Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

#czaRnuszka#

nauka pływania??

Polecane posty

mam pytanie czy ktos z Was uczył sie pływac w wieku powyżej 20 koło 30 lat?? i cyz to ma sens, bo ja sie zbieram, zeby sie zapisac i jakos obawiam sie cyz podołam ? czy sie nauczye?? troche sie juz wstydze, ze moge nie "załapac" heeh?? jak macie jakies doświadczenia w tym zakresie to dziekuje za pomoc, pozdrawiam:))

Gość bo na tym to polega leczenie
uczylam sie jako dziecko ale zaden wiek na to nie jest zbyt pozny, wiec smialo sie zapisz. zobaczysz ze szybko sie nauczysz.

Gość sapichorixoritopita
ja się uczyłam jak miałam 10lat i się nie nauczyłam myślałam czy powrócić do nauki ale czasu nie ma i się boję wody a wszystko przez instruktorkę bo zaczęłam się topić w basenie topiłam się gdzieś kilka minut a ta wyjęła kij żebym się złapała bo kurwisko się nie chciało zamoczyć i od tej pory mam traumę

no wlasnie jako dziecko nikt mnie nie "pchał" do tego sama tez jakos nie garnełam sie, a teraz obawy coraz wieksze czy dam rade...

ludzie nie wmawiajcie sobie traumy tylko dlatego że raz się topiliście. to jest jakby w wodzie normalna rzecz XD pływanie jest :classic_cool:

Gość sapichorixoritopita
może tak ale o to chodziło że mi kurwiszon nie pomógł więc mimo ratownika na basenie boję się wejść bo myślę że się utopię i nikt mi nie pomoże może przesadzam ale ja tak to odczuwam

Gość bnmkjhg
Ja się zapisąłam od września, a mam prawie 40 lat :P wszyscy w domu śmigają w wodzie, tylko ja nie ;( Oczywiście mam lekkiego stresa czy nie będą sie śmieli ze mnie na basanie jak zobacza taką starą co się dopiero uczy i czy nie jestem za tępa :( ale co tam - trzeba w końcu sie przełamać :)

bnmkjhg ... heheh jak ja Cię rozumiem, moze przełkne ten wstyd i sie odwaze bardzo bym była dumna z siebie jakbym juz umiała i potem ta umeiejtnosc tylko by plusowała na przysżlość - talia, figura, piekne miesnie, odstresowanie w wodzie, lepsze samopoczucie, ehh te plusy tylko mnie motywuja i moze przeważa nad strachem i wstydem:))

Gość bnmkjhg
no widzisz same zalety, żeby tylko załapać cokolwiek, choć na wodzie sie utrzymać :) ja już wiem, że w mojej grupie będe najstarsza :( obciach nie :P ale chyab gorszy nie potrafić pływać ;)

no własnie czasmi tez mysle,ze to jedna z podstawowych umeijetnosci która powinnismy posiadac, kurcze nie znam wielu osób które nie potrafia pływac, najwyzej tego nie czynią ;P