Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czego.

CZy wasze kilkulatki tez sa takie...upierdliwe???

Polecane posty

Gość czego.

Wiem, ze nie powinnam stosowac takiego okreslenia w stosunku do dziecka, ale juz nie daje rady. Mam 3 dzieci, najstarsze 6 lat. I wlasnie z nim mam najwiekszy problem. Jest potwornie absorbujacy, meczacy, kaprysny, nieusłuchany. Problemy stwarza w kazdej niemal dziedzinie - spanie (nie chce sam zasypiac, trzeba sie do niego klasc :-O ), jedzenie ( najchetniej jadlby slodycze, z warzyw to tylko pomidora akceptuje, skórki od chleba wyrzuca, podobnie z winogronami, polowa jedzenia sie marnuje, z zupy wywala marchewki, natke itp...). Od rana tylko za mna chodzi i glowe mi suszy albo trzeszczy jak katarynka :-O Mlodsze (ponad 3-letnie bliźniaki) wstaja, ubieraja sie i lecą do zabawy. Przybiegaja dopiero, jak zawolam na sniadanie. Starszy nie dosc, ze czesto gesto nie chce sie sam ubrac, tylko wymusza pomoc, to nie umie tak spokojnie i bezkonfliktowo rozpoczac dnia, tylko albo sie kloci z mlodszymi, albo wymysla jakas halasliwa zabawe, ewentualnie (to najczesciej) łazi za mna, zeby albo gre mu dac, albo zeby gdzies z nim jechac, albo opowiada w jaki sposob bedzie ustawial tory itd. itd... a ja rano (jestem typowa sowa, jedynaczka w dodatku, przyzwyczajona do spokoju) marze tylko o tym, by SPOKOJNIE I W CISZY zjesc sniadanie, ogarnac dom, umys sie ubrac i dopiero po tych czynnosciach nadaje sie do normalnego funkcjonowania. A syn odkad sie obudzi potwornie sobą absorbuje. Od wrzesnia idzie do zerowki, mlodsze do przedszkola, i mimo ze mam mozliwosc odbierac go po obiedzie (około 12.30), to będę trzymac do 15.00, z premedytacja, bo tak mi daje w kosc :-O

Gość biforres
dzieci........ 'słodki' ciężar :P nie dziwi ci się, tez bym była wk.... ;) trzymaj się dzielnie! tak do 20 któregoś r.ż. :D jak już wyjdą z domu,

Gość czego.
daj spokój, ja licze na to, ze jak do przedszkola pójda, to będzie lzej :-O

Myslę, że mu sie po prostu nudzi. Jak pójdzie do przedszkola to będzie miał równieśników do zabawy, sporo dzieci w towarzystwie tez lepiej je i uczy się lepszej organizacji. Te kilka dni jeszcze przeżyjesz. :) Mój ma juz 10 lat, nie jest taki męczący ani na szczęscie nigdy nie był, ale uwielbia zadać pytania. Jak mu mówię, że nie wiem, to za pól godziny pyta o to samo. :o Ostatnio byliśmy na wakacjach i wieczorem chciałam sobie poczytać pół godziny książkę, a on w kółko gadał. Po przeczytaniu piąty raz tego samego zdania, miałam ochotę go zakneblować. ;)

Gość ja oczekuje córki
ale tego wcale bym nie nazwala meczarnia.mam chrzesnice w wieku 3 lat i jest taka sama i wydaje mi sie ze to wlasnie jest stopien w zyciu kiedy dziecko jest ciekawe i trzeba mu pomoc nauczyc sie zyc.czy to sie bawi czy lazi za toba czy spi z toba to wszystkiego sie uczy a nie jest to jakies upierdliwe.chcialas dzieci.masz az 3 wiec czego oczekiwalas? mam duzo kolezanek majace dzieci w wieku od 1-10 i jakos sobie radza i nie nazywaja tak obowiazkow przy dziecku.bo wlasnie to co cie meczy teraz to jest twoj obowiazek.

Gość biforres
pewnie ze bedzie lżej :) bedziesz w domu sama, porobisz sobie wszystko w spokoju, bedzie dobrze Absolutnie nie odbieraj go w południe tylko tak jak piszesz ok. 15 :)

Gość czego.
Masz racje, po rodzicach... ja tez bylam energiczna bardzo, gadatliwa... ale ja bylam jedna, a mam 3 dzieci, i jak zaczynaja gadac jedno przez drugie to dopiero jest cyrk. wczoraj na polacu zabaw obserwowalam taka scene. Bujalam bliźniaki na hustawce, a obok inna mama bujala swoje dziecko. Tamto po prostu cicho siedzialo i sie usmiechalo, a moje.. a po co to, a co to, a czemu, a wyzej, a szybciej, a nizej, a babcia buja lepiej, a kiedy pojedziemy do wujka, a co to za pise poszedl... :-O do tego ze zjezdzalni starszy wolal ze swoimi sprawami...

Gość biforres
:D jezuuuuuuuuuuu przyznam ze nie lubie dzieci - tzn. może lepiej - nie mam instynktu za grosz :P i takie rzeczy wąsnie co opisujesz najbardziej mnie denerwują :O Myśle, że jestes tez pzremęczona....wczeniej tez tak reagowałas? dawaj dzieci do przedszkola/zerwki i znajdz vzcas dla siebie, na posiedzenie w CISZY i SPOKOJU... trzynam kciuki

Gość Jestem i pisze
slodycze - skoro je tylko slodycze dlaczego mu je dajesz? u mnie mialby ich totalny zakaz, slodycze od swieta nie ubiera sie sam - zamknij w pokoju, az sie nie ubierze nie wyjdzie sam nei zasypia - nie kladziesz sie, tlumaszysz ze jego lozko jest za male i jeszczze je zlamiesz KONSEKWENCJA tego nie osiagnie sie po 1 dniu, ale po tygodniu dwoch tak