Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miliko2

tak sie boję

Polecane posty

Gość miliko2

Słuchajcie , byłam u lekarza w 4 tc. Było widać pusty pęcherzyk. Na dzisiaj mam kolejną wizytę . Już u innego lekarza bo tamten jest bardzo niekompetentny. Nic mi nie powiedział, wyszłam głupia od niego. Jestem teraz 7 tydz od OM. Na 17.15 jade do lekarza. I teraz przeczytałam takie coś. "Cztery, pięć dni po zapłodnieniu Twój potomek będzie miał postać maleńkiej, pustej w środku kuli, zwanej blastocystą. Przed nią bardzo ważne zadanie: musi się zagnieździć w błonie wyściełającej macicę, a to udaje się tylko w 60 proc. przypadków. Jeśli próba zakończy się sukcesem, jesteś w ciąży!" Czyli co może sie okazać,że nie jestem jednak w ciąży?? Dodam,że nie wystapiły u mnie żadne krwawienia ani plamienie. Cały czas bolą piersi .

Gość miliko2
nikt nic nie napisze chyba zwariuje do tej 17.15 . Ten wczesniejszy lekarz nic mi nie powiedział. Cieszylam sie do tej pory a teraz sie strasznie boję:(

Gość azu
No gwarancji że będzie ok nikt ci nie da. Jednak skoro pęcherzyk jest to najpewniej zarodek się pojawi. Nie ma innej opcji na sprawdzenie jak usg. Musisz czekać.

Gość azu
A tak w ogóle to po co tyle czytasz? Chcesz popaść w paranoję jak niektóre użytkowniczki tego forum? Stres ciąży nie służy.

Gość miliko2
czekam i sie nie pokoję. Wszystko przez ten internet , się człowiek naczyta a potem wkręca sobie różne rzeczy i schizuje. Myslę,że bedzie dobrze, bo przeciez nie plamiłam ani nic .

Jak widział pęcherzyk to ciąża się zagnieździła. Inna sprawa czy nadal się rozwija. Dziś jeśli to 7 tc od miesiączki to już coś konkretnego powinno być widać np bicie serduszka.

Gość miliko2
azu bo byłam u walnietego lekarza , który nic mi nie wpoeidział , nastraszył i wyszłam od mniego glupia. Dziś jadę do normalnego lekarza , wszystko sie dowiem i juz tych bzdur czytac nie będę. Zresztą mąz powiedział,że bedzie modem od neta zabierał jak bedzie wychodził:D:D

Gość miliko2
miarak a jeżeli nie miała, żadnych krwawień, plamień ani boli to można przypuszczać,że się dobrze rozwija?? czy to też nie jest gwarancją?

Gość azu
Dokładnie -zabrać neta bo to nic dobrego w takiej sytuacji. A co do pierwszej wizyty to mój gin specjalnie kazał mi przyjść ok 6-7tyg. aby potem nie było takich akcji jak u ciebie. Nie ma sensu tak wcześnie gnać do gina bo po co potem stresować sie?

Gość azu
Niestety ale to też nie daje gwarancji, choć świadczy dobrze.

Gość miliko2
teraz wiem,że nie ma sensu ale to moja pierwsza ciąża , i nie śmiejcie sie ale myslałam,że jak test pozytywny i beta to już raczej ciąża murowana.

Gość miliko2
dziękuje wam dziewczyny za odpowiedzi. Mam nadzieję,że będzie dobrze, i że już cos konkretnego się dowiem bo to czekanie i niepewność bardzo stresuje.

Gość pełna-obaw
dlaczego poszłaś do lekarza już w 4 tygodniu? Musisz wiedzieć, że w tak wczesnej ciąży lekarze nie traktują swoich pacjentek zbyt poważnie, gdyż można ją w każdej chwili stracić. Niektóre kobiety nawet jeszcze wtedy nie wiedzą, że są w ciąży, dostają okres 5 -7 dni po terminie i myślą, że im się spóźnił, a to poronienie. Tak więc myślę, że nie powinnaś się martwić. Jeżeli nie było żadnych plamień i bóli to można przypuszczać, że wszystko jest dobrze:) W 7 tygodniu będzie już widać bijące serduszko i właśnie dopiero teraz jest moment na pierwszą wizytę. Teraz jeżeli będzie widoczne echo płodu lekarz będzie traktował cie jak poważną ciężaróweczkę:) Powodzenia. Daj znać po 17:)

Gość azu
Wyluzować to przede wszystkim. :) Na pewne rzeczy i tak nie ma się wpływu więc po co sobie stres fundować zakładając że coś nie tak. Przez to że się człowiek naczyta w necie to potem tylko problemy. :)