Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justyna==

Topik dla mam niepracujacych. :)

Polecane posty

Gość justyna==

Hej!! Sa tu jakies mamuski ktore nie pracuja zawodowo, zajmuja sie tylko dziecmi i domem? Ja mam corke 2letnia i siedze z nia w domku. Chetnie bym czasem pogadala z kims kto ma podobnie :):) Czekam na odzew :):)

Gość ..........................caAB
skad jestes? :)

Gość justyna==
Bombelkowa napisz cos wiecej o sobie :)

Gość mrrrrrr3241
ja ma dwoje trochę starsze

Gość Ixhd
Do najwieksza fanka Matko boska ile ty masz dzieci???! Nie moge a pewnie jeszcze z 6 urodzisz bedzie cała drużyna piłkarska

Gość justyna==
najwieksza fanka czy te literki z datami i serduszkiem to Twoje dzieci? Mam 4ke i czekam na piate? Dobrze zrozumialam? Ja zawsze chcialam miec gromadke dzieci, ale poki co staram sie o dwugie.. Super, dziewczyny ze jestescie? Napiszcie moze co robicie przez caly dzien? Bo czuje sie ze mam za duzo czasu wolnego i nie mam z nim juz co robic, rozleniwilam sie troche przez ostatnie czasy.. Wstaje rano robie sniadanie i szykuje obiad, potem mala wstaje podaje jej leki, sniadanie i dalej nie wiem co ze soba zrobic. Czasem jest jakas robota na placu to robie a jak nie to ide z dzieckiem na spacer bawie sie z nia no i tak mi mija czas..

Gość mlodamamaa
a ja mam21 lat i 19miesieczna corcie :D jak wasze dzieci maja na imie :D

Moja córcia ma rok i 10 mies, ja nie pracuje siedze calymi dniami z nia w domu- to chyba najlepsza praca na świecie chociaż czasami jest ciezko...Autorko, widze, ze mamay dzieci w tym samym wieku:)

Gość co coc cococococ
podajesz leki? twoje dziecko na cos choruje??

My zanim wstaniemy to wylegujemy sie jeszcze pol godziny i wariujemy ;P wstajemy, ubieranie sniadanie itp. potem na dwor na podworko. albo na rower, potem obiad. po obiedzie spanie. po spaniu roznie, ale najczesciej to podwórko i zabawy. no bo co innego...

My wstajemy i przed w trakcie i po śniadaniu słuchamy w kółko piosenek na youtube, juz mam tego dosyc...potem zakupy i do domu spac. Moja corcia na drzemkę idzie po 3h od pobudki. Jak juz spi, ja robie obiad i troche posiedze przy komputerze a potem po obiadku na plac zabaw albo spacer. Czasami bawimy sie w domu

Gość mmmmmammaa weronkkiiii
dobrze ze moja corka chodzi do przedszkola. coeka ma 3, 5 roku.Od 3 miesiecy nie pracuje ale mam juz dosc siedzenia w domu.

Gość justyna==
mlodamama - jestesmy w tym samym wieku :) Moja corka ma na imie Ola w Wasze dzieci jak? łapaj kota - moja corka choruje przewlekle odkad skonczyla 5 mieciecy. Ma nietolerancje pokarmowa, AZP. Jest na specjalnej diecie ktora i tak nie dziala ;/ leki bierze od 4miesiaca zycia nieustanie, tylko zmieniaja sie.. Walcze z tym caly czas i ciagle mam nadzieje ze niedlugo to minie i bede mogla jej dac normalne sniadanie, obied, ze dam jej cukierka, bo jeszcze w zyciu nie jadla i nie wie jak to smakuje.. Do tej pory jakos nie mialam problemu zeby jej czegos nie dawac, nie wolno i koniec ale teraz jest coraz starsza zaczyna rozumiec ze inni jedza a ona nie moze,... ciezko jest czasami..

Gość kosia osia
Witajcie ja też nie pracuje. Zajmuje się moim 4 letnim synkiem

Autorko na prawse współczuje. Znam to z autopsji bo ja sama byslam straszna alergiczka jako dizecko. Nie moglam jesc czekolady, mleka, pomarańczy, truskawek, kakao i jeszcze wielu innych rzeczy Najgorsze jest to, ze dziecko widzi jak inne jedza i trudno odmowic. Malwinka na szczescie narazie nie jest na nic uczulona, chocaz ma takie male krosteczki na buzi i sucha skóre na brzuszku i nozkach. Nasz pediatra kazal obserwowac a ja mam nadzieje, ze akurat po mnie alergii nie odziedziczyla. Autorko, to co Ty w takim razie na obiadki gotujesz? Czy podajesz sloiczki?

Gość hej justynaa
ja tez mam 2 letnie dziecko:) powiedz jak chowa sie dzieciatko?dziewczynka czy chlopczyk?przechodzi przez bunt dwulatka?

Gość mlodamamaa
moja ma na imie amelka. powiedzcie mie dziewczyny jak oduczylyscie swoje dzieci karmienia piersia... :(

Gość hej justynaa
aa przepraszam niedoczytalam masz corke:) to tak jak ja;p

Gość aguś24
Witam Dziewczyny :) ja też jestem w domku z moim synkiem 22m-c , mój M wciąż w trasie właściwe to jestem sama w domu ,pozdrawiam

Gość kolorrowa mama
podziwiam Was dziewczynki, ja męczę się w domu na dłuższą metę... mam dwoje dzieci, córki - starsza już duża /10lat/, mała ma 20 m-cy... Ze straszą byłam w domu zanim poszła do przedszkola i myślałam, że tak trzeba ;-) z nami mama siedziała, sąsiadki podobnie, więc nie brałam wogóle pod uwagę pracy... no i wszyscy mnie utwierdzali w słuszności tej decyzji. Ale później jak wpadłam w wir pracy to już przestać nie umiem... może i wiek robi swoje, może za stara jestem na szaleństwa z dzieckiem całymi dniami ;-) a tak serio cierpliwości jakoś nie mam i pęd do ludzi, do rozwoju nie da mi w domu siedzieć. Dlatego wbrew trochę mężowi wróciłam do pracy po macierzyńskim i odkąd mała skończyła 8 m-cy w dzień po kilka godzin jest z nianią. Teraz mam dłuższy urlop i już mnie nosi. I co gorsza na urlopie to już wogóle nie mam czasu na nic... ciągle full roboty i ta monotonia... nie, to nie dla mnie. Mamusię gromadki wyjątkowo pozdrawiam, podwójnie i na prawdę szczerze podziwiam ;-)

Hej. I ja się dolącze. Mam 24 lata, i w domu jestem z 4 l. córką Jagodą... Pozdrawiam wszystkich!

Witam, ja również jestem w domu z 16 miesięczną córeczką. Mąż pracuje poza miejscem zamieszkania więc rzadko się widujemy. Czas spędzamy tak jak większość z Was, obowiązki, zabawa i tak na przemian. Pozdrawiam wszystkie mamy!

Vivienne gdzie pracuje Twój mąż? W Polsce? Bo mój za granicą i bywa w domu co 6-8 tygodni...

Gość justyna==
łapaj kota - no sloiczki w ogole nie wchodza u nas w gre. W ogole jest ZERO cukry. Czyli zero owocow, sakow, kompotow, o slodyczach to nawet nie wspomne, cora ma skolonnosci do zagrzybiania organizmu jak to mowi nasza lekarka a jest podobno najlepsza w polsce i nie jedno dziecko juz z tego wyprowadzila, no ale jak na razie nas sie jej nie udalo wyleczyc :( Gotuje jej warzywa i mieso a potem miksuje i dodaje oleje tloczone na zimno, oczywiscie zadnej zupy na miesie nie bo tam jest bialko, czyli musze w dwuch garnuszkach gotowac mieso i warzywa.. A jej drugie danie to kasze z mlekiem, ale nie takie kaszki dla dzieci tylko kasze gryczne, jaglane, ryz itp.. No i to sa jej stale posilki.. zadnego chleba, nabialu, soczku, nawet herbaty z corkem nie moze :( Do tego dochodzi codzienna pielegnacja skury, smarowanie kremami specjalnymi robionymi i autoszczepionke bierze Meczace to, ale co zrobic.. Wiem, ze niektorzy maja gorsze problemy i nie jedna mama chcialaby sie ze mna zamienic zapewne... a co do buntu dwulatka to tak i owszem byl ale to juz za nami :) ja to sie naogladalam superniani i takie rzeczy nie sa mi straszne :D