeździłeś rowerem. Jakieś pojecie o tym mam, jeżdżę systematycznie od wczesnej wiosny do późnej jesieni od 7 lat.

Gość s9exxxks
tez w to nie wierze, takie kilometry robią zawodowi kolarze, sa wysportowani i racze szczupli, po drugie to mezczyzni sa bardziej wytrzymali, po trzecie jechaac tyle km non stop bez odpoczynku by zrobic siku, zjesc, napic sie??? 18km/h to calkiem sporo ciezko jechac tak caly czas zwlaszcza dla otylej osoby. Tez wiem co mowie bo miesiac temu jechalam rowerem 100km i zajelo mi to 8godzin, nogi nie bolą ale bylam wyczerpana, ledwo chodzilam autorko moze licznik ci nawalil albo jechalas na skroty ? A moze robilas przerwy co 10km i jechalas dwa dni zamiast 12h?

Gość zawodowi kolaże to
nie jeżdżą tak wolno jak 18 na godzinę. Choćby tour de pologne 2012 dystans 1234 km czas zwycięzcy 30h 15' 49" (40.798 km/h) wiadomo że jadą z przerwami po około 200 km dziennie. WIęc 18 to tak mniej niż połowa :P

Gość lenc amsztrong
ale nie u grubaski 100kg :D

Gość janekrys lekarz niezalogowany
Tylko na poczatku bedziesz mogla chudnac tak szybko, pozniej spowolni się tarczyca i żeby schudnac 1 kg bedziesz musiala do barcelony na hulajnodze jechac. nie mozna przekraczac tej 1 godziny dziennie intensywnego cwiczenia jakim jest też pedalowanie ( nie mylic z miloscia pomiedzy 2 mezczyznami), bo powyzej tego czasu zaczyna się wydzielac 2 an nawet 3 krotnie wiecej kortyzolu-hormonu katabolicznego zzerajacego twoja beztluszczowa mase ciala czyli muskuly. Im mniej muskulow (u kobiet również) tym wolniejsza przemiana materii i mniejsze spalanie kalorii a zatem po pewnym czasie powstaje paradoksalny efekt przybierania na wadze-na tluszzczu. Najlepsza forma cwiczen na schudniecie (co wazne przede wszystkikm dla kobiet) to b intensywny wysilek ok 0,5 h dziennie nie dluzej a pozniej dieta czyli przede wszystkim nie samo ograniczanie kalorii co spozywanie prawie samego bialka - moga być kotlety, ser , odzywki bialkowe, jajka , cycki z kurczaka indyk itp.. Wazne jest ograniczenie weglowodanow czyli wszystkich zboz takich jak chleby ryze kasze ciastka -sami rozumiecie o co chodzi. Weglowodany wywalaja insuline ktora chroni tkanke tluszczowa, mozesz wtedy cwiczyc 24h/dobe a i tak malo co spalisz. A wiec duzo bialka i do tego warzywa (najlepiej na parze żeby nie spowodowac niezytu) -im wiecej bialka tym potrzeba wiecej warzyw aby nie powstawala kwasica metaboliczna ktora również bierze się z cwiczen fizycznych-kwasica niszczy miesnie.mozna zamiast ton warzyw pic wode mineralna z duza zawartoscia bikarbonianow czyli z tylu na butelce w skladzie mineralnym HCO3- musi być co najmniej te 1000 mg. Wysokozmineralizowana woda to podstawa utrraty wagi, nie zrodlana ani inne szczochy tylko wysokozmineralizowwana bo bikarboniqan to bufor krwi i zapobiega kwasicy-bedziecie szybciej chudnac i mniej się meczyc. Stosujcie się do tych rad i za miesisac same się zaskoczycie wynikami. Pozdro wszystkim kobitom

Gość do niedowiarkow
ja autorke podziwiam, ze dala rade 200. ja zazwyczaj robie 100km, ale ze zwiedzaniem roznych miasteczek itp no i mam take zwykly marketowy rower, marzy mi sie taki z prawdziwego zdarzenia co bym pol swiata na nim mogla objechac ;) i tez nie lubie biegac, a po rowerze nie dosc ze sie super chudnie to i przyjemnie :)

Gość do gory uuuup
.