Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama happy

no- najgorszy okres już za nami!

Polecane posty

Gość mama happy

Patrze sobie wlasnie na swoje prawie trzyletnie dziecko- i tak mi się nasunęło- najgorszy okres juz za nami!!! Mam juz w domu małego mądrego czlowieka, ktory mowi, załatwia się kulturalnie, w nocy śpi,sam je, sprząta po sobie, mogę go na chwilę spuścic z oka... Taki uroczy człowieczek.... Kiedy do Was to dotarło, że Wasze dzieci to juz nie takie nieporadne, zaplakane, zapieluszkowane niemowlaki?

po tygodniu z grupą 11-18 latków muszę stwierdzić że najgorsze to jeszcze przed nami ;) Ale ciesz się ta "przerwą" dokąd jeszcze możesz :D:D:D

Gość _Cini_
mama happy czy rzeczywiście było tak ciężko? Pytam, bo jestem w połowie ciąży i chcę się dowiedzieć, czy te wszystkie straszenia odnośnie okresu, kiedy rodzi się dziecko są prawdziwe czy tylko przesadzone. Dodam, że mam kochającego partnera, jestem dzielna i nieprzespanych nocy się nie boję ;D!

U nas magicznym czasem zawsze bylo połtora roku :-) (mam 3 dzieci). A od 2 lat to juz w ogole z gorki. Moje blizniaki we wrzesniu skoncza 3 lata, starszy synek 5,5. Superowo jest, zreszta na sasiednim topiku wlasnie o tym pisalam, ze czas leci szybko i dzieciaki rosna nie wiadomo kiedy i znowu mozemy poczuc, ze zyjemy i ze zycie ma inne aspekty, poza pieluchami, soczkami, wozkami, drzemkami, nocnym wstawaniem itd itp....

Gość mama happy
spokojnie- nie było tak zle, ale.....inaczej. Zaskoczona bylam bardzo, gdy maly sie urodzil- praktycznie tylko spal, tylko przewinąc i nakarmic, tak wiec czlowiek ma troszkę czasu by sie przestawic na inne tory. wiadomo- niemowlak-tez piekny okres, ale dziecko juz bardziej absorbujące. potem, gdy uczy sie chodzic- oczy doodkola glowy.... ale nie jest żle, to piękny okres w Waszym życiu :-) powodzenia

Gość mama happy
spokojnie- nie było tak zle, ale.....inaczej. Zaskoczona bylam bardzo, gdy maly sie urodzil- praktycznie tylko spal, tylko przewinąc i nakarmic, tak wiec czlowiek ma troszkę czasu by sie przestawic na inne tory. wiadomo- niemowlak-tez piekny okres, ale dziecko juz bardziej absorbujące. potem, gdy uczy sie chodzic- oczy doodkola glowy.... ale nie jest żle, to piękny okres w Waszym życiu :-) powodzenia

Gość kolorowe kredki w .....
do 2lat było ciężko bo córka była wymagająca, tylko mama i mama. Gdy skończyła 2,5roku zaczęła być bardziej samodzielna. Zaraz skończy 3latka i jest już super, ładnie pobawi się dłuższą chwilę sama. Dodam że z pieluchami skończyliśmy gdy miała 19mies.

Gość mama happy
moze ktos jeszcze sie wypowie?

starczy bedzie miał 4 lata niedługo, a młodsza 20 mies. i też widzę, że wielki dół ośmiomiesięczny chyba za nami, pewnie mam parę miesięcy spokoju, a potem zaczną broić razem;)

Gość ha ha haaaa
moja ma prawie 2 latka i już zaczynam baaardzo powoli łapać oddech ;) ps: Wiosenna - ładnie ubrałaś dzieciaki ;)

Gość mama happy
zapraszam do dyskusji

Gość No widzisz beatko
wiosenna gdzie kupujesz ciuchy dla DZIECI.tylko powiedz prawdę.

Gość nilaopkaaa
nie ciesz się tak szybko, bo zycie przed tobą i możesz jeszcze nie jedną wpadkę zaliczyć i sielanka sie skończy

Gość No widzisz beatko
a ja odetchnęłam jak starszy skończyl 12 lat i zaczął chodzić swoimi drogami.ale zaczęło nam się robić nudno i pojawił się po połrocznych staraniach drugi synek.

Gość To u mnie było tak, że od
urodzenia, do gdzieś 6 miesiąca w miarę lajt, bo na początku tylko jadł i spał, a potem jeszcze się troszkę bawił, ale generalnie był grzeczny i nieruchliwy. Zaskoczyło mnie bardzo to, że od 3 miesiąca przesypiał noce, a wcześniej to nie było jakieś płakanie okropne, tylko co 3 godziny jeść i spał, więc też się w miarę wysypiałam w nocy, a w dzień wszystko zrobiłam i jeszcze miałam czas poleniuchować. Zaskoczyło mnie też, że nie miał kolek ani nic, co podobno większość dzieci ma.Potem było gorzej, bo ciągle potrzebował uwagi i się przemieszczał jak umiał, nawet na sekundę nie mogłam go zostawić poza łóżeczkiem,bo zaraz gdzieś się turlał, próbował siadać, potem wstawać i chodzić, a teraz ma 15 miesięcy i znowu lajt, bo sam chodzi. :) Pozamykam tylko drzwi na zewnątrz, pousuwam rzeczy niebezpieczne z zasięgu jego rączek i tak sobie lata i bawi się różnymi przedmiotami, a ja w tym czasie gotuję lub coś innego w domu robię. Ja się nie mogłam doczekać, kiedy zacznie sam chodzić.Wszyscy mi mówili, że wtedy to dopiero oczy naokoło głowy, a ja się cieszę, że nie muszę go prowadzić za rączkę, tylko siadam w ogrodzie, a on sobie lata naokoło mnie i czasami tylko przybiegnie, żeby się pościskać albo mi coś dać. :)

Gość taka ja se...
wiosenna mama ma racje najgorsze to jeszcze przed WAmi :) heheh