Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strasznyJest TenFilm

ogladal ktos wczoraj "plac zbawiciela"????

Polecane posty

czy ten film tez zrobil na was takie wrazenie??ja nie spalam pol nocy. zaden film nie wzbudzil we mnie takich emocji.po prostu szok.troche zaluje ze go obejrzalam bo jest w 35 tc,ale film jest naprawde wart obejrzenia

Gość liamiusoo
bardzo smutny film, wzruszajacy do bolu ogladałam dwa razy, drugi raz z nieco innymi juz refleksjami

oglądałam kilka lat temu. to prawda, film jest wstrząsający i daje do myślenia.

ja nie moge przestac o nim myslec.strasznie mnie poruszyl.Jest przerazajaco prawdziwy

kiedys ogladalam "dziewczyny z przemytu" pierwszy film po ktorym nie moglam spac.ale ten bije go na glowe

Gość d.z.iunia
Ja oglądałam wczoraj drugi raz. Jest okropny. Powinni go każdemu kredytobiorcy puszczać, nim podpisze zobowiązanie wobec banku na 20 lat. Choć sama bohaterka też nie jest bez winy - wpadła z pierwszym lepszym, po pierwszym dziecku zamiast iść do pracy zrobiła sobie drugie... Jednym słowem sama się zepchnęła do roli kury domowej bez dochodu, którą każdy może wyrzucić, jak się znudzi. Teściowa w sumie najbardziej odpowiedzialna ze wszystkich, złośliwa - to fakt, ale na jej głowie nagle wylądowały 4 osoby i to jeszcze wymagające nie tylko dachu nad głową, ale pieniędzy na życie i pomocy w spłacie mieszkania. No a mężuś typowy Piotruś Pan - uciekł od problemów i tyle. Każdy jest tu winny tej sytuacji po części.

Gość klopsik22
ogladalam dwa razy...Choc zawsze "boli mnie" gdy ogladam ten film Jest tak realny,ze az nie do pojecia Chyba najtrudniejszy i najbardziej zapamietywalny jaki widzialam Brawa dla rezysera-odtworzyc tak dokladnie polskie piekielko rodzinnego zycia...

Gość 52981381329425
tak jest co drugim trzecim domu...

Gość little......
Troche w nim mojego zycia.Momentami balam sie ogladac i w ogole zalowalam,ze zaczelam :( Ale idealnie pokazuje zycie wielu mlodych rodzin I ta slynna tesciowa ;)

oglądałam kilka lat temu, smutny i przerażająco prawdziwy film.... niesamowicie nakręcony, jakby sie stało tam obok bohaterów i było uczestnikiem tego "kosmosu". Jeden z najlepszych polskich filmów. mi tak mocno do myślenia dał film: wszystko za życie, (na fatach) pierwszy raz myślałam o głównym bohaterze ze 2tygodnie...

też ogladałam i potem zasnąć nie mogłam... jeju jest strasznie prawdziwy, momentami aż serce mocniej waliło. I jak Ty autorku też jestem w 35 tyg;) tylko małego niepotrzebnie zestresowałam...

jest wiele polskich filmów, które nawet nie były rekalowane a są godne uwagi, polecam również polski Chrzest z Wojciechem Zielińskim i Kret z B.Szycem i M.Dzięgielem, Komornik z A.Chyrą, troche inna tematyka ale wciągająca i dająca do myślenia

dawaj jeszcze jakieś tytuły kobrietta, bo trochę straciłam orientację w polskich filmach, a te które mi ostatnio polecano to rozczarowywały...

Gość liamiusoo
ex-d.bill ja polecam z polskich jeszcze "Dom zły" tez wciska w fotel

to fakt dom zły, jest przerażająco przerażający! wbija w fotel i serio ciężarnym nie polecam

dla mnie "dom zły" był jak koszmar senny z którego zbyt długo nie mogłam się obudzić...

Gość a ja sąąąądzę
"Dom zły" jest świetny. Mnie jeszcze bardzo podobała się "Różyczka".

polskich i z europejskiego kina - Francja, Skandynawia, w anglosaskich raczej sie orientuje;)

dom zły? - nie kojarze, spróbuję obejrzeć, dzięki dziewczyny za tytuły. a swoją drogą szkoda zetyle wartościowych polskich filmów nie jest reklamowana i tak mało znana.

Gość liamiusoo
a jesli chodzi o zagraniczne to filmem mojego zycia jest "Przełamując fale" Larsa von Triera....tego filmu nie da sie zapomniec

o tak, Różyczkę tez polecam z zagrabanicznych: Wszystko za życie (długi, monetami zbyt wydłużone sceny, ale to wszystko ma sens by pokazać kwintesencję filmu, mnie wbił w fotel) - 127 godzin - Kieł (grecki z 2009r.) najbardziej chory film, o psychicznym głównym bohaterze stwarzającym patologiczne warunki swojej rodzinie, tyle o nim tylko powiem) nigdy więcej nie wiedziałam podobnego filmu.

Gość liamiusoo
Niesamowicie smutny jest tez film "Chłopiec w pasiestej piżamie"...po tym ryczalam chyba pol nocy

o własnie, jak piszecie to sobie przypominam.. Symetria i Dług, również mistrz! Dług ogądałam ze 3razy i za każdym razem bałam sie tak samo.