Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość giowani007

ósemki

Polecane posty

Gość giowani007

witam, mam problem z zębami ostatnio. moja stomatolog powiedziała, że powinienem usunąć ósemki i że muszę to zrobi chirurgicznie. Chciałem zapytać czy ten zabieg jest konieczny, one nie mogą sobie po prostu rosnąć? Ja jeżeli nie to jak wygląda takie usuwanie ? Boli?

Gość jak tam mowi lekarz
to trzeba usunac, bo moze wypychac inne zeby, tzn zle wspolgrac z calym twoim uzebieniem :P nie wiem jak to fachowo nazwać, ale po prostu dodatkowe zeby zajmuja miejsce reszcie i moze to wplywac na skrzywienie zgryzu. osobiscie nie usuwalam osemek, ale regularnie lecze sie w klinice dormed pod warszawa, tam swiadcza tez takie chirurgiczne zabiegi. w ogole kompleksowosc uslug jest ich duzym plusem

Gość giowani007
Hm, a w tej klinice mają chirurgię? Jeśli tak, to poproszę jakieś namiary :)

Gość fhdjfhsdhf
Te ósemki są potrzebne jak dziura w dobrym moście, przez nie nosze teraz aparat orto..Poszukaj kliniki gdzie mozna to zrobić na NFZ. Tez mialam usuwaną chirurgicznie. Pierwsza ekstrakcja się nie powiodła bo trafilam na rzeźnika, potem trafiłam z polecenia do DR Najko. W kwietniu zeszlego roku pracowala w klinice Corten Medic w Wawie na Malczewskiego. Jest swietnym chirurgiem, bardzo delikatna.

Gość doświadczona12
http://www.klinikadormed.pl/ tu masz namiary, też tam chodzę :) jeśli chodzi o usuwanie to dostajesz znieczulenie i zabieg nic nie boli. ja tego w ogóle nie czułam! ale jak już odejdzie Ci znieczulenie to może boleć, niestety to zależy od tego jak twój organizm zareaguje, jedni puchną i są obolali, innym nic się nie dzieje. w każdym razie w tabletki przeciwbólowe radzę się zaopatrzyć.

Ja musiałam jedną usunąć i powiem tak, że jak jest dobry specjalista to nie boli, bo da dobre znieczulenie ale potem jak przestanie działać i tak boli przez jakiś czas i trudno przyzwyczaić się jest bez niego.

Z ósemkami zazwyczaj jest problem i jak dentysta sugeruje, żeby je usunąć to lepiej to zrobić. Zabieg jest bezbolesny, bo ma się znieczulenie i dostaje się też receptę na silne leki przeciwbólowe jak ketonal. Zapisz się na usunięcie póki nie masz poważniejszych problemów

Gość jak tam mowi lekarz
im szybciej to zrobisz, tym lepiej. one naprawdę długo hodowane mogą narobić ci więcej szkód. a z tym wyrwaniem, to tak zazwyczaj jest, że sam zabieg nie boli, ale potem może boleć i to bardzo. bo to jednak usunięcie zęba - każdemu inaczej się goi. w najlepszym przypadku poboli przez kilka dni i przestanie. ale z tym nie ma co czekać

Gość EBOB
Najlepszym chirurgiem stomatologiem i najsympatyczniejszym jest Pani dr.Najko z Kliniki na Modzelewskiego 58 w Warszawie.Złote ręce, uśmiech i ciepłe słowo to w sumie daje to o czym każdy pacjent śni.

ósemki mnie tam nie są do niczego potrzebne, co więcej niestety przez to, że mi wyszły, skrzywiły mi się zęby, bo się wszystkie nie zmieściły w szczękę. Ale miałam usuniętą jedną. Skro dentystka ci mówi, żeby usunąć to usuń.

witam, ja jestem po trzeciej usuniętej ósemce, w piatek ostatnia, zbierałam się do tego długo oj długo, nie musze tłumaczyc dlaczego...bo strach ma wielkie oczy! :) przed wszystkim-wybrac dobrego dentystę, górne ósemki-musiałam usunac w ciąży-tak tak, niestety można, ale w obu przypadkach trawało to... 10 sekund, dolne rok pozniej, jednej juz nie ma, obeszło sie bez szycia, znieczulenie jest mocne takze nie ma co bac bólu, ja osobiscie bałam sie "szarpania".... ktorego nie bylo, moj dentysta zrobil to delikatnie, rozruszał zeba okręzymi ruchami, zatacząc coraz większe kręgi ale nie do oporu takiego gdzie musiał wkładać duzo siły, 3 minuty bylo po, teraz juz osttania i moj problem z głowy-dosłownie i w przenosni, a jak ktos sie boi to nie ma to rady, trzeba isc i zycze kazdemu przyjemnego rozczarowania i wyjscia od lekarza z usmiechem na twarzy!

Ósemki ósemkami - ja prócz czterech ósemek mam jeszcze jedną dziewiątkę! :-0 Poważnie. Nic nie usuwalam. Jedna dentysktka sugerowała usunąć, a druga powiedziała, ze póki sie nie psują i nei przeszkadzają to mogą byc. Nie usunęłam. Jakoś mi się wszystkie mieszczą w szczęce. Zębów nigdy super prostych nie miałam. Więc da się żyć i z ósemkami i nawet z dziewiątką.

Gość Teresa 2017
Usunęłam cztery ósemki na raz u Pani Doktor Jolanty Najko. Prawie nie bolało oprócz żuchwy, bo jedna ósemka nie chciała "wyjść", ale ile się namęczyłam po zabiegu! Trzy ósemki się pięknie zagoiły a w jednej po 14 dniach męki i dużej ilości leków przeciwbólowych i antybiotyku Pani Doktor znalazła martwiaka kostnego (zębnego). Na pytanie czy jest to bolesne przeżycie, odpowiedź wygląda następująco: zależy od tego jak ten ząb rośnie, a to widać na pantomogramie. Najmniej przyjemnym w moim przypadku okazały się dwa tygodnie po zabiegu, zwłaszcza higiena zębodołów (bo to niezłe doły po ekstrakcji!). Panią Doktor polecam z całego serca. Tak serdecznej i empatycznej osoby dawno nie spotykałam. Osobiście mam bardzo niski próg tolerancji na ból, a zabieg, dzięki Dr Najko wspominam całkiem dobrze. Pani Doktor przyjmuje na Etiudy Rewolucji 48 (Mokotów) albo Jarzębiny (Ursynów).