Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Owocowa ja

ILE OWOCÓW JEST W WASZEJ DIECIE ?

Polecane posty

Gość Owocowa ja

CIEKAWA JESTEM ILE OWOCÓW JEST W WASZEJ DIECIE ? JA ZJADAM BARDZO DUŻĄ ILOSC OWOCÓW, 5 BANANÓW NA ŚNIADAINIE, CZASAMI POŁOWA ARBUZA DO TEGO, ALBO KOKTAJL Z ANANASÓW, W CIAGU DNIA TEZ CIAGLE ZAJADAM OWOCE, NA KOLACJE TEZ OWOCE ALBO STAŁTKA WARZYWNA. BLSKIE OTOCZENIE STRASZY MNIE ZE SCHUDNE I BEDE WYGLADAŁA JAK ANOREKTYCZNA, A DRUGA POŁOWA MOWI ZE BANANY TUCZA I ZE BEDE GRUBA, WIEC JAK TO JEST W KONCU, ZGRUBNE CZY SCHUDNE ? :D

Gość oj ludzie, ludzie
ja wcale nie jem owoców.

Gość Owocowa ja
to jak ty żyjesz ? pewnie masz niedobory wszytskich mozliwych witamian.

Więcej warzyw niż owoców :) W sumie owoce zawierają w sobie cukry, również nie jest wskazane spożywanie ich w godzinach wieczornych. Ja jem tylko jabłka, ewentualnie pomarańczę, uwielbiam granaty (ale teraz o nie trudno :( )

Gość Jakiś taki nick dziwny mam :/
ańń- to co się powinno jeść wieczorem, co jest letszego od owoców i warzyw ? :)

5 bananów na śniadanie? - toż to masakra, węglowodany proste - szybko podniosą poziom cukru we krwii, który to za chwilę równie szybko opadnie = może nastąpić hiperglikemia. Może tak w końcu zadbasz o siebie? A gdzie białko? Gdzie tłuszcze? - których organizm też potrzebuje? Ja wcinam dziennie banany, jabłko, kiwi, pomarańcze, morele, brzoskwinie, ale jako urozmaicenie diety, a nie jako podstawowe składniki.

Gość morraima
oj kobieto-owoce zwlaszcza te tropikalne to multum cukru - ja czytalam ze osoba ze sklonnoscia do tycia mzie zjesc dziennie 150 gramow owocow a bez sklonnosci do tycia 300-lepiejjesc krajowe niz tropikalne - ja nie jem zadnych owocow- cukrzykom nie wolno jesc wiekszosci owocow bo sa one potwoernie slodkie i kaloryczne

Gość Owocowa ja
ale ja uwielbiam owoce, nie wyobrazam sobie innego śniadania niż owoce, bo własnie owoce powinno się zjdac na śniadanie, bo dodoaja energii która jest nam potrzebna o tej porze :) chyba lepiej zjeść 5 bananów niż, 3 kromy chcleba z wedliną i zamulić organizm.

Właśnie więcej warzyw niż owoców :) też słyszałam, że banany tuczą, ale nie zagwarantuje, ponoć są tacy co na bananach chudną, więc do końca nie wiem :D Jeżeli chcesz schudnąć jedz dużo błonnika :)

1 banan dziennie odchudza, 2 już tuczą. W mojej diecie w ogóle niema owoców. No, chyba że mi sąsiadka z działki jakieś da za darmo.

Gość morraima
warzywa sa tak samoz drowe jak owoce ale cukru i kalorii maja duzo mniej -ja tylko warzywa jem -owce sa dla mnie obrzydliwe przez swoja slodycz-mam wysoki poziom cukru i musz e baardzo uwazam

To nie ilość witamin, ale szybkość , z jaką dana potrawa opuszcza nasze ciało, nie pozostawiając po sobie odpadków, czynie daną potrawę zdrową. Żadych świeżych owoców, nie łączy się z innymi potrawami.Większość owoców przechodzi przez układ pokamowy w dwadziescia do trzydziestu minut,( melony nieco szynciej, banany nieco wolniej). Zjedzone z potrawami innego typu, na przykład z białym serem, owoce są zatrzymane w żołądku, ponieważ buały ser przechodzi przez żołądek w trzy do czterech godzin. Owoce zaczynają fermentować razem z serem, wywołując wiele problemów. Owoce powinniśmy zjadać tylko i wyłacznie na czczo, albo zrobić długiii odsęp po posiłku stałym. Pomyślcie o połaczeniach, zalegających w żoładku przez osiem godzin, a spożywanych 3 razy dziennie. Powstaną ogromne ilości złogów, zmieniając zdrowy, czyty przewód pokarmowy oraz zdrowe komórki w istne szambo, gdzie rozgoszczą się bakterie, a wszytskie narzady wydalania znacznie spowolnia prace.Widzę tu prosta drogę ku zaparciom, wysypkom, astmie, artretyzmowi i innym schorzeniom. Złe trawienie i nadmiar ubocznych produktów przemiany materii z nimi zwiazanych to przyczyny przróznych problemów, poczawszy od drobnych doleegliwosci, jak zgaga i gazy, do powaznych, takich jak zaburzenia tarczycy cz problemy z krązeniem. A skoro te dolegliwościodciagja z twojego ciała jeszcze wieksze ilosci energii, z każdym źle skomponowanym posłkiem okradasz z młodosci i zdrowia. Dlatego ludzie powinny zjadać w większosci, potrawy szybko wychodzace, czyli warzywa i owoce na surowo.

Gość Owocowa ja
ańń, ja ani nie chcę chudnąć ani grubnąć. Jem tak jak napisałam codziennie około 5 bananów na śniadainie z zdarza mi się ze zjadam tych bananów 10 do popołudnia, a ani nie tyje ani nie chudne.

Rhówka - ale sąsiadka niema nie jest? ;) Skąd Ty te teorie czerpiesz!? :) Owocowa - lepiej zjeść 1 kromę, 2 banany, jogurt i płatki ;) morraima - poczytaj sobie także o ładunku glikemicznym, bo nie tylko sam indeks glikemiczny się liczy. Przykład - łyżeczka cukru krzywdy Tobie nie zrobi - jeśli chodzi o poziom cukru we krwii, bo jest to za mały "ładunek", czyli owoce - możesz, ale pilnuj umiaru.

Gość kajabba
wodnisty arbuz -ma haha duzo cukru-dlatego owoce zagraniczne , tropikalne -wypad z diety powinny -tylko krajowe - choc i to nie za duzo znalam tkaie co zarly co najmniej 1 kg jablek , gruszek dziennie i sensacje zalodkkowe mialy-zadengo schudniecia nie bylo choc to byl ich cel

Ci ludzie żyją wyłacznie na owocach i zyja i maja się fantastycznie, lepiej niż większośc jedzacych cały inny syf.

Ci ludzie żyją wyłacznie na owocach i zyja i maja się fantastycznie, lepiej niż większośc jedzacych cały inny syf.

Gość Raczej utyjesz. Owoce maja
duzo cukrow, nie tylko banany, wiekszosc. Plus ze te cukry sa ciut lepiej przyswajalne

od bananów jeszcze nikt nie umarł , jeżeli nie interesuje cię zmiana wagi , jedz śmiało na zdrowie :)

Gość Owocowa ja
Jasne, że będę jadała, bo wyleczyłam się w ten sposób z wileu choróbsk które mnie dreczyly od wielu lat. Owoce można jeść śmiało ile wlezie, tylko nie powinno się ich łaczyć z innymi produktami bo wtedy możeby sobie narobić problemów.

Gość Owocowa ja
Noo jak zjem arbuza to biegam na kibelek co chwilkę, bo arbuz pomaga nam sie pozbyc nadmiaruu wody z orgznimu a wraz z tym wyplukuje wszytskie paskudztwa.

Gość witriankaaaa
LUDZIE POWINNI JESĆ TYLKO I WYŁACZNIE OWOCE BO TO NASZ POKARM.

JeronimoMartin - zmęczona jestem, nie zwróciłam nawet uwagi, że błąd zrobiłam. Dzięki za zwrócenie uwagi. A o bananach mi kiedyś dietetyczka mówiła.

Gość witriankaaaa
DIETA OWOCOWA LECZY WIELE SCHORZEN A ONI STRASZA KALORIAMI :) BLADE POJECIE LUDZIE MAJA NA TEN TEMAT OJ BLADE :)

Rhówka - nic osobistego :) - ot tak, zabawa słówkami ;) Ta Twoja dietetyczka się na tym nie znam :classic_cool: Ale jak lubisz banany to sobie nie żałuj, w życiu trzeba mieć odrobinę przyjemności!