Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ki7hy5hgt4efwd

Mamy 1,5 roczniaków podajcie proszę przepis na gulasz z kurczaka dla dziecka????

Polecane posty

Gość ki7hy5hgt4efwd

Aby był smaczny,moze nawet kurczak z owocami? Zalezy mi,aby był sosik do tego kurczaka :). Przegladam przepisy w sieci,ale na razie nie znalazłam nic ciekawego,

Gość ochjaaaaaaaaaaaaaa
kurczak dla dziecka? nie zartuj, sama nie jadam drobiu bo to syf

Ja przedwczoraj robiłam swojej potrawkę z kurczaka. Do garnuszka dałam trochę wody, leciutko posoliłam (taka mała szczypta). Marchewkę pokroiłam w drobną kostkę, pierś z kurczaka również. Gotowałam aż marchew była miękka. Aha... dodałam też łodyżkę pietruszki i lubczyku (dla lepszego smaku). Pod koniec gotowania dodałam groszek. Potem żeby zagęścić, zmieszałam mąkę (ja użyłam żytniej) z wodą i dodałam mieszając do garnka. Jak lekko zgęstniało, było gotowe. Podałam z ugotowanym oddzielnie ryżem. Wiem, że zaraz ktoś zapyta po co mąka i czemu groszek z puszki (użyłam bonduelle dla dzieci), ale każdy ma prawo robić jak uważa :) Zresztą takiej potrawki nie je przecież codziennie a inne rzeczy i tak podjada z talerza rodziców.

Aha... potem te łodyżki pietruszki i lubczyku wyjęłam a dodałam posiekany koperek.

Gość upppppppppppp
Ciekawa jestem co w takim razie ma dawac dziecku?? może wieprzowinkę? wołowinkę ?indyka?? a może ma być wegetarianem bo mięso to syf? jak bys chciała wiedzieć nieświadoma zjadasz owoce marzywa z nasion genetycznie modyfikowanych,zatem smacznego.A co sobie mysla,że sadzili sobie na dzialeczce i maja EKO moga się zdziwic,bo żeby miec te warzywka musza miec nasiona,a nasiona kupuja modyfikowane,wiec nie łudzcie się ze macie EKO ŻARCIE.