Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cvbnnjm

Czy tabletki antykoncepcyjne mogą POGORSZYĆ stan cery?

Polecane posty

Gość cvbnnjm

Mam 23 lata i od jakichś 3 lat problem z syfami w okolicach żuchwy. Antybiotyki nie pomogły, wydaje mi się że to kwestia hormonów, chciałabym zacząć brać tabletki, ale boję się odwrotnego efektu, a tego bym chyba nie przeżyła.

ja przy tabletkach miałam bardzo ładną cerę, natomiast po odstawieniu (a było to 1.5 roku temu) walczę z przeokropnym trądzikiem pod okiem dermatologa wszelkimi możliwymi metodami z marnym skutkiem...

Gość cvbnnjm
Gdybym wiedziała ze pomogą to bym je brala chyba do konca zycia ;-]

Gość Petitek
Też mnie to ciekawiło. Lata męczyłam się z trądzikiem, w końcu po wielu wizytach u dermatologa udało mi się go pozbyć. Miałam spokój na niemal trzy lata. Niestety poza skórą borykam się również z nieregularnym okresem. Długo nie byłam przekonana do kuracji tabletkami antykoncepcyjnymi. W końcu uległam. Spanikowana pytałam o powyższe pani ginekolog. Nie chciałam aby problem trądziku wrócił. Przypisała mi lek Bonadea - który cerę dodatkowo miał poprawiać. Jaki efekt? Z dnia na dzień coraz większy wysyp. Odstawiłam choć i tak tego dziadostwa już się pozbyć nie mogę. Okresu jak nie miałam miesiącami tak nie mam, plus popsułam sobie na nowo cerę. Także - jest to możliwe. Pewnie nie u wszystkich, u mnie akurat miało miejsce.

Gość gość
Biorąc tabletki poprawisz sobie cerę.Trzeba zrobić badania hormonów aby trafić