Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość girl441992

problem intymny

Polecane posty

Gość girl441992

mam dość krępujący problem. Od jakiegoś czasu nie mogę poradzić sobie z higieną krocza. Jestem kobietą i nigdy coś takiego mi się nie zdarzało. Mianowicie, kąpie się codziennie wieczorem, zamiast używać papieru toaletowego w ubikacji używam za każdym razem chusteczki nawilżające, a i tak w połowie dnia lub pod koniec majtki i spodnie czuć mi dziwnym zapachem. Wcześniej jedne spodnie mogłam założyć 2 czy 3 razy, a teraz tak jak i bielizna codziennie wieczorem lądują do kosza z praniem... możecie mi coś poradzić? Jest to bardzo krępujące, ponieważ w ciągu dnia parę razy zdarzyło mi się, że chłopak powiedział mi stojąc obok mnie, albo jak siedziałam mu na kolanach, że coś dziwnie śmierdzi... nie wiem już co robić. Kąpiel wieczorem i czasami rano jak mam okres nie pomaga, tak samo i chusteczki nawilżające...pomóżcie :(

Ginekolog. to najpewniej jakaś infekcja i nie ma na co czekać. mam nadzieję, że są to chusteczki specjalnego przeznaczenia, a nie jakieś do czyszczenia rąk. na teraz probiotyk dopochwowy, ale wizyta u lekarza konieczna.

Gość girl441992
są to chusteczki takie jak dla niemowląt.

Gość girl441992
idąc do ginekologa, co mam mu powiedzieć? Bardzo się tego wstydzę i nie wiem jak zacząć rozmowę. A jak na swój wiek 20 lat byłam tylko raz u ginekologa w zeszłym roku. Zrobił mi cytologię i wszystko wyszło dobrze.

Gość Nikol2530
Ale tutaj sie nie ma czego wstydzić, powiedzeć to co tutaj napisałaś. To na pewno jakis stan zapalny nie ma co odwlekać bo może być coraz gorzej.

Gość lady bronka
kup sobie chusteczki laktacyd, są przeznaczone do higieny intymnej. te dla dzieci może i są delikatne, ale dla pupy niemowlaka. do tego płyn do higieny intymnej i jakiś dobry probiotyk dopochwowy, np. lactovaginal. no i koniecznie idź do ginekologa, bo to może być infekcja.

Gość Wiki Wiki 2012
Dziewczyny wiem ze może to nie temat waszego forum ale pomóżcie. czy to mozliwe że dni płodne miałam juz 10-14 dniem cyklu, cykle mam nieregularne okres czasem zanika mam PCOS i niedoczynnośc tarczycy, w tych dniach mój sluz był jaj białko jaja kurzego natomiast dzis juz jest biały niby lepki ale nie przeżroczysty czy to mozliwe ze dzis ma m16 dzien cyklu i juz jest po owulacji. prosze pomóżcie staramy sie o dzidziusia

jeśli zapach jest niepokojący to idź do lekarza, możesz spróbować zastosować lactovaginal i provag żel do smarowania, ale są to środki bez recepty i na poważniejsze choroby nie pomagają, ale mogą uśmierzyć objawy

Gość TuliTuliPanek
Girl441992 nie wstydź się, tylko jak najszybciej idź do lekarza, każdą infekcję powinno się wyleczyć. Po przeleczeniu zacznij stosować probiotyki, mogą być doustne lub do pochwowe, stosuj te które są dla Ciebie wygodniejsze. Po kąpieli możesz smarować się provag żelem, zawiera on kwas mlekowy dlatego chroni przed infekcjami i łagodzi wszelkie podrażnienia. Ja już od roku go stosuję i nie mam żadnych nieprzyjemnych dolegliwości. Jak pozbędziesz się infekcji to nieprzyjemny zapach zniknie!

Gość ?.?.
moim zdaniem-choć nie jestem lekarzem-to może być infekcja bakteryjna pochwy-jednym z jej objawów jest własnie nieprzyjemny "rybi" zapach. Nie wykluczone że bedziesz potrzebować leku na recepte , więc idź do lekarza. Zapytaj od razu o osłonę-ja przy leczeniu dostałam provag na 3 tygodnie/2 opakowania/. Ale wydaje mi się że za bardzo dbasz o higienę co może zaburzać flore bakteryjną.Mokre chusteczki kilka razy dziennie to przesada-na wyjazdach czy podczas miesiączki owszem ale na co dzień zamiast papieru toaletowego nie bardzo:/

Gość Betty Q
Ja popieram ady lady Bronki, chusteczki Lactacyd i probiotyk Lactovaginal to dobry zestaw. Probiotyk normalizuje wydzieline z pochwy, moze to jest kluczowa sprawa.

Gość MałaMila
Zdecydowanie powinnaś pójść do ginekologa, może da Ci skierowanie na wymaz z pochwy, wtedy będziesz wiedziała jaka bakteria powoduje infekcje. A na następny raz warto pamiętać o profilaktyce. Ja zakładam sobie invag nie tylko podczas leczenia infekcji, ale również jak tylko poczuje dyskomfort w miejscu intymnym. Probiotyk dział bardzo szybko w miejscu podanie, skutecznie kolonizuje pochwę „dobrymi bakteriami i chroni przed niekorzystnymi patogenami. Czasami warto zainwestować w swoje zdrowie!