Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze cos fajnego podpowiecie

praca wymagajaca czestych wyjazdow do Warszawy

Polecane posty

Kochani, mam taka dziwna sytuacje. Mieszkam w Poznaniu ale mam kogos w Warszawie. To wczesny etap znajomosci wiec na razie nie biore pod uwage przeprowadzki do niego choc mamy swoje lata i on juz cos o tym przebakuje. Jemu latwo mowic bo to ja musialabym w razie czego przewracac cale swoje zycie choc docelowo i tak chcialabym tam znalezc prace i tam sie przeprowadzic. Poki co jednak mieszkam w Poznaniu, mam normalna prace biurowa ktorej nie cierpie a chcialabym znalezc jakies takie zajecie ktore wymagaloby ode mnie czestych wyjazdow-wiecie-polaczylabym przyjemne z pozytecznym ;). Macie jakis pomysl gdzie moglabym szukac pracy? Dodam, ze jestem osoba bardzo otwarta, kontaktowa, lubie zycie w biegu i w ruchu a ta praca ktora wykonuje teraz jest tylko dla pieniedzy ale dlugo juz tam nie wytrzymam..

Gość konduktor w pociagu do
warszawy :D

hehehe tez tak myslalam ale to raczej odpada :D

podbijam

Pytasz gdzie szukać pracy. Rozumiem że "gdzie" oznacza w jakiej firmie. Powiedz mi jednak dlaczego jeśli chcesz mieszkać na stałe w W-wie nie znaleźć tam pracy i wynajmować pokój lub kawalerkę? Będziesz niezależna, a jak będziesz chciała chciała się wprowadzić to się wprowadzisz. Jak będziesz chciała wyprowadzić - wyprowadzisz. Próbujesz zrób rozkrok zamiast wykonać cały krok. Czemu?

prawda jest taka ze zeby znalezc tam dobra prace, pozwalajaca ze spokojem oplacic mieszkanie i jakos zyc, potrzeba znajomosci. ja nie mam az tak dobrych choc moze i moj pan X moglby tez jakos pomoc ale prawda jest taka, ze znajomsoc jest swieza i nie wiem czy juz teraz stawiac wszystko na jedna karte, zwlaszcza, ze tutaj mam fajne mieszkanie i jako tako poukladane zycie. z drugiej strony czuje, ze warto byloby wszystko wywrocic ale potrzebuje jednak troszke czasu...

Nieprawda że trzeba znajomości. Ja mieszkam w Olsztynie a znalazłem (bez znajomości) prace w w-wie. Sama sobie wymyśliłaś takie przekonanie ograniczające bo boisz się zaryzykować. Ja rozumiem, że się boisz - ja też się bałem. Każda większa zmiana w życiu to stres przed porażką. Kiedy jednak się zdecydujesz, wtedy wykonasz ten krok. Teraz chciałbyś zjeść jabłko i mieć jabłko. Pracować dalej w Poznaniu ale "bywać" w warszawie. Moim zdaniem to bardzo trudne zadanie.

Gość w bloku tak jak mieszkam
jakieś dziwne rzeczy z tymi znajomościami mówisz. W Warszawie pracuje więcej przyjezdnych niż warszawiaków :( Bo godzą się na kżde warunki byleby tu być i zabieraja nam miejsca pracy zaniżając średnią :(

pewnie macie racje i powinnam zaryzykowac... cos czuje, ze decyzje podejme szybciej niz mi sie wydaje...

@Autorki Ja nie pisze że "powinnaś zaryzykować". Ja tylko piszę, że szukasz rozwiązania bardzo nierealnego i szukasz połączenia ognia z wodą. Taki rozkrok, stan nieokreślony. Piszesz, że chciałabyś pracować w w-wie i to jest Twoje pragnienie. Jeśli to jest Twoje pragnienie to sugerują się zastanowić, rozważyć za i przeciw i JEŚLI się zdecydujesz, iść do przodu i zmienić miejsce zamieszkanie. Takie mieszkanie na 2 miasta nie jest fajne ... żyłem tak prawie rok. Masakra.