Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniaseb05

Nie wiem czy jestem w ciąży

Polecane posty

hmmm wiesz moze przed okresem zaszłas w ciąże róznie bywa czasami kobieta ma okres na ppoczatku ciąży znam taki przypadek wiec kto wie. organizm potrafi czasami spłatac figla

Gość moniaseb05
ale gdyby to było przed okresem to kreki by były bardzo widoczne juz nie wiem nie wiem co myslec

wiesz nie ma co sie sugerowac widocznoscia kresek zapewniam cie to tez zalezy od tego hormonu moze nie masz go tak duzo a jak dzis bylo bardziej widac to zwiększa ci sie.malo to przypadków ze kobieta jest w cazy robi testy wychodza negatywne a potem okazuje sie ze jest w ciązy takze mowie ci. najlepiej by było isc na usg wtedy by sie moze wyjasniło

Gość moniaseb05
zrobiłam teraz ten elekrtoniczny i pokazało ze nie jestem ale nie rozwiało to moich watpliwosci skoro tamte były pozytywne pozatym mugł takiej wczesnej jeszcze nie wykryc

Gość moniaseb05
co do widocznosci kresek to wiem bo z pierwszą ciążą było tak samo bardzo słaba prawie nie widoczna kreska tak przez 2-3 tygodnie tylko ze to była planowana ciąża i wiedziałam ze jestem teraz też mam takie przeczucia.

Gość moniaseb05
mało tego cały dzien dzisiaj wymiotuje co kolwiek zjem zaraz zwracam nie wiem czy to znerwów czy z tego 2 powodu. po prostu nie wiem nie wiem co robic

wiesz te elektroniczne sa pewniejsze niz te zwykłe ale w takiej sytuacji nie pozostanie ci nic innego jak isc do lekarza a najlepiej odrazu na usg. jestes w sumie przed okresem wiec kto wie moze dostaniesz

kazda kurna z nas jest inna natura plata figle no dziwi mnie to bym bardziej ze masz ta wkładke ale coz i tak sie zdarza. z testami tez róznie bywa chociaz ja nie miałam osobiscie takich historii fakt robiłam testy pare razy jak sie okres spozniał ale nie bylo ze jakas kreska sie pojawiła.a jak juz byłam w ciązy wysszły mi odrazu 2 grube krechy i to popołudniu. dziwne tez ze masz wymioty hmmm ja bym leciała do lekarza nie ma co sie zastanawiac

Gość moniaseb05
mam taką nadzieje ze dostane ale jak tylko jutro wstane od razu lece do lekarza i bede prosic o usg albo niech zrobią mi badanie z krwi. teraz ide po nastepne testy :) No i własnie były sie zorientował ze robiłam bo zobaczył opakowania w koszu i zobaczył ze są pozytywne powiedział ze mam isc do lekaża jutro po tabletke aby usunąc:(

ze co?? chyba oszalał kurna mać co on gada jak moze ci kazac usuwać niech spada idiota jeden dziecko jest wazniejsze niz jakis niedojrzały fagas. sorki ale ja bym nie chciała byc z takim facetem bezwzgledy na to czy okaze sie czy jestes w ciązy czy nie.jest kompletnie nedojrzały nieodpowiedzialny.chciał dzieckoprzeciez w krecił sobie cos ze wyjełas wkładke za jego plecami co za idiotka nie no az mnie nosi !

Gość moniaseb05
powiedział ze jak jestem w ciąży to musze usunąć bo mam wkładke i dziecko urodzi sie chore nie szło wytłumaczyc mu ze tak nie jest bo on oglądał kiedys filmik o tym i on wie lepiej.Pozatym juz nie chce dziecka nie może sie zdecydowac.Powiedział ze mi wybaczy jak usune a ja mu powiedziałam ze problem w tym ze sama sobie nie wybacze jak usune.pozatym to jeszcze nie jest pewne ze jestem wiec niech sobie nic nie wkreca znowu.Wyszedł i powiedział ze może wróci jutro.Wiec powiedziałam ze moze wogule nie wracac bo go nie wpuszcze

Gość moniaseb05
kupiłam jeszcze 6 testów wiec teraz moze juz bede pewna jak 10 testów pokaże to samo choc mam nadzieje ze nie ze pokaża ze nie jestem i dostane okres a jutro lekaż to potwierdzi modle sie o to bo nie wiem co zrobie z 2 małych dzieci ale jakos na pewno dam sobie rade bede musiała

Gość moniaseb05
pozatym strasznego mam doła liczyłam na troszke wsparcia moze to głupie ale liczyłam ze pujdzie ze mna jutro do lekarza albo powie nie przejmuj sie jakos to bedzie a tu wrecz przeciwnie

jaki palant z niego daj se spokoj dasz sobie rade i z drugim masz napewno kogos kto ci pomoze wiadomo ze ważne jest wsparcie ale on zachowuje sie jak debil no kurna macnie jest lekarzem to po co sie wymądrza na takie tematy ze on wie lepiej znawca sie kurna znalazł cholera nie no nie wierze ze sa tacy ludzie no. co on sobie mysli ze moze sobie tak zmieniac zdanie tu chodzi o dziecko a nie o jakas rzecz która mozna wyrzucić . i co bedzie teraz zgrywał obrazonego wielce i niby cholera o co bo nie kumam go wogole a ty sie tylko denerwujesz.

a czy to jest sens robic kolejnych 10 testów najlepiej by było isc poprostu do lekarza powiedziec jak sie sprawa ma i juz

Gość moniaseb05
stwierdził ze to jeszcze nie dziecko bo za wczesnie o tym tak mówic i pozatym tak bedzie wygodniej dla nas,ide jutro ale musze sie upewnic

Gość moniaseb05
wiem ze to głupie ale ja juz zaczynam warjowac.Tego wszystkiego za duzo jak dla mnie.Dopiero sie przeprowadziłam do tego miasta i nawet tu jeszce nikogo nie znam aby chociaz tak pogadac o niczym nawet ale aby choc troszke zapomniec.Nawet na rodziców nie moge liczyc w tej sprawie ajego rodzice tylko błagaja abym zrobiła wszystko zebysmy byli z nowu razem a ja juz nie moge z nim byc nie mam siły na to zbyt dziecko cierpi

Gość moniaseb05
grudzien_85 a w jakim miescie mieszkasz?

ale co masz byc na siłe z kims bo jego rodzice tego chca nie kumam tego wogole dlaczego maja takie podejście? to jest wasza sprawa czy bedziecie razem a nie ich nie maja prawa cie zmuszac do czegokolwiek. nienawidze jak ktos mowi ze to jeszcze nie jest dziecko wkurza mnie to jak tak mozna mówic do cholery ;/ nerwy mnie ponosza a co dopiero sie dziwic tobie,zero wsparcia w takim kolesiu jeszcze to jego bezsensowne gadanie matko przyłozyłabym mu chyba. mieszkam w Cork a ty?

Gość moniaseb05
im bardziej chodzi o to ze w sumie sie troszke obwiniaja o to ze nie jestesmy razem i bardzo by tego chcieli abysmy sie zeszli. Mnie tez to wkur... powiedziałam ze nie zabije dziecka bo dla mnie to jest morderstwo nawet jesli nie przypomina jeszcze kształtem dzidzi. własnie najgorsza jest ta samotnosc bezradnosc.Jestem przerażona tą sytuacją .I nawet zaczełam palic a już mi tak dobrze szło bo nie paliłam 6 miesiecy i znowu bede musiała przestac palic prawdopodobnie :( Ja mieszkam w leicester w uk. A ty już po porodzie czy jeszcze oczekujesz na ten szczesliwy moment?

ale dlaczego sie obwiniaja ze nie jestescie razem nie kumam? nie zrobili chyba nic złego mi zostało jeszcze 3 miesiace do porodu :) i nie daj sie bedzie dobrze dzieci sa wazniejsze niz jakis fagas kiedys bedzie jeszcze tego załował a poza tym jego rodzice nie wiedza jak on teraz postepuje?niech z nim gadaja i mu przemówia do rozumu zeby sie ogarnął

Gość moniaseb05
obwiniaja sie bo to wszystko zaczeło sie jak tu byli wiec myslą ze to prez nich pozatym wiedzą ze był zazdrosny o nasz kontakt.Wiedzą dobrze co wyprawia zreszta smi to widzieli.On nawet z nimi nie rozmawia jest na nich obrażony.Ja mysle ze jego zachowanie uwarunkowane jest czyms innym nie sądze aby tak sie zachowywał tylko z zazdrosci i nieporozumienia.Ma straszne długi tutaj bo kiedys prowadził polski sklep i był wybuch obok i sklep został doszczetnie zniszczony zostali z długami za towar i kredytami liczył na odszkodowanie ale sie przeliczył bo dostał 4 razy mniej niz liczył to jeszcze od 3 miesiecy nie moga zrealizowac tego czeku bo nie mogą założyc konta firmowego a czek moze byc zrealizowany tylko na to konto które zostało zamkniete za długi. Ma 60 tys długu do spłacenia. A nawet konta osobistego nigdzie nie może założyc ani nawet bank nie chciał go dopisac do konta nawet próbowali na lewo w india banku założyc lewe konto i nie udało im sie (i to konto miało byc na prawde bardzo lewe tylko po to aby te czeki mozna było zpienieżyc i to w indiach)teraz stracił całkowita nadzieje na poprawe sytuacji i wyjscie z długów,własnie od tamtej pory tak zaczeło sie wszystko psuc wiec albo mu odbiło po tym albo nie chce mnie pociągnąc na dno ze sobą bo naprawde był wspaniałym i kochajacym nigdy sie tak nie zachowywał nie poznaje go zupełnie.Może ja sobie tak to tłumacze a moze tak jest faktycznie. 7 dni temu juz myslałąm ze sie zmieni wszystko bo przyszedł i było super dla tego sie kochalismy i do połowy nastepnego dnia tak było dokad nie dostał tel ze jeszce nie da sie nic zrobic z kontem i od tamtej pory znowu to samo.A zachowuje sie tak abym sie poddała i nie walczyła bo nawet gdyby mi powiedział ze tak sytuacja wygląda to jakos bym była w stanie to zniesc i walczyc z nim jakos moze mu pomuc a on juz stracił nadzieje ze da rade wyjsc z długów.nie poznaje go dla tego to jest dla mnie takie dziwne Nie bronie go teraz ale im wiecej o tym mysle to tak mi sie wydaje.Wiem na 100% ze nie ma innej . Teraz wielkie oczekiwanie porodu:) pamietam jak to było ze mna czekanie czy to juz czy jeszcze nie. A wiesz czy to bedzie chłopczyk czy dziewczynka? Jak wygląda w irlandi opieka nad cieżarna? Bo tu jest ne rewelacyjna zadnych badan nawet wagi nie sprawdzali za całą ciąze miałam 2 razy pobrana krew i to dla tego ze miałam anemie i dwa usg. Mimo iz chodziłam do połoznej to tylko cisnienie i serduszko sprawdzała.

nio to nie ciekawa sytyacja z nim widze kurde nie zazdroszcze ale powinien z toba pogadac szczerze a nie tak sie zachowywa.współczuje mu bo to duzo kasy do spłacenia ale nie powinien pomimo wszytsko sie tak zachowywac moze spróbuj z nim pogadac. moze przez to uwaza ze nie da rady was utrzymac ze dziecko to wydatek i przerasta go to. tutaj jest ok z opieka nie narzekam mam regularnie kontrolne wizyty raz u GP raz w szpitalu( chociaz sie naczekalam przy ostatniej wizycie masakra jest w tych szpitala ale cóz) na krew tez juz byłam nawet ostatnio byłam kontrolnie na pobraniu na mocz żelazo i na glukoze. zawsze mam sprawdzone cisnienie wage moja gp to sprawdza 2 tyg temu była tez na wizycie to serduszka słuchała tez. mam tabelke z tygodniami wg których chodze do gp.a w szpitalu sami ustalają.teraz mam w pazdzierniku wizyte dobrze ze nie tak czesto bo raz ze dojazd i powrót kijowy to trzeba sie tam wyczekac. i za darmo wszystko oczywiscie.takze chyba lepiej niz w uk. nie myslalam ze tam jest gorzej niz w irlandii.a i bede miała córeczke :)

na 1 wizycie w szpitalu mialam usg i szczegołówy wywiad z polozną dostałam taka ksiazke z formularzami i zawze musze ja miec na wizycie gdzie lekarz wsyztsko wpisuje sa tam wszytskie dane na moj temat i ciąży powklejane moje wszytskie wyniki badan itd a mocz tez sprawdzaa za kazdym razem tylko mogliby dawac szersze te pojemniczki bo masakra w nie trafić :P

jak sie dowiedzialam o ciazy poszlam do przychodni do gp odrazu dala mi wykaz na morfologie mocz miałam na poczatku troche tarczyce podwyższona to musiałam chodzic ze 3 razy aby sprawdzac czy jest ok ale na szczescie sie unormowało.teraz tez miałamm znowu na tarczyce wiec mam nadzieje ze nic sie tam nie podwyższylo

Gość moniaseb05
Tu w szpitalu opieke miałam bardzo fajna choc troszke nażekałam bo wody mi odchodziły 3 dni a oni nic nie robili bo nie miałam skurczów co 5 minut i tak jezdziłam do szpitala co chwile w koncu stwierdzili ze bedą wywoływac ale juz było za pózno bo sie zaczeło wszystko za darmo cały pokuj dla partnera łuzko też było jedzenie super. ale cała opieka w ciąży wydawała mi sie taka na odczep sie bo nawet brzucha nie mieżyli.Ale potem jak wróciłysmy do domu to codziennie przychodziła położna i wizytorka domowa.Też miałam taką ksiązeczke ale nie było tam za wiele wpisów.Potem troszke nażekałam ze szczepieniami bo nie badali dziecka przed szczepieniem.Przez miesiąc przychodziła położna badała codziennie potem jak miał 3 miesiące kolejne badanie i dopiero jak miała roczek przyszła pielegniarka zbadac ale nawet jej nie osłuchała. Mysle ze to też zależy dużo od gp.Miałam problem z małą bo jak miała roczek dostała biegunki codziennie chodziłam do gp i nic jej nie podali na zatrzymanie dziecko straciło 2 kg to bardzo dużo dla takiego malenstwa i nawet jak poszłam na własna reke do apteki po cos na zatrzymanie to patrzyli na mnie jak na głupią.ale to są takie sporadyczne przypadki choc jak cos sie dzieje dzwonie do polskiej lekarki i ide prywatnie bo wiem ze przynajmniej powie otwarcie co sie dzieje. To gratuluje córeczki fajnie można ja stroic w sukieneczki a sa takie słodkie dla malutkich dzieczynek i kokardki robic :) super.Juz masz wszystko gotowe w domu?

Gość moniaseb05
co do niego to wie ze jak by mi powiedział to ja bym walczyła a tak jak sie zachowuje to mam go gdzies i nie chce z nim byc on sie boi ze pujdzie siedziec za długi i co ja wtedy zrobie sama z dziecmi nie pujde do pracy bo nie moge dac ich do przeczkola panstwowego Wiki dopiero w przyszłym pazdzierniku a jak przyjdzie kolejne to kolejne 3 lata za prywatne zarobie mniej niz zapłace za przeczkole i wtedy faktycznie nie bede miała co zrobic. ostatnio był nawet komornik i nie pytał co jego co moje tylko skoro jestesmy razem to wszystko jest wspulne i do zabraznia.Ta sprawa sie jakos wyjasniła ale sie przestraszył i mysle ze własnie o to sie rozchodzi zebym nie została sama z 2 małych dzieci bez niczego

Gość cleclc=
coz wspolczuje. a twoj ex jest polakiem? lipa ze czlowiek stosuje wkladke a i tak wpada. dziwny ten twoj facet - nie odpowiedzialny strasznie. malo za dlugi nie pojdzie siedziec a chce dziecko, a potem nie chce...

Gość moniaseb05
tak polakiem. Dziwny jest i to bardzo ale nigdy taki nie był wrecz przeciwnie nie mogłam o nim złego słowa powiedziec jeszce miesiąc temu planowalismy slub na listopad i nie zgodził sie na sprzedaż wuzka głębokiego bo nam sie przyda a teraz? wogule nie moge uwierzyc w całą tą sytuacje jest normalnie jak e telenoweli brazylijskiej.Roztanie o ciąże i zaraz po roztaniu okazuje sie tak jak sie okazuje.Czy można miec jeszcze wiekszego pecha?. Z wkładką to moja wina bo powinnam ja sprawdzac ciągle czy jest na miejscu i tak dalej.Pozatym czemu wczesniej nie kiedy kochalismy sie regularnie i nie zaszłam w ciąże a tu po jednym razie i masz babo placek.