Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fajansfanka

Fajansiarzu, wyczuwam Cię gdzieś tutaj

Polecane posty

Gość zagubiona nastolatka
uff.. ledwo zdążyłam :classic_cool:

Oho, jest i Fajansówka, rzeczywiście szczęśliwie dotarła :D I chyba cofnęła się w rozwoju :classic_cool: ­ Uprzejmie tłumaczę, że Mikojanu i Garę to taka nasza zaprzyjaźniona kafepara, bardzo się loffciają :classic_cool: A wszystko inne to złośliwe, znudzone orędże. Aha, był jeszcze Michau, ale jego powinnaś kojarzyć z ogólnej :classic_cool: ­ Pieczywo daje mi moja mama, nie wiem, kto na nie zarabia... :( Także nie bądź taka mądra :classic_cool:

Gość faja darmozjad i pasożyd
:(

podwójna szczęściara ze mnie, bo nie dość, że setna strona to jeszcze post nr 3000 😭 ­ aa.. no to już czuję się mniej zagubiona i cofnięta w rozwoju :classic_cool: dziękuję za obszerne wyjaśnienia :classic_cool: ­ i nie obchodzi Cię, że ktoś musi ciężko pracować żebyś Ty mógł sobie kanapkę zrob.. wrrrróć .. dostać od mamusi? :( i może zamiast wyzywać mnie od mądrych sam zmądrzej najsampierw :classic_cool:

Powinnaś dostać jakąś nagrodę za ten wyczyn :classic_cool: ­ Cała przyjemność po mojej stronie :classic_cool: ­ Oczywiście, że obchodzi mnie to... I bardzo to doceniam (nawet nie wiesz, jak bardzo) :classic_cool: A mądrość to przecież pozytywna cecha 😴:classic_cool: ­ A Peeśpe tylko bayky w głowie :classic_cool:

poproszę :classic_cool: ­ no to w końcu wiesz kto zarabia na Twoje pieczywo czy nie? :classic_cool: oczywiście, ze pozytywna, dlatego apeluję o zmądrzenie :classic_cool:

A skąd ja Ci wezmę nagrodę? :classic_cool: ­ Nie wiem, kto zarabia, już mówiłem :O I jestem wystarczająco mądry :O😴

z worka świętego Mikołaja :classic_cool: ­ to się zainteresuj i podziękuj nikt nie jest tak mądry żeby nie mógł stać się mądrzejszym

Nie mam takiego worka ani nie znam św. Mikołaja :O Mogę co najwyżej dać Ci parę starych kasztanów, to będziesz mogła sobie zrobić ludzika (jak zdobędziesz wykałaczki lub zapałki) :classic_cool: ­ Mówiłem już, że to doceniam :O Wszyscy to wiedzą :classic_cool: Poza tym zawsze dziękuję mamie za kanapki 😴 ­ To też zmądrzej, mądralo :classic_cool:

no to u mamusi w torbie poszukaj :classic_cool: łał, prezenty od Ciebie muszą być najbardziej oczekiwanymi ze wszystkich 😭 ­ a co stoi na przeszkodzie żebyś sam sobie zorganizował kanapki i nie męczył mamusi? ­ może od jutra :classic_cool:

Nie grzebie się w cudzych torbach :O Nigdy nie przywiązywałem wagi do prezentów, to nie wiem 😴:classic_cool: ­ A kto mówi o męczeniu mamusi? 😴 Mamusia jest szczęśliwa, że może zrobić synusiowi jedzonko :classic_cool: Będziesz miała synusia, to zrozumiesz :classic_cool: ­ To ja, jako że jestem młodszy, zacznę od pojutrza :classic_cool:

nie? nawet mikołajowych? :( w jakim sensie nie przywiązywałeś? nie lubisz obdarowywać innych? 😭 ­ nie sądzę żebym karmiła synusia do starości :classic_cool: ­ jako, że jestem starsza to rozkazuję Ci zacząć od dziś :classic_cool:

W żadnych No, może trochę skłamałem, że "nigdy". Powiedzmy że od dłuższego czasu nie przywiązuję wagi. Tak, nie lubię obdarowywać innych :D Nie cierpię wymyślać, co kupić (i na szczęście rzadko muszę to robić) :classic_cool: Ale jeśli chodzi o dostawanie prezentów, to też nie jest to dla mnie takie ważne. Najchętniej wprowadziłbym zasadę braku prezentów :classic_cool: ­ Starości? :D To co powiesz o córeczce w Twoim wieku? :classic_cool: ­ Hola, hola, to, że jesteś starsza, nie znaczy, że jesteś moją mamą :classic_cool:

ale przecież on i tak to komuś rozda, więc czemu sobie nie wybrać :( przecież to takie miłe dostać prezent, nawet najdrobniejszy 😭 a przy okazji obdarowania widzieć radość obdarowywanego 😭 nie rusza Cię to? nawet trochę..? :classic_cool: ­ jesteś okropny z tym swoim wypominalstwem, wiesz? :classic_cool: i szkoda że nie ma emotki focha, bo przydałaby się teraz 😭 ­ no to byłoby niemożliwe :classic_cool: ale ponieważ jestem starsza to wiem lepiej co dla Ciebie dobre, gdyż dłużej żyję :classic_cool:

Bo Mikołaj jest dużo od nas starszy i wie, co dla każdego jest dobre :classic_cool: Czyli kto ma dostać jaki prezent, więc nie można mu się wtrącać i mieszać ­ No prawda, trochę mnie to rusza :classic_cool: I dostawanie, i radość obdarowywanego. Ale organizowanie prezentu potrafi napsuć tyle krwi, że ogólnie wolałbym za wszystko podziękować i mieć spokój :classic_cool: ­ Ja jestem okropny? Przepraszam, ale ja się opieram na prawdzie, a nie manipuluję faktami i wmawiam komuś podeszły wiek i bycie gupim :classic_cool: ­ Czyli jesteś bardziej zmęczona tym kureskim życiem, współczuję :classic_cool:

ode mnie też? :classic_cool: a jak mu się listy wymieszały niechcący i zamiast wymarzonego prezentu, o który prosiłam dostanę coś mniej fajnego? :( ­ przecież teraz jest tyle możliwości :classic_cool: na pewno nawet Ty jesteś sobie w stanie poradzić z wymyśleniem czegoś fajnego :classic_cool: ­ :D nic Ci nie wmawiam mądry młody człowieku :classic_cool: ­ może zmieńmy temat zanim mi ciśnienie podskoczy (co jak wiadomo w moim wieku nie jest bezpieczne :classic_cool:) - jak tam śnieg? :classic_cool:

Tak, od Ciebie też, młoda damo :classic_cool: A z listami już nie kombinuj, Mikołaj i tak wie, kto co ma dostać, list jest tylko wskazówką przy organizowaniu prezentu :classic_cool: ­ Racja, teraz zawsze można od biedy kupić jakieś gówno :classic_cool: Np. wielką szklaną szyszkę z brokatem w środku :classic_cool: ­ No :D Cieszę się :classic_cool: ­ Śnieg już chyba stopniał :( W każdym razie za dnia było go malusieńko. A u Ciebie jak to wygląda? Lubisz śnieg? :classic_cool:

czyli jeśli nie napisałam listu to on i tak wie co ja chcę i mi to dostarczy? :( ­ nie takie "możliwości" miałam na myśli, ale i wśród gówien można znaleźć perły :classic_cool: aczkolwiek i z szyszek z brokatem należy się cieszyć :classic_cool: ­ lubiłabym bardziej gdyby nie to, że zazwyczaj towarzyszy mu zimno 😭 a dla mnie najbardziej optymalną (i dostosowaną do nastroju) porą jest jesień :classic_cool: ale taka biała zima też ma swój urok :classic_cool: a Ty lubisz? :classic_cool: ­ a jako, że do przybycia Mikołaja pozostało tak mało czasu, to może przezornie jednak napiszę ten list 😭 żegnam Cię w związku z tym serdecznie życząc nocy bogatej w sny i dnia ubogiego we wszelkie formy brokatu :classic_cool: dobrej

Gość faykunia dasz buzi ?
:classic_cool:

Nie :O Bez listu nie wie, może jedynie się domyślać :classic_cool: Więc jak zależy Ci na czymś szczególnym, to warto wysłać do niego list :classic_cool: Inaczy możesz dostać coś mniej fajnego :( ­ Też chyba najbardziej lubię jesień, najlepiej do mnie pasuje :classic_cool: Ale zimę też bardzo lubię, tylko taką prawdziwą :classic_cool: A nie jakąś popierdółkę +3 stopnie z chlapą na ulicach :O ­ Dziękuję bardzo i wzajemnie 😭 Tylko zastanawiam się, o co chodzi z tym brokatem (bo ja osobiście nic do niego nie mam) :D Nie lubisz czy tak ta szyszka na Ciebie zadziałała...? :classic_cool: Tak czy inaczej również dobrej, mało brokatu i owocnego pisania listu (jak napiszesz, to pochwal się i wklej go tutaj) :classic_cool:🖐️ ­ Orędżu, nie zadawaj gupich pytań, szczególnie osobie powściągliwej :classic_cool:

Gość faykunia dasz buzi ?
Nie to nie :classic_cool: Jeszcze przyjdzie koza do woza a siana nie bedzie :O :classic_cool:

Gość drogi święty Mikołaju...
witam serdecznie w wigilię Mikołajek :classic_cool: no właśnie.. czy wigilia to nie jest ten dzień przypadkiem kiedy grzeczne dzieci dostają prezenty? :) a więc czekam.. :classic_cool: ­ a wracając do tematu brokatu to dziś zaatakował mnie w jednym ze sklepów kiedy nieświadoma zagrożenia oglądałam sobie ozdoby świąteczne 😭 z tego miejsca dziękuję Ci Fajansu za brokatowe życzenia mało to jednak więcej niż nic, zapamiętaj to sobie ­ a co do listu.. mój wyglądałby mniej więcej tak jak ten... http://wesolojest.blox.pl/resource/List_P._do_sw._Mikolaja.jpeg a pierwszy czarny punkt dedykuję młodszemu koledze, niech ma :classic_cool:

Gość no to siup...
JABŁECZNIK -40 dag maki pszennej,5 dag maki ziemniaczanej,25 dag margaryny,4 jaja,20 dag cukru pudru ,maly proszek do pieczenia,70 dag oczyszczonych jablek,cukier waniliowy. Przygotowanie- Margarynę stopić ostudzić i wlać do cukru. Połączone składniki ucierać, dodając kolejno całe jaja. Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiać z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do ciasta, dokładnie mieszając. Formę wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką. Połowę ciasta umieścić w formie. Na cieście ułożyć obrane i pozbawione gniazd nasiennych kawałki jabłek (lub innych owoców, ewentualnie dżem) i przykryć je resztą ciasta. Piec w umiarkowanie gorącym piekarniku

Gość gupia zima
fszytko takie szare jak brut , zimno, ciapa :O aaaa

Gość fajansfanka ile masz lat?
:)

Żem napisał wiersz :classic_cool: ­ Ide se przez lasek, wyciągam lizaczek, Szuru buru, szuru, buru, I zem zrobił tyle sossssssulu :classic_cool: