Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tygrysicAaaa

nie stac mnie na podrecznikj dla syna

Polecane posty

Gość callamunnada
poolitycy to pojeby

Gość hggfg
podaj tytuly ksiazek moze mam takie

Gość cos tu smiedrzi.......
nie stac na podreczniki ale tel z netem ma :O

Gość trollo
prawda jest taka, że ktoś solidnie w łapę bierze za zmienianie co roku tzw. podstawy programowej i podręczników. Jest dużo wydawnictw i każdy chce zarobić. Działa to na dokładnie tej samej zasadzie co handel wiadomościami o nieboszczykach w szpitalach. Są tacy co płacą to i biorący się znajdują. Tutaj potrzeba rzowiązań systemowych. Jakoś za PRL-u książki nie były zmieniane co roku, co więcej większość uczniów wypożyczała je z bibliotek szkolnych na początku roku. I jakoś poziom nauczania był o niebo wyższy niż obecnie. Czy naprawdę postęp wiedzy uzasadnia wymianę podręczników co roku. Co takiego zmienia sie w języku angielskim na przykład, żeby każdego roku był inny podręcznik???? Albo w matematyce???? Nawet w przedmiotach, gdzie nauka postępuje dosyć szybko, jak w biologii zmiana co 5 lat byłaby wystarczająca!!! To jest po prostu skandal. I świadczy tylko o słabości tego państwa

Gość Ja12235445356
Nie pieprz bzdur, ja idę właśnie do 2 Liceum i podręczniki używane, kupione w antykwariacie kosztowały mnie 100zł niecałe. Poza tym możesz dostać zapomogę na podręczniki z opieki albo refundację.

Gość callamunnada
to wina tych pierdolonych skurwieli politykow

Gość hggfg
podaj tytuly

Gość teraz to już za późno
Nie chodzi o to, że coś zmienia się w przedmiocie tylko zmieniają się egzaminy, np teraz z angielskiego zmieniła sie matura ustna i książki muszą być nowe z nowymi zadaniami do nowej matury ustnej. Egzamin gimnazjalny też się coś zmienił, teraz jest więcej tych egzaminów i np. mimo reformy w 2009 w I gimnazjum, WSIP w 2011 zmienił znowu wszystkie swoje książki, bo zadania są w nich dostosowane do nowego egzaminu. I tak to działa, głównie wina egzaminów...

Gość teraz to już za późno
Podam wam przykład. W 2011 Wsip zmienił w gimnazjum w 1 klasie wszystkie podręczniki na "dostosowane do nowego egzaminu gimnazjalnego z *tutaj przedmiot*". W rzeczywistości wygląda to tak, że podręcznik w treści się nie zmienił, ale kompletnie zmieniły się ćwiczenia bo dali nowe zadania egzaminacyjne.

Gość tygrysocaaaaaa
.witajcie otóż wczoraj jak się wzięłam to 4 podręczniki skserowalam a dzisaj 3kolejnebw pracy. Nie jest tak zle kupiłam dziś strój sportowy dwie pary butów oraz zeszyty i wydałam 370zlotych

Gość melitus
to win atych pierdolonych jebanych chujow -politykow ze dali sie wydymac klerowi -jakby nie oplacac katechetow i kapelanow- to starczyloby na wyprawke dla akzdego ucznia

Gość patrycja 25.02.1986
jak masz chociaz szy to sprawdz na allegro uzywane,mozna trafic tanie

Gość Zarob dupa
Masz wyjscie.