Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adriannaa

wolelibyście mieszkać w domku na wsi czy w bloku w warszawie

Polecane posty

Gość co na tej wsi robic?
nie wyobrazam sobie zycia na wsi wole miasto,wyjde tu i tam,zawsze elegancka

Gość facet taki....
tego też się obawiam co będę robił po pracy?? łaził po polach i lasach? boje się że czeka mnie tutaj samotnosc, większa niż w duzym miescie

Gość rerrewer
W wieku 15-25 myslalem ze chce mieszkac tylko w bloku w duzym miescie.teraz mam 30+ i chcialbym zamieszkac na odludziu w domku.

Ja mieszkam w domku, w warszawie. Z chęcią wyprowadze sie do ścisłego centrum, nawet jutro, nawet jeśli będzie to blok. Nie moge sie doczekać. :)

żeby nie było, moja wieś to nie było żadne wypiździewo. No ale, sklep jeden, nie ma w nim wszystkiego czego potrzebujesz, bo ludzie na wsi nie jedzą np imbiru. Po lepsze zakupy musisz jechać do miasta. W dodatku w sklepie wiejskim wszystko jest droższe. Do szkoły miałam na 8, wstawać musiałam o 6, autobus 6.40. Potem czekałam 45 min na rozpoczęcie zajęć. Innego autobusu nie było. Na imprezę nie poszłam, bo nie miałabym jak wrócić. Wszystko w porządku jak się jest STARYM. Młodzież na wsi ma przesrane. No, ale co ma zrobić jak tatuś i mamusia nagle chcą na wieś się przenosić. Moim rodzicom na wsi było w porządku, bo matka zawsze ojca do domu z imprezy zwiozła.

Gość -usia siusia-
-ja mam przerąbane, bo mieszkam w bloku na wsi!!!!!

Gość nvoawuvbuoewvbou
Mieszkalam już w domu na wsi (nie zabitej dechami dziurze, tylko normalnej miejscowosci wielkosci miasteczka - z marketami, kinem itp), a teraz mieszkam w kawalerce w bloku w miescie (na czas studiów). Mam porównanie i zdecydowanie kiedy założę rodzinę chcę mieszkać własnie w takiej miejscowosci jak moja rodzinna - pod dużym miastem, także do wiekszych sklepów czy rozrywek blisko, ale jednak cisza, spokój itp:)

Gość kobieta 25-40
...i to czekanie jak ksiądz ma po kolędzie przyjść...na wsi drzwi nie zamkniesz tak jak w bloku.

Ja sie będe w stanie przenieść na wieś może po 60tce. Chociaż nie jestem pewna, bo wtedy z kolei do lekarza daleko. Więc ciągle coś nie tak. Wole mieszkać w moim zajebistym mieście rodzinnym- Warszawie. Tylko jednak wolalabym bliżej cywilizacji bo domki jednorodzinne mnie wykańczają.

Gość nvoawuvbuoewvbou
Zbieram ślimaki, z tymi lekarzami to niekoniecznie będzie tak źle - studiuję własnie medycynę i ja np zamierzam mieszkac na wsi (tak jak wyzej napisałam). Coraz częściej wśród kolegów studentów spotykam się z przekonaniem, ze warto po stażu zamieszkać w jakiejś miejscowosci, która miastem nie jest, a tylko leży "pod" miastem. Wiesz, jednak miasta stają się powoli "wysycone" lekarzami, a w mniejszych czy większych miejscowościach zawsze się jakiś etat czy nawet miejsce na prywatną praktykę znajdzie.

Gość pearl ticurilla
życie na wsi kończy się po 18?:D Własnie zaczyna - ogniska, grille, wypady nad jezioro, namiot, imprezy, dyskoteki zaczynają się po 18! Rozrywke nie brakuje zapewniam:) A pasje dzieci? bez problemu - mozna dojechać do miasta i spełniać marzenia. Zawsze jednak wracasz do cichego spokojnego miejsca gdzie możesz być sam a nie z kilkoma sąsiadami za scianą:P

Gość facet taki....
Zbieram ślimaki ja też polubiłem Warszawę tylko koszty najmu i mieszkań są dla mnie za wysokie dla mnie jest jeszcze jeden problem mam już swoje lata(28) i jestem sam a znaleźć na prowincji wolną kobietą w moim wieku lub parę lat młodszą jest ciężko

No wlasnie, to jest duzy problem, że ceny w Warszawie są, jakie są... Czyli wg mnie mimo wszystko zbyt wysokie. O wiele łatwiej wynajmować na pół z dziewczyną/chłopakiem.

Gość facet taki....
Zbieram ślimatki:napewno jest łatwiej ale trochę przerażała mnie ta wizja wiecznego wynajmu w warszawie taki zwykły człowiek może się nigdy niczego nie dorobić i to jest moim zdaniem najgorsze bo samo miasto jest ok.

Facet, niestety trzeba mieć też w życiu sporo szczęścia. Ja sama jeszcze nie wiem jak będzie ze mna. Chciałabym tu zostać, bo kocham to miasto, tu moje korzenie i inne głupotki. Ale jak wyjdzie, że nie będzie mnie stać na wynajem i życie tu po studiach, to wyprowadze sie do innego miasta, albo i za granice. Niestety z bólem serca.

Gość facet taki....
ja też wyprowadzam się stąd z niechęcią niestety w mojej pracy nie dali mi żadnego awansu tutaj w wawie zyłem sobie sam, miałem pewną niezależnosc teraz wracam do rodziców, do ojca alkoholika i nie wiem jak to będzie

Gość facet taki....
dlatego zaczynam żałowac swojej decyzji

Gość grgj3gij3igj35igj35
mieszkam z rodzicami w domku pod miastem u mnie wieś to same domki jednorodzinne 15 minut do centrum miasta autem. 5 minut spacerkiem do lasu. cisza spokój super! z imprezy jak wracam do za taksówkę w weekend w nocy 35 zł raz na miesiąc można wydać ;) albo spie u kolezanek. Zazwyczaj jednak jadę autem bo nie jestem alkoholowym typem i lampka wina lub jedno piwo mi w zupełności wystarczy :) P.S u mnie nie ma mętalności małych miasteczek. Tzn z sasiadami mowie sobie dzien dobry, jak jestesmy z psami pogadamy czasem zproszenie na kawe i ciasto. Ale nikt o sobie za duzo nie wie, ani z innymi sasiadami o sasiadach sie nie rozmawia. Wszyscy pracują w mieście bo u nas 'na wsi' samej domki jednordzienne jedynie polo market jest i przy nim apteka itp

Gość miastowa
w życiu nie chciałabym mieszkać na wsi jeszcze w jakiejś dziurze zabitej dechami sorry ale na wsi nic niema tylko gnój nie ma żadnego życia w mieście jest wszystko lubisz tańczyć to tańczysz a na wsi co chyba na chodniku nauczysz się tańczyć żadnych perspektyw wieś ŁE ŁE ohyda nic po prostu dno.

Gość zamotany niewiedzący
a ja mieszkam na wsi 200 metrów od drogi krajowej nr 53 za Ostrołęką, lepsze to czy mieszkanie w Warszawie w bloku?

Gość do miastowej !! :)
ile Ty masz lat? 10? ja mieszkam w domu z ogromniastym ogrodem, sad tez jest a moja mam ma jeszcze swoje warzywa. do miasta mam 3 kilometry. taxi kosztuje mnie 18 zl. uhuhuh no to faktycznie wydatek :P ktos juz tutaj napisal ze jest wies i jest wies. wies wsi nierowna. w miescie jestem w ciagu paru minut a tak to mam spokoj . chce imprezy to ide , nie chce to mam spokoj,. ale przynajmniej MAM WYJSCIE !

Gość hdoqo
mieszkalam kiedys w domku na wsi i caly czas byla robota,a to remonty,a to koszenie,w zimie odsniezanie itp,teraz mieszkam w bloku mam wszedzie blisko,pod nosem market i nie chcialabym juz wracac na wies,gdzie wszedzie daleko,potkarze wokolo,to nie dla mnie

Gość do miastowej !! :)
zalezy czy wies jest daleko czy bliosko miasta. a imprezy na ogrodzie i lezenie nago na srodu podworka w lecie ? ( no tak, w miescie sa solaria wprawdzie). boze nigdy nie zamieni. robta co chceeta na wsi. wolnoc tomku w swoim domku. chce imprezy to mam. cisza nocna nie straszna. nawet o wlasnym slubie marze w ogrodzie bo nie wiem czy taki nastroj d ami jakas wykwintna restauracja