Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniaseb05

Nie wiem czy jestem w ciąży

Polecane posty

trudnoa sytuacja z nim generalnie ale wiesz odpychajac cie co on zyska no on nie zdaje sobie sprawy ze jest ci przykro. pomału szykujemy wsyztsko ale jeszcze jest troszke czasu ubranka mam mam zrobiona jeszcze cała liste co tzeba dokupic taki mały człowieczek a tyle potrzebuje heeee. tez nie chce kupowac wszytskiego rózowego chociaz to cudne wygląda bo jak mi sie urodzi synuś a nóz to bedzie dopiero hehee róznie bywa ale jak lekarz ci juz powie ze dziewczynka to mozna byc pewnym na odwrót podobno moze sie lekarz pomylic a ja mam nagrany film z malutką moja kolezanka wypatrzyła tam do trzeba hehe. zreszta w razie co to nie ma znaczenia wazne aby zdrowie było nio tu nie ma tak dobrze z łózkiem dla partnera trzeba zapłacici i to nie małe pieniądze ;/

Gość moniaseb05
ja do konca nie wiedziałam czy to bedzie chłopczyk czy dziewczynka bo każdy mówił co innego tu jak byłam na usg to powiedzieli ze chyba dziewczynka w polsce ze chyba chłopczyk. Wszyscy po wyglądzie brzucha mówili ze dziewczynka a mnie brało na kwasne i ostre i po moim wygladzie mówili ze chłopczyk.Robiłam jakies chinskie kalendażyki i wychodziło w 3 ze chłopczyk a masz mam córeczke :):):)Chociaż tak wewnecznie wiedziałam ze to bedzie dziewczynka. Mój partner bardzo chciał chłopca pozatym nienawidzi rózowego i kupował wszystko niebieskie albo żułte.Prawda jest taka ze każdy kolor pasuje do dziewczynki. Ja zaczełam dzisiaj sie dowiadywac o dom dla samotnej matki jak to wygląda i nie jest tak zle bo mieszkasz w mieszkaniu (tak to można nazwac bo masz swój pokój z łazienka i kuchnia) a potem dostajesz normalne mieszkanie albo domek za który nie płacisz lub płacisz bardzo mało pozatym dostajesz jeszcze rente na dziecko ze nie mozesz podjąc pracy i panstwo szuka przeczkola za które płaci 70% i znajduje Ci prace jak chcesz ją podjąc.Więc nie jest zle tak mi sie wydaje. Byłam dzisiaj u gp i mam wizyte na 14 bardzo sie denerwóje.Robiłam dzisiaj test kolejny (znalazłam taki co można zrobic nawet 5 dni przed spodziewana miesiączka) i też pojawiła sie kreska bardzo słaba mało widoczna. Na ulotce pisało ze nawet taka kreska oznacza ciąże.

wiem że to nie jest fajna sytuacja ale dla ciebie jak i przede wszystkim dziecka to bedzie chyba dobre rozwiązanie nie mozesz tez patrzec tylko na niego musisz myslec o dziecku a kto wie czy tez nie o dzieciach. a masz jakies objawy na okres? chociaz wiem sama ze nie ma co sie sugerowac bo ja miałam ból brzucha typowy jak na miesiaczke juz zakładalam podpaski bo wiadomo do pracy chodziłam to nie chciałam niespodzianki heee :P jedyne co troche mnie nie pokoiło to rwanie po lewej stronie w okolicy jajnika az na noge nigdy tak nie mialam i zaczynalam wymyslac sobie jakies choroby a tu masz mam swoja "chorobe"hehe. ale ja sie wogole nie zabezpieczałam wiec wiadomo ze taka mozliwosc była.

troche długo jak na 14go ja odrazu sie umówilam do gp na drugi dzien nie było z tym problemu. no chyba ze jakims cudem dostaniesz okres ale im wiecej robisz tych testów tym bardziej chyba sie przekonuje ze to ciąża bo nie mozliwe aby tyle testów pokazywały nawet taka blada drugą kreske

Gość moniaseb05
na godzine 14.00 mam wizyte nie na 14. Chyba tak ale te kreseczni nie są gróbe i takie jasniutkie

aha na 14 godz heee sorki zrozumiałam ze na 14go wrzesnia dopiero nio to nie dlugo musisz isc.ciekawe co ci powie tylko usg pewnie nie zrobi nio jestem ciekawa

ja niewiem ale jak nie jestes w ciayz to chyba nie powinno byc tych kreseczek ja jak robiłam kiedysto ewidentnie jedna kreska i juz no a jak jestes to druga sie pokaze.tak mi sie wydaje nie zasze musi byc wyrazna

Gość moniaseb05
wiesz od kąd mam załozoną wkładke dosc czesto robiłam testy tak dla pewnosci bo wiem ze jak na początku sie zorientuje to wkładke wyciągaja i nie ma zadnej obawy i robiłam te same testy co teraz i zawsze była jedna nawet jak sie wpatrywałam czy pod switło nie było 2 kreseczki a teraz są.Ale nie wiem boje sie ze [przez to ze mam wkładke lub ten ostatni stres moge ja stracic lub bedzie to ciąża pozamaciczna lub biochemiczna nie wiem multum mysli mam na minute.Pozatym co dalej??????????????wiem na pewno ze jesli jestem w ciązy to napewno jej nie usune. Jak byłam za pierwszym razem w ciązy i robiłam test (4) i poszłam do lekarza i mu powiedziałam to nie robił zadnych badan i powiedział ze jak test tak pokazał to tak jest i ze musze udac sie do połoznej i dopiero jak byłam chyba w 8 tygodniu dostałam sie do niej i ona zrobiła badania krwi. Mysle ze teraz bede sie kłucic o badanie krwi bo na usg to za wczesnie jest. Musze miec 100% pewnosc jesli zrobią mi badanie krwi i wyjdzie ze jestem w ciązy to bede miała ta pewnosc.Tak mi sie wydaje :) po prostu to wszystko mnie przerasta i już nie daje rady nie wem co myslec. Pozatym nie wiem jak to możliwe tyle czasu co mam wkłądke i tyle razy co sie kochalismy i nic nie było a teraz kiedy wszystko sie zawaliło ten jeden raz i jestem w ciąży.

aj niewiesz jak to jest w zyciu zawsze na odwrót. teraz to ty musisz powiedziec ze masz wkładke i ze podejrzewasz ciąże powiedziec co i jak ci te testy wyszły.wiesz kazda ciaza jest inna i nie ma co sie sugerowac tymi kreskami ale tez mysle ze jestes w ciązy po tylku testach kurde rozumiem jeden by ci tak pokazał ale nie tyle ;/ daj znac co ci lekarz powiedział

Gość moniaseb05
włASNIE WRÓCIŁAM OD LEKARZA A WŁASCIWIE OD PIELĘGNIARKI. POWIEDZIAŁ MI ZE MUSZE POCZEKAC TAK DO 9,11 JESLI NIE DOSTANE MIESIĄCZKI MAM WRÓCIC LUB JESLU BEDZIE BARDZO SŁABA. PONIEWAŻ WKŁADKA DZIAŁA WCZESNO PORONNIE I MOZE CIĄZA NIE PRZETRWAC LUB JUZ JEJ NIE MA.TERAZ JEST ZA WCZESNIE NAWET NA TEST Z KRWI.JESLI NIE DOSTANE OKRESU TO MAM SIE ZGŁOSIC NA WSZYSTKIE BADANIA I BEDĄ WTEDY CHCIELI WYKONAC USG BO RÓWNIE DOBRZE MOŻE BYC TO CIĄŻA POZAMACICZNA I WTEDY TRZEBA BEDZIE JĄ SZYBKO USUNĄC. W SUMIE TO SIE DOWIEDZIAŁAM ZE SŁABA LINIA WCALE NIE OZNACZA CIĄŻY NAWET NA TYLU TESTACH I ABY SIE NIE SUGEROWAC 2 KRESKĄ JESLI NIE JEST TAKA SAMA JAK PIERWSZA. PODSUMOWUJĄC MAM CZEKAC JESZCZE TAK Z 2 TYGODNIE I WTEDY PRZYJSC.ALE JAK TU CZEKAC? TERAZ CZEKAM NA OKRES I MAM NADZIEJE ZE BEDZIE. POZATYM TAK MNIE NASTARSZYŁA ZE JAK MAM WKŁADKE TO NAPRAWDE MOZE ZASZKODZIC TO DZIECKU BO WKŁADKA UWALNIA MIEDZ I TAKIE TAM.aLE MUSZE CZEKAC BO TERAZ JEJ TEŻ NIE USUNĄ

kurcze to rzeczywiscie tyle czekania;/ ale nie masz innego wyjscia. tez bym sie stresowała czy w razie czego to nie zaszkodzi dziecku;/ kurde w sumie tez ma racje ta pielegniarka ze narazie musisz czekac do ewentualnego okresu bo narazie jestes przed. kurde nie zazdroszcze jeszcze ten twój zamiast cie wspierac przysparza tylko dodatkowych stresów ;/

Gość moniaseb05
nie wiem co robic czy wracac do polski czy isc do domu samotnej matki nie wiem boje sie podjac jakas decyzje a wiem ze musze i to szybko. Zaraz przyjedzie na chwile pewnie dowiedziec sie czy dostałam tabletke.Mimo wszystko mimo tego co mi zrobił chyba mam ciagle nadzieje ze bedzie jak kiedys ze wszystko sie zmieni a tak na prawde wiem ze tak nie bedzie.Codziennie czekam na niego i siedze w oknie mimo iz wiem ze nie przyjdzie ale jestem głupia. Mimo ze po wczorajszej rozmowie go nienawidze to jednoczesnie bardzo kocham.To takie głupie uczucie.Wiem ze jestem głupia ale naprawde czuje sie strasznie z tym wszystkim

aj wiadomo ze czujesz sie z tym zle kurde niefajna sytuacja,niewiem sama co bym zrobila sama w takie sytuacji.wiadomo nerwy emocje wtedt czlowiek tez podejmuje pochopne decyzje. narazie poczekaj jak mówiła pielegniarka zobaczysz jak sie sytacja bedzie przedstawiac a wtedy podejmiesz decyzje, rozumiem ze nie pracujesz tak?

Gość moniaseb05
ale ja musze podjąc decyzje co do mojego pobytu tu najpierw bo nie moge zostac na tym mieszkaniu. Nie pracuje bo nie moge jeszcze oddac małej do przeczkola a na prywatne mnie nie stac.

mialam sytuacje kiedy druga kreska byla wlasciwie... cieniem... czyli tak slabo widoczna ze niby byla ale jednak jej nie bylo. zrobilam drugi test dla pewnosci. wtedy wynik byl negatywny bez cienia drugiej kreski. pozdrawiam

Gość moniaseb05
no własnie to nie ma znaczenia bo czy jestem w ciązy czy nie ale my nie jestesmy razem i nie moge zostac tutaj

aha wiesz skoro to nie ma znaczenia to zastanów sie dobrze czego chcesz czy chcesz zostac w uk czy wolisz wracac do polski.wazne jest to tez gdzie bedzie ci lepiej chociazby finansowo zebys mogła miec prace swoje pieniadze.

Gość moniaseb05
mysle o tym cały czas poznałam na forum dzisiaj dzieczyne która była w takiej samej sytuacji jak ja mamy sie umówic na piątek i pogadac doradziła mi wiele zeczy i wiem co musze załatwic.Po rozmowie z nia jestem troszke spokojniejsza i przynajmniej wiem od czego mam zacząc.Co mnie czeka w polsce? bede siedziec u rodziców bo oboje pracuja wiec nie dadza rady sie zajac mała a przeczkola drogie . bez pieniedzy. Tu mam jakas szanse do polski mozna wrócic w kazdej chwili

nio to super że znalazłas taka osobe wsparcie jest najważniejsze,pewnie jak masz szanse w uk to zostan zawsze troche wieksze perspektywy.trzymam kciuki:) a dzis jak sie czujesz?

Gość moniaseb05
dzisiaj chyba zapaliło sie mi jakies swiatełko w tunelu mam nadzieje i widze szanse i po rozmowie z tą kolezanka na prawde wiem ze mam duze szanse.Niespodziewałam sie ze spotkam taie życzliwe osoby jak Ty i ta dziewczyna.dziekuje wam bardzo za pomoc i wsparcie duchowe:) Okresu nie mam ale juz nie robiłam testu bo juz chyba nie ma sensu A Ty jak sie czujesz?

nie ma za co niewiele moge zrobic ale chociaz pogadac a to juz coś :) tez mysle ze nie ma co robic testu poprostu czekaj a sie okaze ale najwazniejsze ze masz pomoc kogos kto jest w podobnej sytuacji jak ty to zawsze ułatwia sytuacjia ktos moze cie dobrze pokierowac pomóc.nie bedzie tak zle dasz sobie rade napewno :) a dobrze dobrze dzis malutka szaleje mi w brzuchu :)

Gość moniaseb05
Teraz taki okres sie zaczyna rozpycha sie bo coraz mniej miejsca ma :) pamietam te chwile niesamowite usłyszec bicie serca poczus ruchy...To niesamowite dla każdej kobiety.A imie juz wybraliscie?

Gość moniaseb05
każda rozmowa wiele daje. Jutro mam spotkanie w osrodku który może mi pomóc znalezc mieszkanie bo od jutra własnie sie dowiedziałam ze mamy lokatorów i mam opuscic mój pokuj

to juz tak sprawa przesadzona z tym facetem ze az musisz sie jutro wyprowadzac ;/ nie myslalam że az tak to trzymam kciuki aby sie udało. nie mialam za wiele opcji na imiona nie zastanawiała sie az tak bardzo ale jak dowiedzielismy sie ze bedzie córeczka to w drodze eliminacji została Maja moj narzeczony na to przystał i tak zostało :)

Gość moniaseb05
Bardzo ładnie tez o tym imieniu myslałam :) Znaczy jescze moge w tym domu byc ale pokuj oddac musze nie wiem czy sie na to zgodze i wpuszcze ich do domu bo jeszcze jak na razie ja jestem na umowie najmu i to na mnie jest ten dom.Zobacze co mi jutro powiedzą w tym centrum

Gość moniaseb05
w sumie to niewiele ale może jutro cos sie rozjasni.