Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wodka wesele

Wodka do rozdawania jak liczyc

Polecane posty

Gość wodka wesele

Mam takie pytanie odnośnie wódki na weselu. Ogólnie wiem, że na wesele jednodniowe liczy się 0,5 na osobę. Także w moim przypadku wychodzi 100 wódek. Jednak u mnie jest tradycja, że każdej parze/rodzinie dajemy na pożegnanie wódkę. Jednak nie wiem jak to się liczy czy z tego co zostanie będziemy rozdawać wódkę. Czy należy jeszcze dodatkowo przy zakupie przewidzieć te na pożegnanie czyli kupić więcej jakieś 50 flaszek?

Gość wodka wesele
no tak na pare. Lub rodzinke jak np przyjda rodzice z nastoletnimi dziecmi to tez nie bedziemy dawac kazdej parze, ktora miala osobne zaproszenie tylko juz glowie rodziny. No i tez nie wiem czy kazdemu czy tylko tym, ktorzy beda do konca wesela. Bo wiem, ze niektorzy wyjda juz kolo 1 w nocy.

nie no jak wszystkim to wszyskim, ja też mam ten problem no chyba że nie zauwarzysz,że wyszli =) tak też sie zdarza

Gość wodka wesele
mysle, ze kazda para da nam znac i wtedy ja pozegnamy. No chyba, ze nic nie powiedza to niestesty ciezko bedzie zauwazyc. Ale poprosze swiadkow ze jak zobacza ze ktos sie zbiera to tez zeby dali znac. No wlasnie ja slyszalam, ze wodke daje sie na sam koniec bo a trakcie wesela jeszcze nie wiadomo ile jej zostanie i czy jest z czego rozdawac i ile do rana jeszcze pojdzie. Chyba, ze kupimy te 5o na przeznaczenie specjalnie do rozdania. Jednak jak sie orientowalam to nikt specjalnie nie zakupywal tych flaszek na rozdanie i dysponowal tym co zostalo z wesela. I dlatego nie wiem czy kupowac czy nie, Moze nie az 50 tylko z 20 w zapasie? wiadomo ze kazdy 0,5 nie wypije wiec cos tam zostanie. Sama nie wiem. Wodka to spory koszt nie chcialabym przesadzic z iloscia.

Gość julka19x
ja wodke dostalam dwa dni po weselu,przeciez nie bedziesz dawac wodki wychodzacym bo wiele osob moze byc w takim stanie ze jeszcze stluka butelke albo wypija po drodze i do domu nie dojda.Pozatym trudno kazdego upilnowac kiedy wychodzi i nie kazdy zdazy sie pozegnac tak jak ja gdy o 3 podstawil sie autobus i ledwo na niego zdazylam.

Gość nina098
CO TO ZA BZDURY JAKAŚ PATOLOGIA , BURACTWO BRAK SŁÓW ??? julka19x ja wodke dostalam dwa dni po weselu,przeciez nie bedziesz dawac wodki wychodzacym bo wiele osob moze byc w takim stanie ze jeszcze stluka butelke albo wypija po drodze i do domu nie dojda.Pozatym trudno kazdego upilnowac kiedy wychodzi i nie kazdy zdazy sie pozegnac tak jak ja gdy o 3 podstawil sie autobus i ledwo na niego zdazylam. KAŻDY CYWILIZOWANY CZŁOWIEK JAK WYCHODZI TO SIĘ ŻEGNA Z GOSPODARZAMI ŻAL.PL

My mieliśmy wesele z poprawinami,dlatego też by starczyło do rozdania kupiliśmy specjalnie wódkę. W każdym razie każdy gość z nami się pożegnał i na parę szła 0,5 wódy.

Gość wesele moje bylo w sobote
My mieliśmy 80osob dorosłych, wesele dwudniowe. Liczyliśmy następujaco: 0,5l x 100 x 2, czyli 200 butelek. Wzięliśmy jednak więcej. W sumie mielismy 255 butelek. Kilka wypiłysmy na moim panienskim, kilka na kawalerskim męża, kilka w domu, 20 bram mielismy, ok 20 na oczepinach za buty i przy zabawach no i do rozdania. Jeszcze nam troche zostało :)

Gość narzeczona onaaa!
A jaką wódkę kupujecie? My właśnie stoimy przed zakupem, zastanawiamy się nad białą żubrówką, bo ostatnio polecali nam znajomi po własnym weselu. Jakieś sugestie w podobnym pułapie cenowym? Co najlepiej kupić?