Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malinka_pp

Infekcja pochwy, ciąża, tabletki.

Polecane posty

Gość Malinka_pp

Witam. Mam problem od 4 miesięcy biorę Cyclo Progynowa...Zostało mi parę tabletek z ostatniego opakowania. Używałam LH test i wykrył że bedzie owulacja. Oczywiście kochaliśmy się z mężem i od paru dni boli mnie w dole brzucha, mam dziwne napady apetytu, robiłam test ciążowy wyszedł nieprawidłowy.(2 szt) W niedzielę zauważyłam dziwne upławy, na początku gęsty biały śluz, a wczoraj już taki grudkowaty w dodatku czuję pieczenie i okropnie swędzi! Wizytę u lekarza dopiero mam 15 września! Nie wiem co robić...:( Pomożecie?

Gość Pomarańczowaaa
kurcze odczekaj troszek czasu i zrob bete hcg.. ale przeciez od ciązy chyba nie piecze..w

Gość Malinka_pp
No właśnie gin powiedział że grzybica prawdopodobna...ale tyle czasu czekać na wizyte..?aż coś mi się robi jak pomyślę, ze bedzie tak pieklo! a nie wiecie co uzyc zeby bylo bezpieczne w ciazy?

Gość Pomarańczowaaa
moze zapytaj w aptece :)

zacznij uzywac zelu do higieny intymnej lactacyd :P Moze przestanie cie piec :P

Gość Malinka_pp
powiedziała mi, że na recepte tylko wydają leki :/ i temu jestem w kropce

Gość Pomarańczowaaa
ja bym na necie poszukała jakis domowych sposobów :)w

Gość Malinka_pp
o widzisz nie wpadłam na to kurcze! Dziękuję serdecznie pozdrawiam ;*

lactacyd kupilam bez recepty w aptece :) przywraca naturalne ph w pochwie, pozbylam sie dzieki niemu grzybicy i z tego co wiem nie tylko ja :)

Gość naaapomoc
Gdy piecze i swędzi to probiotyki dopochwowe przynoszą znaczną ulgę - ja niedawno stosowałam invag i bardzo pomógł - już po pierwszej kapsułce wyraźna ulga - z tego co wiem to w ciąży można je stosować i na pewno kupuje się bez recepty - dopytaj jeszcze farmaceuty o bezpieczeństwo stosowania w ciąży - a na przyszłość to możesz kupić sobie probiotyki doustne, które 100% w ciąży można łykać a chronią przed infekcjami moczowo - płciowym.

Gość provencale
brr lactacyd dla mnie byl okropny ale za to ziaja super ;D kwestia organizmu. mozna jeszcze krem klotrimazolum stosowac i jakies probiotyki (lacibios femina podobno dobry bardzo). tylko kremu chyba w ciazy nie bardzo na poczatku mozna, ale przynosi ulge jesli to grzybica

Gość Lilian :)
Bardzo dobrym sposobem na odbudowę i wzmocnienie naturalnej mikroflory organizmu są probiotyki. W ciąży możesz bez obaw stosować doustnie provag, zawiera on bakterie mlekowe które chronią układ pokarmowy, pęcherz i pochwę. Ja brałam go w pierwszym i drugim trymestrze ciąży, nie złapałam żadnej infekcji intymnej i bardzo dobrze się po nim czułam. Możesz spróbować, na pewno nie zaszkodzi. Do podmywania możesz zastosować tantum rosa, ale nie rób irygacji, tylko się podmywaj!

Gość lady bronka
kiedy miałam w ciąży infekcję stosowałam lactovaginal z zalecenia ginekologa. jeśli podejrzewasz ciążę idź szybko do lekarza, niech ci wypisze leki. domowe sposoby na grzybicę na pomogą, mogą tylko pogorszyć sprawę.

na swędzenie pomaga provag żel, mam nadzieję że to nie grzybica, najlepiej skonsultuj się z lekarze, a do tego czasu możesz posmarować provag żelem, powinno trochę pomóc

Gość ?.?.
no pieczenie i swędzenie to u mnie najczęściej objawy grzybicy -pomaga mi wtedy clotrimazolum maść i lactovaginal na noc, choć czasem muszę iść do lekarza po cos mocniejszego. Co do pierwszych objawów ciąży to w obu ciążach były to tkliwe i obolałe piersi, póxniej osłabienei i mdłości-no ale co ciąża to inne objawy.Jak masz tendencje do łapania infekcji to zabezpieczaj sie probiotykami-bezpieczny jest np.provag-tez brałam w ciąży przy antybiotyku z polecenia lekarza.Powodzenia

Gość Malineczka 0000
Na swędzenie i pieczenie pomaga mi provag żel. W składzie ma kwas mlekowy dlatego łagodzi podrażnienia i chroni przed infekcjami. W ciąży profilaktycznie też go stosowałam, codziennie po kąpieli się nim smarowałam i dodatkowo przed każdym wyjściem na basen. Probiotyki doustne też jak najbardziej wskazane i badanie u ginekologa! Poproś lekarza o skierowanie na wymaz z pochwy, lepiej sprawdzić co się dzieję, żeby nie zaszkodzić Dzidziusiowi. Za dwa dni wizyta - powodzenia!

Gość Betty Q
U mnie swędzenie czy pieczenie czasem występuje tuż przed i po okresie, na szczęście nie jest to objaw infekcji czy grzybicy ale po prostu osłabienia po miesiączce i wyjałowienia flory. Zakładam przez dzień lub dwa lactovaginal, czasem jeszcze smaruje sie provag żelem i po kłopocie. Jedno i drugie wskazane do stosowania w ciąży. Wiem, bo używałam :)