Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tygrysicAaaa

nie stac mnie na podrecznikj dla syna

Polecane posty

Gość tygrysicAaaa

Man syna w 2 lo yeraz bedzie . W lipcu zmarl mom ojciec wszystkie pienoadze poszly ma pogrzeb. Costalam dzis wyplate 1360 zl a podreczniki zeszyty I inne wydatek 900 zl min dlatego podkelismy z synem dectzje . Z czegos trzeba zrezygnowac Padlo ma podreczbiki. We wrzesnku w szkole zrobię awanturę bl nas na ten luksus nie stać. Sorry za błędy ale pisze z telrfonu

Gość hehhehehehe
i co dalej?? czego oczekujesz?

Gość tygrysicAaaa
Muszę czynsz zapłacić a maz były synem od 5 lar się nie interesuje a alimenty płaci 30zl mc przez komornika. Zebrać nie pójdę na jedzenie mamy syn 90zl tyg zarabia wożąc pizzę rowerem ja mam 1360 opłat za mieszkanie 1000 zł reszta na jedzenie idzie

Gość tygrysicAaaa
To jest skandal ze żaden podręcznik po kuzynce maturzystce tegorocznej nie pasuje i to w tej samej szkole !!!!!!!!

Gość mz93
Dziś też założyłam temat, w którym prosiłam ludzi o książki przygotowujące do matury, znaleźli się ludzie którzy okazali mi wiele serca i pomocy. Niestety nie mogę ci pomóc bo nie mam podeczników do 2LO, ale wiem, że w wielu szkołach rada rodziców funduje albo wypożycza książki uczniom, którzy nie mogą sobie na nie pozwolić. Ja temu nie podlegam, bo nie jestem już uczennicą ale może tobie się uda. Możesz też ubiegać się o stypendium, jeśli dochody na jednego członka rodziny nie przekroczą ustalonej kwoty. No i z tego co pamiętam z czasów kiedy ja byłam w LO, nikt tam już tak nie przywiązuje się do podręczników, tylko do najważniejszych przedmiotów i przedmiotów maturalnych są niezbędne. Często wystaczało że był jeden podręcznik na dwoje uczniów siedzących razem w ławce

Gość dhfjasdc
daj ogłoszenie na gumtree, że przyjmiesz książki do LO, może ktoś będzie chciał się pozbyć i ci je da, albo komuś nie będzie zależało na kasie i jak przeczyta o sytuacji to podaruje. czasami ludzie nie mają co zrobić ze starymi książkami, nie mają komu sprzedać i chętnie oddają , gdy ktoś po nie przyjdzie.

Gość uwaga!!!!!!!!!!
głosuj dalej na donalda by żyło się lepiej!!!

Gość tygrysicAaaa
My w tym roku poradzimy sobie inaczej. Mam w domu drukarkę z ksero syn umie ładować carttidve tuszem z selgrosa za 20 złotych. Będziemy kserować ksiazki w domu papier do drukarki 500 koło 8 zł ryza wiec za 150 zł jak poloczylam mam skadrowane wszystkie książki. Fakt kilka nocy na to poswiece ale inaczej mnie nie stać. Kolega syna nam pożyczy książki bo już ma komplet.

Gość tygrysicAaaa
Byłam w trzech antykwariatach w lodzi i mi powiedzieli ze 60% to nowe książki .np do angielskiego tytuł ten sam ale jakaś nowa podstawa i ksiazka na inna zawartość. Oni powariowali. Wydawnictwo zmienia co rok książkę żeby używanymi handel nie kwitł. Nie głosowałam na donaldas

Gość tygrysicAaaa
I SZANOWNY PANIE DONALDZIE TUSK CBA ABW CBS OD DZISIAJ POPELNIAM PRZESTEPSTWO KSERUJE KSIAZKI SYNKOWI BO MNIE PO 20LATACH PRACY NA NIE NIE STAC ZAPRASZAM WAS O 6RANO DO NOJEGO DOMU Z GRANATMI HUKOWYMI . MOGE PODAC ADRES. SWIADOMIE TO ZROBIE BO DZIECKO ROSNIE I UBRANIA TEZ MU MUSZE KUPIC. TAKA MAMY BEZPLATNA OSWIATE!!!!!!!!!

Gość tygrysicAaaa
byłam kiedyś w opiece pi pomoc na węgiel to ni powiedzieli ze patologii dadzą porządnej matce nie bo pewnie kombinuje. Rok temu zarabialam 1900 obcieli nam na 3/4 etatu i tak się cieszę ze mam prace bo polowa poszła na zieleni e . I oni mi powiedzą ze place rosną . Gowno prawda. Ja z mostu skakać nie będę bo nauczyliśmy się żyć za 90zl tygodniowo dziecko glodne nie chodzi tylko dobrze się uczy i myślałam ze będzie miał lepiej dzięki nauce ale na naukę juz też nas nie stac

Gość kadiulka88
a ja kupilam 3 dni temu podreczniki do szkoly wydalam 700 zł + zeszyty przybory buty i razem ponad 1000 zł...dzis 3 dzien jak nic nie jadlam co poprostu nie mam,,,dzieciom tylko oboad taki slaby przez te dni...a mi sie juz w glowie kreci a do wyplaty jeszcze 3 dni koszmar

Gość Encaje
Witaj, Mam 20 lat, niedawno skonczylam liceum wiec sluze pomoca jesli chodzi o ksiazki. Jak juz wspomnialas co raz cos sie zmienia jednak mam kilka ksiazek przygotowujacych do matury i moge je odstapic :) Moze sie przydadza.

Życie... pozwolę sobie wypowiedzieć... To Panstwo jest tak beznadziejne, że niedobrze się robi... Kiedy byłam dzieckiem całe wakacje jeździłam na jagody i grzyby i sprzedawałam je przy drodze w koszyczkach, żeby kupić książki i zeszyty... nikt wtedy nie pomógł. Nie jestem z patologicznej rodziny, tylko biednej. Mieszkaliśmy w małej miejscowości i rodzice radzili sobie jak mogli ale głodna nie chodziłam. Dziś jestem prawie po studiach, posypało sie zdrowie i zrobiłam sobie 13 tys długu... POWTARZAM- PO STUDIACH dostaję 1500 zł na rękę, nie wiem kiedy stanę na nogi. Za granicą wyglądałoby to inaczej. Chyba nie pozostaje nic innego niż wyjechać. I głupia głosowałam na Tuska.

Gość teraz to już za późno
Kiedy byłaś w tych antykwariatach? W czerwcu-lipcu można było dostać większość ksiązek używanych, bo nic się do 2lo nie zmienia oprócz języków. Ale teraz to już same resztki zostały. Ciesz sie, że Twoje dziecko nie jest młodsze o rok bo byś kupowała wszystkie nowe przez całe gimnazjum i całe liceum

A ja przez praktycznie całą szkołę średnią nie miałem książek (z drobnymi wyjątkami, np. historia) :D. Nie chciało mi się kupić. Jak coś trzeba było mieć to kserowałem sobie stronę, albo korzystało się z jednej książki. Największą głupotą były książki do angielskiego. 5 stron na krzyż i 60zł, z czego w roku szkolnym ledwo dobijaliśmy do połowy. A potem nowa książka. Tych to nie kupowałem już w ogóle!

Gość mmnnbbnn
ojciec nie był ubezpieczony? jakieś pzu czy coś.

Gość tygrysicAaaa
Dziekij kochane za dobre słowo . W anty byłam dzisiaj . Dlatego wróciłam do domu Zdruzgotana. Ja się w tym roku postawie i nie kupie. Nie dam im grosza zarobić. Po cholerę ksiazka do religii i ćwiczenia za 39 zł. Przecież to kilka koni bananów a religii to z biblii się uczyć powinno. O jalmuznr też nie proszę ale dziękuję za wsparcie. Rodzice jesteśmy głupi ze tyle lat tobtolerowalismym jak się ludzie postawią to może się cis zmieni. Mój chłopak jest na tyle bystry ze sobie poradzi. Dziś skserujemy ćwiczenia bo to musi być a zeszłoroczne np z Matmy ani razu nie uzywali.. Wiec po co kupować . Zbiór zadań z matmy jedynie kupiłam w antykwariacie bo był i pasował a reszta w antykwariacie jak jest to niewiele taniej niż e sklepie . Będziemy kserowac

Gość tygrysicAaaa
Ojciec był ubezpieczony ale musiałam mamie dac 1500 zł bo nie starczyło bo nie było miejsca na cmentarzu . a to były pieniądze Zbieranr od maja na książki właśnie

Gość tygrysicAaaa
Miejsce które było trzymane dla ojca zajął jego brat w Zez,lym roku bi zmarł nagle i nie było go gdzie pochować. Mzusielismy kupić nowy plac

A kogo obchodzi, ze nie stac cie na ksiazki dla swojego bachora, oraz ze zrobilas go z jakims chujem uciekajacym od placenia alimentow? :o Twoje zjebane zycie nikogo tutaj nie obchodzi analfabetko telefoniczna zarabiajaca smieciowe pieniadze. p.s. tez pisze z telefonu i takich bledow nie robie, wiec wykurwiaj

Gość tygrysicAaaa
Dziękuję panie Poniatowski życzę ci zebys miał taka sama sytiacje za kilka lat.

Gość callamunnada
to wina tych pierdolonych skurwieli k politykow i kaplanow -co kaza rodzic jak kombinat najlepiej co roku-gdyby nie wydawano kasy na katechetow i kapelnow to kazdemu uczniowi by wypawke mzna bylo zafundowac

Widzisz, trzeba było myśleć wcześniej, w lipcu byś miała cały komplecik za mniej niż 200zł już z tymi nowymi językami bo do liceum wiele książek nie trzeba. Za rok pomyśl wcześniej o tym. A jakich tytułów Ci trzeba?

A gdzie pracujesz? Nie mozesz czegoś innego poszukać? Ja ponad 1300 to świeżo po maturze zarabiam...

A gdzie pracujesz? Nie mozesz czegoś innego poszukać? Ja ponad 1300 to świeżo po maturze zarabiam...

Gość ZYCZLIWY
rekrutacja@okikosmetyki.pl napisz ponoc to dobra firma !! i dobrze placa