Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamabartosza

Jak zrobic pulpeciki w sosie- niemowle 9m-cy

Polecane posty

Gość mamabartosza

Czesc dziewczyny. Moj synek skonczył w sobote 9 mcy. Chciałabym mu zrobic pulpeciki w sosie pomidorowym. Piers z kurczaka zmieliłam dodałam żółtko i kasze manna oraz odrobine bułki tartej. Dodałam takze marchew natke i koperek swieze oraz majeranek. I pytanie jak zrobic sos. Czy mozna pulpeciki obtoczyc w zwykłej mace? Dodac koncentrat pomidorowy? Bo jeszcze tak nie robiłam i nie wiem. Z gory dzieki. A jak wy robicie.

ja wrzucam na goracy wywar bez obtaczania w mace.i dodaj koncentrat tak jak robisz sos na golabki.ale na poczatek daj dziecku niewielką ilosc sosu.

Gość mamabartosza
Ok. Dzieki bardzo.

Gość mamabartosza
A jak zagescic sos? Ma byc taki rzadki? Troche to bezpciowe w smaku pewnie. Mozna dac jakas przyprawe jeszcze?

ja sos pomidorowy robiłe tak: puszka pomidorów bez skóry, na patelni podsmażałam starty ząbek czosnku i cebule, dodawałam wtedy pomidory, sól, majeranek i bazylię. chociaz ja pulpety robiłam w sosie warzywnym, do pulpetów tez dawałam kaszę manną, starta na małych oczkach marchewkę, pietruszkę, seler. A do sosu dawałam np. mrożonkę marchewke z groszkiem, lub te same warzywa co do pulpetów i koperek. Kulki wrzucałam na wrzątek bez obtaczania w mące, ewentualnie dodawałam do sosu troche jogurtu greckiego.

Gość mamabartosza
Dziekuje za rady.