Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zsdddddddddddddddd

co grozi za brak zameldowania?

Polecane posty

Gość zsdddddddddddddddd

jak w temacie-pare mies temu moj chlopak przeprowadzil sie ale nie wymeldowal z poprzedniego mieszkania ani nie zameldowal w nowym domu.jakie moga byc tego konsekwencje?

Gość Bez kredek we łbie
Skoro się nie wymeldował, to nie ma braku meldunku. Od jakieś czasu meldunku już nie trzeba mieć :D

Gość żadne
nic mu nie grozi

Gość Bez żadnych konsekwencji!
Teraz nie ma obowiązku zameldowania.Dawniej za komuny było karalne,teraz jest wolna amerykanka.Możesz przemieszczać się gdzie chcesz dokąd chcesz i mieszkać gdze chcesz bez meldunku.Kiedyś słyszałam jak mówili o tym na Polsacie.

Gość zsdddddddddddddddd
on sie nie melduje bo nie chce,w dowodzie ma stare miejsce zamieszkania,to nic nie szkodzi?ja sie martwie czy to nie niesie konsekwencji jakis?

Gość yotanka
Musiałby ktoś donieść. Urząd miejski musiałby wszcząć postępowanie, aby ustalić, że miejsce zamieszkaniu twojego chłopaka koncentruje się w twoim mieszkaniu. Nikt nie będzie się w to bawił.

Gość zsdddddddddddddddd
dziekuje wszystkim,uspokoiliscie mnie,balam sie ze znowu bedzie mial klopoty

Gość nie wprowadzajcie w blad
"Od jakieś czasu meldunku już nie trzeba mieć" " Teraz nie ma obowiązku zameldowania." Obowiazek meldunkowy jest. Zostanie zniesiony od 1 stycznia 2014 roku. I teoretycznie moze cos grozic za to ale w praktyce to rzeczywiscie raczej nie. Ale nie wprowadzajcie autorki w blad!!

Gość przecież ma meldunek
bo jakiś musi mieć. Tyle, że niekoniecznie w miejscu zamieszkania :)

Gość Bez kredek we łbie
Fakt, od 2014, ale obecnie nawet urzędy skarbowe proszą o adres zamieszkania.

W US to od dawna chca zamieszkania, przynajmniej od kiedy ja sie rozliczam. Juz z 10 lat bedzie... I mozna teoretycznie nie miec zadnego. Jak sie nigdzie nie mieszka. Ale jesli sie mieszka to sie powinno zameldowac. Jeszcze, poki co. Do stycznia 2014 :D

Gość sranienarzadko
Zobaczycie, że nie zniosą w 2014 r. Już mieli znieść w 2008 czy 2009, ale lobby bankowe się sprzeciwiało. Polacy za bardzo kombinują.

Gość Mario Bolucci
Meldunek mam w domu rodinnym natomiast mieszkam na drugim koncu Polski. W odpowiedznim US zglosilam tylko zmianę miejsca zamieszkania żeby podatki odprowadzać do miasta w którym żyje i pracuję. Także póki nie mam własngo domu nie zmieniam meldunku i za to nic nie grozi.

Pewnie, ze tak moze byc ;) Ale ja sie poki co trzymam tej wersji, ze zniosa :D

Gość dlabajbaj
Można nie mieć meldunku stałego już teraz. Dowód osobisty wydaje wtedy ten urząd, w którym byliśmy ostatnio zameldowani na stałe. Ale wtedy są problemy w róznych instytucjach np. z nabyciem telefonu na abonament. czy podpisaniem umowy o pracę. A co do meldunku czasowego to jesli chodzi o mieszkania prywatne (np. nawet odwiedziny u cioci) obowiązku meldunkowego (czasowego) należy dokonać przed upływem czwartej doby pobytu. Takie durne przepisy mamy, ale nie słyszałam żeby kiedykolwiek ktoś z tego powodu jakąś karę zapłacił.

Ja mowie o jakimkolwiek meldunku ;) taly, czy tymczasowy... Rzadko ktory wynajmujacy ucieszy sie jak sie najemca bedzie chcial zameldowac, chocia robiac to w trybie administracyjnym nawet nie musi wlasciciela prosic o zgode. Ale wiadomo jak o sie skonczy... Zlikwidowanie tego obowiazku wiele ulatwi.

Gość gość
z tego co ostatnio czytałem to obowiązek meldunkowy przedłużyli do 2016 roku :D