Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bea666

Uprowadzenie dziecka do UK

Polecane posty

pierdzielisz głupoty:/ "i ten facet musi sie skonsultować z jakimś dobrym,skutecznym prawnikiem,bo sam nic nie zdziała zresztą juz na poczatku walki się przekonal jak traaktują ludzi w instytucjach,któreteoretycznie mają w załozeniu pomagac w takich sytuacjach." masz 1000% racji tylko widzisz sama jakie są alimenty - jeszcze teraz mamy jego syna na utrzymaniu bo ona starsze dzieci tu zostawiła i prawdę mówiąc ledwo wiążemy koniec z końcem:/ i jak tu zapłacić za prawnika? i to dobrego...

wwwwwwwwwwwwwwzzzzz 09:40 [zgłoś do usunięcia] pierdzielisz głupoty:/ weż autorko skopiu tem temat przeciez to autor natychmiastowej hospitalizacji

wwwwwwwwwwwwwwzzzzz pracujemy ciężko, żeby zarobić na zycie i nie mamy czasu i pieniędzy to z czego sciagaja 2000 tysiaki????????????????ha ha ha , wez nie pie**ol, zaloz nowy temat jak juz nie masz co robic ,ale wiecej z glowa piszesz jak gimigowno słuchaj, jeżeli nie podoba ci się temat - nie masz obowiązku go czytać ani się wypowiadać. zmień poprostu stronę www i po problemie. a jak masz jakieś problemy psychiczne to poprostu udaj się do lekarza o odpowiedniej specjaliczacji:)

Gość pierdzielisz głupoty:/
ja pisałam pisma do prokuratury o wszczęcie poszukiwań dłuznika,prosiłam policje,żeby go szukali,nawet pisałam pismo do komornika,zeby go szukali. bo ojciec dziecka nie stawiał sie na rozprawach w sądzie,ukrywał się a jak powiedzialam sędzi na którejś z kolei rozprawie,żeby go doprowadzili to ona tylko rozlozyła ręce.... Boze,myslalam sobie wtedy: CZY TO MOŻE JA JESTEM NIENORMALNA CZY TO ONI ZE MNIE PRÓBUJĄ ZROBIC IDIOTĘ??? w koncu napisalam pozew do sądu,ze na następna rozpawę mają go znależć i doprowadzić albo wyadać wyrok zaocznie dopiero wtedy zaczęli coś robić,zeby go znaleźć. Tylko widzisz,nie wiem czy ta Wasza walka coś da. Moze nawet ustalone zostaną kontakty z dzieckiem,ale co z tego jak ona z nią juz nie wróci? Jak by sie mieli widywać? MUSICIE ZNALEŹĆ DOBREGO PRAWNIKA,BEZ TEGO ANI RUSZ. obywatel zostawiony sam sobie w tym kraju nic nie zdziała.

to znaczy,ze jak ona wyjechała z tym dzieckiem to ojciec dziecka jeszcze będzie nadal płacił alimenty na ta najmlodszą córkę? a kto utrzymuje dwójkę starszych dzieci? matka(która wyjchała) daje na nich jakieś pieniądze?

a z FA? jak nie mógł znaleść dłużnika to powien odaru dać Ci dokumenty do funduszu! i powinnaś odrazu dostać z funduszu. jak tak miałam kiedyś dawno temu z moimi dzieciakami - mam troje już teraz dorosłych. co do prawnika oczywiście, że masz rację ale niestety finanse...i pozatym - masz rację - jak mu nawet ustalą to kto ją zmusi, żeby bo pl wróciła? wiesz jestv teraz taki numer, że tej małej w lipcu skończyła się ważność dowodu osobistego....ciekawe co ona zrobi z tym fantem.

pierdzielisz głupoty:/ to znaczy,ze jak ona wyjechała z tym dzieckiem to ojciec dziecka jeszcze będzie nadal płacił alimenty na ta najmlodszą córkę? a kto utrzymuje dwójkę starszych dzieci? matka(która wyjchała) daje na nich jakieś pieniądze? już wyjaśniam: z alimentami na małą i starą nic się nie zmieniło: mała jest uprawniona i kropka. stara też i też dostaje. córka jego jest dorosła - ma dziecko (temat tu w innym temacie forum) i też dostaje alimenty (sprawa o zabranie w toku). A w praktyce wygląda to tak: syn na naszym utrzymaniu - alimenty z tego powodu już cofnięte a całość pozostałych alimentów zabiera najstarsza córka i żyje sobie z tego słodko nie pracując i nie mając po pół miesiąca dziecka bo ojciec tego dzieciaka ciągle go zabiera.

dostaję ostatecznie alimenty-dostalam wyrok to zaniosłam do komornika,poniewaz nie płacił to zaniosłam do FA. zeby dostac z FA to trzeba mieć wyrok zlozony u komornika i musi nie płacić przez 2 ostatnie miesiące takze--dostaję z FA malej skonczyl się dowod w lipcu...hmmm..to ona ma teraz związane ręce w zasadzie. musialaby sie nie rusząc z dzieckiem z UK dopóki nie osiągnie pełnoletności

ano tak to jest. latwo sobie skomplikować zycie,potem takie wynikają problemy,że człowiekowi by się nie śniło nawet. nawet jakby chciała przylecieć z ta małą do PL na kilka dni to na jakim dokumencie to dziecko przyjedzie?

Gość wwwwwwwwwwwwwwzzzzz
zmień poprostu stronę www i po problemie. a jak masz jakieś problemy psychiczne to poprostu udaj się do lekarza o odpowiedniej specjaliczacji nareszcie napisalas slowo prawdy o sobie:D:D:D

matka daje córce alimenty swoje i tej małej czy coś dokłada nie wiemy bo przecież nic nie powie - synowi nie wiem - bo mimo, ze mieszka u nas i go urzymujemy to synek nas nienawidzi i przecież nie powie nic czy dostaje czy nie. teraz ostatnio w rozmowie (bardzo emocjonalnej) wydało się, że używała wobec dzieci szantażu emocjonalnego. muszę Ci powiedzieć, że taki szantaż daje bardzo dobre rezultaty..:/ niestety

wwwwwwwwwwwwwwzzzzz zmień poprostu stronę www i po problemie. a jak masz jakieś problemy psychiczne to poprostu udaj się do lekarza o odpowiedniej specjaliczacji nareszcie napisalas slowo prawdy o sobie choroba u ciebie niestety widzę nieuleczalna. wyrazu ubolewania racz przyjąć.

nawet jakby chciała przylecieć z ta małą do PL na kilka dni to na jakim dokumencie to dziecko przyjedzie? właśnie też jesteśmy ciekawi. teoretycznie jest teraz tam unieruchomiona bo jak wróci to już nie wyjedzie bo oczywiście ojciec dziecka - nazwjmy do umownie R nie wyda zgody na dowód.

a co do alimentów miałam podobnie tylko u mnie komornik jakoś to strasznie szybko załatwił bo dzieci były malutkie a ja jeszcze nie mogłam pracować więc miałam dużo szczęscia. ale uważaj - lata 80te jakie alimenty miałam: na 3kę dzieci......300 zł!!!!

zgadnij ile ja mam na 12 letniego chłopca?

Gość onalina7909
Bea , jesteś godna pożałowania, bo z tego co czytam to wcale tu nie chodzi o kontakty z dzieckiem ale o kase,i jeszcze raz kase ty masz w dupie dzieci swojego kochasia. Nie dziwie się matce że uciekła jak najdalej bo co do końca miała się szarpać z taką pażerną osóbką jak ty. Wzięłaś faceta z przeszłością to teraz podnoś godnie tego konsekwencje a nie zakładasz tematy i czekasz aż ktoś z użytkowników udzieli ci genialnej rady jak udupić do końca byłą swojego kochasia.

onalina7909 Bea , jesteś godna pożałowania, bo z tego co czytam to wcale tu nie chodzi o kontakty z dzieckiem ale o kase,i jeszcze raz kase ty masz w dupie dzieci swojego kochasia. Nie dziwie się matce że uciekła jak najdalej bo co do końca miała się szarpać z taką pażerną osóbką jak ty. Wzięłaś faceta z przeszłością to teraz podnoś godnie tego konsekwencje a nie zakładasz tematy i czekasz aż ktoś z użytkowników udzieli ci genialnej rady jak udupić do końca byłą swojego kochasia. lubię takie wypowiedzi:) chyba jakaś porzucona zgorzkniała eks żona żyjąca na koszt byłego męża:) pozdrawiam:)

do onalina7909 a poważnie to przeczyaj uważnie czy i komu za co i po co zabrano alimenty a komu są płacone i nie podlegają dyskusji! na drugi raz uważnie przeczytaj posty a potem się wypowiadaj, bo nie przeczytałaś i nie zrozumiałaś o co chodzi a wypowidasz się jakbyś znała wszystkie dokumenty dotyczące tej sprawy. o pieniądze tylko i wyłącznie to chodziło mamusi, której się do roboty nie chciało wziąść przez całe życie i sponsora potrzebowała.

od 2006 r dostaje na synka 300 zł w tym roku wniosłam o podwyzkę na 700,ale nie dostałam ani 1 zł,bo sędzia uznała,ze ojciec dziecka nie ma pieniędzy.... a wiem,ze ma i ma się dobrze. zmienił samochód,zyje jak kawaler. tak wszystko rozpisal w sądzie,ze wyszło,ze na zycie zostaje mu 110 zł miesięcznie... to w/g sądu ja mam wziąć drugi etat i zarobić??? normalnie jak usłyszłam wyrok to zaczęłam plakać jeszcze na sali sądowej. nie pamiętam jak znlazłam się w domu,szłam normalnie ulicą i płakałam. i wtedy poczułam się jak smieć. ze dla panstwa polskiego nic nie znaczę. skoro nie ma opieki panstwa nad dziecmi to co to za kraj skoro najsłabszych nie chronią? naa rozprawie powiedziałam,ze chcę chociaz te 500 zebym miała to dostalabym z Fa gdyby nie placił--ale gdzie tam... nie ma o czym mówic wogóle. odkładam pieniądze,zrobilam synowi zdjecia,jutro składm wniosek o dowód dla niego i na wiosnę wyfruwam stąd--najpierw ja ,potem syn, TU JEST BAGNO I SYF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość onalina7909
Nie nie jestem zgorzkniała, zdziwiłabyś się jestem po twojej stronie barykady ale nie brakuje mi szacunku do byłej ex mojego faceta bo to matka jego dzieci. Ona nie jest idealna ale w sprawy jego alimentów nie wtrącam się i nie będę tego robić nigdy bo ja mam dwie zdrowe ręce i potrafię zarobić na siebie i moje dzieci.Aż się we mnie gotuje jak czytam jak pażerne mogą być kobiety założyłaś już kilka tematów na tym forum ale cudownego rozwiązania nie dostałaś. Skoro sąd wydał taką a nie inną decyzję to chyba miał do tego podstawy.Odpuść sobie w końcu i zajmij się własnym życiem a nie życiem byłej to wtedy będzie ci cię lepiej żyło.

DOBRZE,ZE OJCIEC DZIECKA MA ODEBRANE PRAWA BO BYM NIE MOGŁA WYJECHAĆ. ZGODY NA DOWÓD I WYJAZD BY MI NIE DAŁ PO ZŁOSCI DZIĘKI BOGU,ZE O TYM POMYSLAŁAM.

Gość onalina7909
Pewnie gdyby ta kobieta zniknęła z waszego życia zabierając dzieci i rezygnując z alimentów w dupie byś miała kontakty ojca z dzieckiem.

tak mi przykro, naprawdę, wiem, że tu tak jest. trafiłaś na wyjątkowo podłą babę. masz rację. my też chcemy stąd uciec. jak się uda to pod koniec roku wujedziemy do UK a tam (już mi pan R zapowiedział) bedzie walczył o córkę jak się trochę ustawimy. romuemiem Cię całkowicie bo miałam to samo. to państwo nienawidzi swoich obywateli szczególnie jak nie śmierdzą kasą. my też już mamy tego dość bo chocaż zapieprzamy od rana do nocy - pan R w dwóch pracach to żyjemy jak żebraki. przepraszam, mam zlecenie czyli pracę i wrócę tu jak skończę za okoł pół godziny- nie uciekaj proszę tak rzadko można porozmawiać z kimś kto ma podobne problemy i potrafi zrozumieć Twoje.

OK

onalina7909 Nie nie jestem zgorzkniała, zdziwiłabyś się jestem po twojej stronie barykady ale nie brakuje mi szacunku do byłej ex mojego faceta bo to matka jego dzieci. Ona nie jest idealna ale w sprawy jego alimentów nie wtrącam się i nie będę tego robić nigdy bo ja mam dwie zdrowe ręce i potrafię zarobić na siebie i moje dzieci.Aż się we mnie gotuje jak czytam jak pażerne mogą być kobiety założyłaś już kilka tematów na tym forum ale cudownego rozwiązania nie dostałaś. Skoro sąd wydał taką a nie inną decyzję to chyba miał do tego podstawy.Odpuść sobie w końcu i zajmij się własnym życiem a nie życiem byłej to wtedy będzie ci cię lepiej żyło. po 1. to pierwszy temat jaki założyłam - w innych się tylko wypowiadałam, po 2. nikomu nie chcę zabrac alimentów oprócz młodej pięknej dziewczynie, która chce łatwo żyć na koszt swojego ojca PONOWIĘ PROŚBĘ - PRZECZYTAJ UWAŻNIE CO PISZĘ. po 3 przykro mi, że Cię zostawił - mnie też kiedyś mąż zostawił z 3 małych dzieci ale świat się z tego powodu nie skończył a ja sama wychowałm dzieci pracując dlatego nienawidzę leni którzy przd pracą zasłaniają się dziećmi. PRZECZYTAJ UWAŻNIE MOJE POSTY TO ZOBACZYSZ, ŻE NIKOMU NIE ZABRALIŚMY KASY TYLKO MŁODEMU CZŁOWIEKOWI, KTÓREGO UTRZYMUJEMY. NIE OCENIAJ PO POBIERZNYM PRZELECENIU TEMATU.

Gość onalina7909
Nie chcę cię obrażać , ok rozumiem młoda dorosła osoba powinna na siebie zarabiać ale dlaczego czepisz się matki dzieci twojego faceta, niech ona tam sobie życie układa, być może kogoś znajdzie w wy będzicie mieć problem z głowy i czas na zajęcie się własnym życiem. Co do mnie to nikt nie nie zostawił bo to ja zostawiłam ale nie żałuje, bo lepsze teraźniejsze życie, które mam niż poprzednie.

Gość Foska
do pierdzielisz głupoty:/ złóz wniosek o podwyzke alimentów,udowodnij w sadzie,że on ma mozliwosci zarobkowe (jaki on ma zawód i ile by mógł zarobic gdyby sie nieco przyłozył) wejdź na stronkę Grzybkowski,Guzek,Jackowski-adwokaci link : http://www.grzybkowski-guzek.pl/pl/pro-publico-bono/167-koszt-utrzymania-maloletniego-nowe-arkusze-kalkulacyjne.html na dole stronki sa arkusze utrzymania dziecka-wybierz odpowiedni arkusz do wieku twojego dziecka,pobierz,wypełnij wpisujac ceny po przecinku i podłącz do wniosku składanego w sadzie. Nie zawyzaj cen-sama zobaczysz ile tobie wyszło. Wlepiam art ze stronki porad prawnych-poczytaj Jan Kowalski odszedł od żony i dzieci. Z wykształcenia jest informatykiem. Przez okres kilku lat pracował w sklepie o profilu informatycznym ( sprzedaż komputerów, części komputerowych, oprzyrządowania, etc.). Obecnie zatrudniony jest w kawiarence internetowej, w której zajmuje się obsługą klienta oraz bieżącymi naprawami sprzętu. Za wykonywaną przez siebie pracę otrzymuje wynagrodzenie 1500,00 zł. miesięcznie. Emilia Kowalska skierowała przeciwko mężowi pozew o alimenty na trójkę ich małoletnich dzieci w kwocie po 500,00 zł. na każde dziecko. Sąd może przychylić się do wniosku pani Emilii, mimo iż zakres jej żądania obejmuje całą pensję męża. W oparciu o analizę współczesnego rynku pracy sąd może wysnuć wniosek, ze Jan kowalski jako informatyk może zarobić miesięcznie kilka tysięcy złotych. Praca w kawiarence internetowej nie jest w pełni zbieżna z jego kwalifikacjami zawodowymi, a zatem przy odrobinie dobrej woli Jan kowalski mógłby znaleźć lepiej płatną pracę, lub też dorabiać na umowę zlecenie lub umowę o dzieło pisząc programy komputerowe. Jesli facet nie ma zawodu zawsze może kopac rowy. Tłumaczenie sędziego że on niema pieniedzy nie napełni tobie garnka a jak jeszcze raz to usłyszysz to zaproponuj w sądzie aby ojciec dziecka wziął na wychowanie dziecko a ty bedziesz płaciła ta śmieszna kwote jemu

Gość Foska
do bea666 Jeśli jestes pewna,że mała z matka jest w Anglii to dowiedz się adresy ambasad i konsulatów Polskich na terenie Anglii. Są tam działy,wybierz ten gdzie załatwia sie paszporty-na własną rękę wyślijcie tam maile że matka dziecka wyjechała bez zgody i żadacie wstrzymania wystawienia nowego dowodu (prawdopodobnie jej samej nie wydadzą ale....) Tu w kraju złóżcie pismo do sadu informujące,że do chwili uregulowania kontaktów z dzieckiem alimenty będziecie składać do depozytu - jest to dla was jedyna metoda aby dogadać sie z matką w sprawie kontaktów. Uzasadnijcie tym ,że poza płaceniem ojciec dziecka nie czuje się ojcem gdyz nie ma najmniejszego wpływu na wychowanie córki na która jedynie płaci. Ja nie wiem jakie są przepisy prawne w tej sprawie ale może jakby do niej doszło to sie wiecej dowiecie. Ja pisałam do ambasady w Anglii w podobnej sprawie-mnie ambasada odpisała

do bea666 Jeśli jestes pewna,że mała z matka jest w Anglii to dowiedz się adresy ambasad i konsulatów Polskich na terenie Anglii. Są tam działy,wybierz ten gdzie załatwia sie paszporty-na własną rękę wyślijcie tam maile że matka dziecka wyjechała bez zgody i żadacie wstrzymania wystawienia nowego dowodu (prawdopodobnie jej samej nie wydadzą ale....) Tu w kraju złóżcie pismo do sadu informujące,że do chwili uregulowania kontaktów z dzieckiem alimenty będziecie składać do depozytu - jest to dla was jedyna metoda aby dogadać sie z matką w sprawie kontaktów. Uzasadnijcie tym ,że poza płaceniem ojciec dziecka nie czuje się ojcem gdyz nie ma najmniejszego wpływu na wychowanie córki na która jedynie płaci. Ja nie wiem jakie są przepisy prawne w tej sprawie ale może jakby do niej doszło to sie wiecej dowiecie. Ja pisałam do ambasady w Anglii w podobnej sprawie-mnie ambasada odpisała hej, pismo napisał do ambasady - odpisali, że bez niego nie dostanie nowego dowodu. i to wszystko. reszta ich nie interesuje bo musi być wyrok sądu w tym temacie - tylko to jest dla nich wykładnią do działania a wyroku nie mam bo ona przed wyrokiem się ulotniła. co do alimentów to ściąga je komornik i dla niego też wyrok jest wykładnią. zrobię jednak coś co napisałaś bo o tym nie pomyśleliśmy: złożymy pismo do sądu o fakcie pobytu dziecka za granicą tylko szczerze Ci powiem nie bradzo wiem w jakiej formie to zrobić: jako pozew? z drugiej strony nie chcemy jej szantażować pieniędzmi no bo to chyba nie w porządku.. a przepisy prawne mówią niestety tak (bo się interesowaliśmy), że nie ważne czy ojec nie widuje dzicka (z własnych przyczyn czy innych) płacić jej zobowiązany i basta - w skrócie: ma wpływ na wychowanie czy nie kasę dawać musi. są na to paragrafy. właśnie dlatego założyłam ten temat bo już z poprzednich rozmów wyciągnęłam sporo dobrych rad i na to liczyłam zakładając sama ten temat. i widzę, że tu też odzywają się głosy rozsądku (na troli nie trzeba zwracać uwagi). dzięki