Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Owocowa ja

ILE OWOCÓW JEST W WASZEJ DIECIE ?

Polecane posty

Gość witriankaaaa
DIETETYCZKI NIE MAJA ZIELONEGO POJECIA O JEDZENIU OWOCÓW, ONE MAJA WYUCZONE JAKIES REGUŁKI KTROE SA POWIELANE NA PRAWO I LEWO. CZŁOWIEK NIE POTRZEBUJE ZJADAC TYLE BIAŁKA ILE W SIEBIE WRZUCA, A W WOCACH MAMY WSZYTSKO CZEGO ORGANIMZ POTRZEBUJE. JESTEM WITRIANKA OD 3 LAT I CZUJE SIE SWIETNIE.

Gość kajabba
naprawde --taka ilosc cukru w diecie moze miec zle reperkusje - fakt z elepiej zjesc owoc niz np batona -fuuj-ale co innego 1 jablo a co innego kilo -ci co jedza owce kilogrammami to cukier szaleje -ja nie chce byc cukrzykiem wiec musze zbijac i tak wysoki cukier-dlatego zero owocow -choc moglasbym zjesc jedmo male jablko dizennie -ale sie bez tego obchodze

Gość HJOASDJHOIHDUEHF
przcież to nie sa cukry proste wiec sa wskazane w diecie bo nic nam złego nie zrobia.

kajabba mogłabyś jeść dużo więcej, wystarczy odpowiedni dobór produktów :) - ale z tym jest trochę zabawy. Zresztą poziom cukru zależy od wchłanialności produktu, są takie, które powoli uwalniają cukier, zatem jeśli razem z takim zjesz coś małego - ale szybko uwalniającego - i ładunek nie będzie duży - to nic się nie stanie. Dysponujesz ogólnikami.

Gość HJOASDJHOIHDUEHF
Ludzie jedzą mieso i kupe innego dzidostwa a na owoce każa uwazac, paranoja :-o Czy wy nie macie swoich mózgów ze słuchacie tych dietetyczek od siedmu bolesci.

Gość HJOASDJHOIHDUEHF
kajabba- jabłko dziennie na rzecz mięcha na parze ? :)

JeronimoMartin - nie wiem czy lubię, nie pamiętam jak smakują, zasadniczo. Ja nie jadam warzyw i owoców raczej.

Gość kajabba
jem duzo warzyw- zero slodyczy ijakos trzymma ten moj nieszczesny cukier w ryzach-ale slodkosci musz eunikac-a owoce, zwlaszcza tropikalne sa piekielnie slodkie

Gość kajabba
owoce , warzywa tak jak i mieso i chyba wsystko jest naszpikowan eroznymi chemikaliami-ale ja nie moge se nabijac cukru przez owoce

Gość Owocowa ja
Temat założyłam dla podpuchy :) wiedziałam że ludzie mają blade pojęcie odnośnie jedzenia owoców :/ Powielacie te marrne infoacje które wyczytace w gaztekach typu "Tina" czy "chwila dla Ciebie"

Gość wez juz z tym tematem
Rvonna coś tam jakoś tam- nie jesz owoców ? straszne, pewnie masz przez to jakieś problemy zdrowtne i zestrzejesz sie w zastraszajacym tempie

Gość Owocowa ja
yyyy jakimi koleżenakami i co mi wyjasniłeś ? :)

Gość kajabba
ja czytam magazyny zdrowotne - bo musze o zdrowie dbac jak cholera-i wszystie zalecaja -mało owoców-mam pare ksiazek o cukrzycy -o stanie przedcukrzycowym tez tam jest- i stad wiem ze duza ilosc owocow w diecie szkodzi zdrowiu-ja nie czytam durnych pismidel co proponuja diete owocowa ,bananowa -to kretynstwo

wez juz z tym tematem - trudno się mówi. Nie stać mnie na kupowanie takich zbytecznych rzeczy jak owoce. Problemów zdrowotnych większych nie mam. A że się zestarzeje, no cóż, jakoś to przeżyję.

Gość Jakiś taki nick dziwny mam :/
Ludzie chca recepty na długowicznosc, chca eliksiru młodosci, maja go pod nosem a nie korzytsaja.

Owocówka - całą prawdę na temat owoców ;) Rhówka - pamiętaj - najlepsze przyjemności można mieć za darmo! - no, może przy odrobinie wysiłku własnego! - ale nie o to mi chodzi ... tylko o to, że jak coś dasz, to wówczas coś otrzymasz.

Gość Jakiś taki nick dziwny mam :/
kajabba to czytaj dalej te wypociny dla ograniczonych umysłowo:) oj gdzie ja żyję :-o

Gość kajabba
ilez to razy -spotklalam sie z dieta winogronowa , cytrusowa , -conajmniej 1 kg owocow dziennie- cukru ze hhoho- a baby nieswiadome te diety owocowe stosuja i nie chudna

Gość Owocowa ja
Cała prawda o owocoach jest taka że to jest jedyny pokarm człowieka :) orzechy i innne nasiona i owoce i warzywa.

Gość kajabba
bylam u lekarza - mam ksiazki o cukrzycy pisane przez lekarzy -a oni to chyba fachowcy - a te dziennikarki z durnych kobiecych pismidel -to zadni fachowcy-

Gość Owocowa ja
kajabba, ale jaka tam dieta, to jest sposób na życie. A w tym filmie który ktoś wkleił, lekarze lecza cukrzyce własnie na surowo, owoce, orzechy etc

Owocówka - pisząc, że coś jest jedyne i negując inne produkty niejako ukazujesz swoje "klapki na oczach" ;) Najważniejszy jest umiar, a jeśli chodzi o jedzenie to - szczególnie - różnicowanie.

Gość HJOASDJHOIHDUEHF
LUDZIE OGRANICZENI, OGŁUPIENI PRZEZ TV I KOLOROWE GAZTEKI, NIGDY TEGO NIE ZROUMIA AUTROKO, NIE MA CO SIE NAWET STARC ABY DO NICH TO DOTARŁO.

Gość Owocowa ja
Z umierem to musisz jeść mięsko i inne produkty, a owoców nie trzeba sobie załować, można jeść ile się chce :)

Gość kajabba
cukrzyk moze owoce tylko w minimalnej ilosci i to te najmniej slodkie -a nie ze zre je kilogramammi-ja tak sie zywie i cukier nie przekracza magicznej granicy -cukrzycy

Gość kajabba
mieso jem tylko gotowane