Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mika)))))))))))))))))))))+

Wkońcu się udało. Test wykazal ciaże, czy mógł żle pokazać? Czy to mozliwe

Polecane posty

Dzisiaj zrobilam 2 testy ciązowe i pokazały od razu dwie czerwone kreseczki. A boli mnie brzuch tak jak przed okresem. Czy to może sygnalizować bledne wyniki? W Pon dopiero ide do ginekologa i nie mge wytrzymac wiec chce sie was poradzic ;)

JAk ja mialam pozytywny test to i w ciazy bylam. A brzuch bolal, owszem, bo rewolucja tam sie dzieje przeciez... Ja nie szalalam z wizyta u lekarza, chodzilam jakos w 7-8 tygodniu.

Testy zwykle nie mylą się jeśli pokazują wynik pozytywny. Raczej w drugą stronę wynik może być błędny. Choć podobno najbardziej wiarygodny jest wynik kiedy test został zrobiony w dniu spodziewanej miesiączki.

Gość Mała czarna kawka 22
Gratuluje :) w poniedziałek jak pójdziesz to nic nie będzie widać jeszcze!! Dopiero 6-7-8 tydzień coś widac...a u dziebie pewnie początek 5....jak cie boli brzuch to wez nospe :) W ciąży można a nawet trzeba jak brzuch boli-działa rozkurczowo.

Gość Autorko , gratuluję
ale do lekarz wybierz się najwczesniej w 6 t.c bo wcześniej to oni zbyt poważnie na to nie patrzą niestety. Wiem jak ważne to dla ciebie ale uwierz że dla lekarza ciąża jest ciążą kiedy ma co najmniej 7 tygodni bo musi określić puls na monitorze USG . NIe wiem jak jest w Pl ale u mnie lekarz nie wystawi książeczki matki i dziecka (karty ciąży) jeżeli nie zobaczy zarodka z bijącym serduszkiem . Ja poszłam w 5 t.c z dumą na twarzy a lekarz kazał przyjść po dwóch tygodniach , mówiąc mi prosto w twarz że jeszcze wszystko się może zdarzyć i że póki co dla niego to nie ciąża (zabolały mnie te słowa) bo widac zarodek ale nie widac póki co bijącego serduszka.

ale mnie uspokoiłyście bo juz sie balam ze ciesze sie na marne. Chyba zaraz poplascze sie z radosci KOCHAM WAS!!!! ale jestem szczesliwa

Brzuszek mnie boli jak przed okresem i ciagle latam do ubikacji bo mysle ze dostalam okres. A te bole mam juz ok tygodnia. Chyba jestem przewrazliwiona. Tak bardzo bym chciała

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak
Gratulacje Autorko :):) Jak chcesz mieć pewność, że jest wszystko oki to zrób sobie badanie BHCG i za 48 godz. powtórz. Wtedy zobaczysz czy i jak przyrasta...

Gość bieszczadzki czar
mnie również bolał brzuch we wczesnej ciąży :) ciesz się pozytywnym testem i nie stresuj :)

Gość Autorko , gratuluję
To ja cieszę się razem z tobą :) gdyż sama pamiętam jak zobaczyłam dwie kreski :). Pozdrowionka.

Gość Mała czarna kawka 22
Mika jak bardzo dokucza to weź nospe. Naprawde-przestanie boleć i cie uspokoi -a nic nie zaszkodzi, może tylko pomóc:) Bo spokojna mama to spokojna ciąża :)

Mam jeszcze do Was pytanie. Kiedy brzuszek zaczyna rosnąć? Tak szczerze mowiac to jestem jeszcze zielona w tym temacie. Dodam jeszcze ze robilam 2 takie same testy "bobo test plytkowy". Pierwszy zrobilam popoludniu a drugi po ok 2 h. Nie robilam testu rano bo nie moglam wytrzymac. czy wynik bedzxie wiarygodny jesli robilam testy tego samego dnia??

Wynik jest wiarygodny - jestes w ciąży , uwierz w to wreszcie :D brzuszek to sprawa indywidualna , jedna kobieta zaczyna się zaokraglać stopniowo od początku - np ja tak mam , inna jest szczupła do 7 miesiąca - nie ma reguły

Autorko , Testy napewno pokazaly Ci prawde :) Mieszkam w UK i tutaj ciaze potwierdza sie tylko sikamnymi testami :) Bole brzucha i uczucie ,ze sie dostanie zaraz okres sa jak najbardziej prawidlowe,znaczy ze dzidzia rosnie i macica sie rozrasta :) Jedynie plamienia i krwawienia moga byc niepokojace,lecz nie zawsze,co do rosnacego brzuszka roznie bywa,wplywa na to wiele czynnikow,midzy innymi budowa matki :) Gratuluje serdecznie ! AA co do lekarza jak ktos wyzej napisal najlepiej po 6 tygodniu sie badac..

A jeszcze co do testow,nie wazna jest pora dnia ,napewno z rana stezenie beta HCG jest wyzsze,ale jesli ciaza jest ,to pokaze ja o kazdej porze dnia :)

Gość flora pro aktif
pytałaś o brzuch..mnie zaczął rosnąć w 6 miesiącu ale dla każdej kobiety to sprawa indywidualna

Wszystko sobie obliczylam i w czwartek bedzie 6 tydzien. Wiec kiedy najlepij pojsc do ginekologa. Dodam jeszcze ze ostatnia @ mialam 20 lipca. A moje cykle sa co 28 dni

Gość 36tydz ;)
Kiedy ja poszlam do lekarza aby potwierdzic ciaze byl to 5tydzien ;) Dzidzia wtedy wygladala doslownie jak fasolka :D