Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a dlaczego tylko na sławnych

czego życzycie swoim wrogom?

Polecane posty

piszcie szczerze

Gość do..
chyba niczego.. nie mam czasu na nich

Gość nnnnnnnnnnnnnnnnnnn
1) śmierci osób, które kochają 2) kalectwa wroga

Gość nor40
jeśli ktoś jest moim wrogiem, to znaczy, że mnie skrzywdził - ergo, zyczę mu tego samego, co robi innym

Gość Best Wishes For You Merry
Nie mam wrogów :) A osoby , które nie lubię unikam i o nich nie myślę. To chore życzyć komuś śmierci itp.

chory jest brak poczucia sprawiedliwości, tolrancja zła (nie oburzanie się nim), brak współczucia dla cierpiących związany z tym. to jest godne potępienia :o jakby cię np sąsiad próbował kiedyś zrzucić ze schodów, to byś mu nie życzyła śmierci i jego rodzinie?

Najlepiej to nie robić sobie wrogów. Żyć swoim życiem i nie patrzyć sie na innych. Myślę ,że tak jest najzdrowiej. Rozumiem jeszcze jak ktoś ma jednego wroga , ale jak ktoś ma cały tuzin to najwyraźniej z nim jest coś nie tak. Gdyby mi zrobiono krzywdę prawdopodobnie życzyłabym tego samego tej sobie. Ale nigdy nie śmierci. Po za tym śmierć to kiepska zemsta ;) Lepsza jest taka jak osoba , której ma ona dotyczyć może ją długotrwale odczuć.

Gość nnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Oj, dziecko, dziecko..... :) Życzenie śmierci nie jest chore. Towarzyszy ludzkości od zarania. Ci bardziej okrutni życzą śmierci nie wrogowi, ale tym, których wróg kocha, bo to bardziej go boli niz własna śmierc. Życzenie kalectwa (takiego poważanego, powodującegp całkowite uzależnienie od innych) też nie jest ludzkości obca. Poucz się historii. Moze takie zyczenia nie są moralne, ale jak najbardziej są ludzkie.

człowiek nie musi robić sobie wrogów. wystarczy że np. uciekniesz z domu i już cały tuzin będzie cię potępiał. więc bzdury piszesz. niekoniecnie czlowiek musi byc winny. większość społeczeństwa jest gówno warta, ot co.

Gość co z was za ludzie
Ja rozumiem, żeby życzyć źle wrogowi, ale jak można zyczyc śmierci osob których kochają ? Idz sie leczyc człowieku. wrogowi mozna zyczyc ale nie jego bliskim jeśli są niewinni

Gość co z was za ludzie
DO nnnnnnnnnnnnnnnnnnn Miło by ci było jakby ktoś komu nic nie zrobiłaś życzył ci śmierci tylko dlatego, że ktoś kto cię kocha jest jego wrogiem ???

Gość whedif
następny ziejący nienawiścią topki. idźcie sobie na "kara śmierci tak czy nie?" tam się skończyło na wyzywaniu matki chorego dziecka z jakiś równie chorych powodów ech

Gość whedif
*jakichś

Gość nnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Nie byłoby mi miło, ale mam świadomość, ze tak to funkcjonuje.I funkcjonowało zawsze.

Gość lh jhv; smz
czasem tak bywa ze czlowiek nikomu nic nie zrobil a ludzie i tak go nienawidza niewiadomo dlaczego (byc moze zazdrosc) i to jest chore. Chore jest tez to ze nie ma na tym swiecie pierdolonej sprawiedliwosci. Takie gnidy zyja, wykorzystuja cie, niszcza ci cos, ty cierpisz a taki ch. chodzi i sie cieszy. Takiego to nigdy nic zlego nie spotka. Ale nie wolno, zyczyc czegos bardzo zlego innym bo wiem z doswiadczenia (kurwa za kazdym razem tak sie dzieje) ze jak ja zyczylam zle to i tak wracalo to do mnie

Gość nnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Przyznam otwarcie,że odczułam jakąś dziką satysfakcję, kiedy dowiedziałam się, ze facet, który mnie oszukał i zrobił ze mnie dziwk..ę (pomimo tego, ze nawet z nim nie sypiałam) miał wypadek, po którym ponad 2 lata jeżdził na wózku. Z imprezy chłopaki wracali....na podwójnym gazie..... Jaka szkoda tych 2 lat .....

Gość Margo z Amazonii
Wrogom życzę spotkanią że mną, abym mogła ich zmierzać z błotem.

Moim zdaniem jest subtelna różnica pomiędzy osoba ,za którymi sie nie przepadam a wrogami. To ,że ktoś mi czegoś zazdrości , spojrzy sie na mnie spod byka, czy kiedyś wyzwał mnie w podstawówce nie czyni z niego mojego wroga...Tacy ludzie mnie bardziej śmieszą i wzbudzają moje politowanie. Ktoś musiałby mnie naprawdę skrzywdzić ,żeby go uznała już za wroga.

Gość nnnnnnnnnnnnnnnnnnn
I ja właśnie piszę o wrogach.......

żyj swoim życiem nie wpierdzielaj sie w cudze nie zadawaj sie z typami spod pod ciemnej gwiazdy unikaj sytuacji konfiktowych usmiechaj sie do ludzi a nie będzie wrogów ani takich dylematów. Wrogowie z d*py też sie nie biorą.

A czemu określasz mnie "dzieckiem" ? Nie myślałam wcześniej ,że to było skierowane do mnie...nie przepuszczałabym... Bo nie mam wrogów ? Bo żyje w przyjaźni z większością ludzi , których znam :) ? Bo Ty tak nie potrafisz ? Szkoda mi Ciebie.

Gość nnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Mam dwóch wrogów - obydwojgu życzę jak nagorzej. Jednym z nich jest ten facet, o którym pisałam wyżej. A to, czy jest Ci mnie żal obchodzi mnie tyle, co zeszłoroczny śnieg.

Gość whedif
ta co pisała o tych dwóch latach na wózku - do izolatki

Gość Forgive
Cóż.. Niby spełniam ww warunki, a jednak.. Nie wystarczy samemu coś robić lub czegoś nie robić - to nie gwarancja, że ktoś cię nie znienawidzi. Życzę im, żeby zniknęli z powierzchni ziemi na zawsze.

To masz nauczkę ,żeby nie zadawać sie z pajacami i mądrzej dobierać znajomych. Jak już pisałam. Nawet wrogowie z d*py sie nie biorą. Życie w zgodzie z wszystkimi(nawet jeśli sie ich do końca nie lubi) i bez jakiejś chęci zemsty jest zdrowsze po prostu...Ja bynajmniej nie mam takich dylematów. Nikt nigdy mi źle nie życzył bo jestem bezkonfliktową osobą i ja nikomu nie muszę, zresztą jestem chyba za stara na takie coś. Tobie też życzę zapomnieć o starych nieprzyjemnościach i cieszyć sie z życia.

Gość Forgive
Żyć w zgodzie ze wszystkimi się nie da. Kiedyś tak myślałam, ale zawistnicy i podlizny zawsze się znajdą i dokopią, ot, tak dla rozrywki - bo ci się wiedzie a im nie.

Forgive to może dodam jeszcze jeden nie przejmować sie tym kto Cie lubi a kto nienawidzi jeśli to nie jest ktoś bliski tylko być ponad to.

Może nie tyle co żyć w zgodzie ze wszystkimi tylko nie wchodzić sobie w drogę. Mnie tez zapewne nie wszyscy kochają i może ktoś chciałby mnie skrzywdzić ale nie ma ku temu okazji , nie szukam guza, zawsze chodze w towarzystwie i unikam nieciekawych ludzi po prostu :)

i uważam ,że chęć zemsty psuje i truje człowieka od środka...

Gość nnnnnnnnnnnnnnnnnnn
O jakiej zemście mówisz? Zemsta polega na tym, ze ja coś robię, by się zemścić. A jeśli mojego wroga , bez mojego udziału spotyka coś złego, to chyba opatrzność :) a nie zemsta :))))))))))))))))))))))))))))))))) Bawi mnie to, jacy tu wszyscy są dobrzy i wspaniali :) Jak w bajce :)))))