Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość męzatka albo juz nie

Jestem 2miesiące po ślubie i chce rozwodu

Polecane posty

to był błąd i TO NIE TEN JEDYNY... Co teraz? :(

Gość aliicjaaaa
czemu akurat taka decyzja? co jest powodem? moze warto dac szanse?

Gość ksksks123512
co się stało?

Gość dfdf333ddd
haha lol

i dopiero teraz się obudziłaś... ach, no tak, bo wcześniej same przygotowania do ślubu są takie fajowe i podniecające, i w ogóle spełnienie marzeń każdej dziewczynki, że w sumie to coraz częstsze, że się nad tym wybranym mężem nie zastanawia...

Gość GosiaOsowska
A mieszkaliście razem przed ślubem? Ile byliście narzeczeństwem?

Gość bjdb
Ale za to wystapiłaś w bialej "księżniczkowatej" sukni i kościele pewnie też przysięgalaś na całe życie, nie? ;)))))))))))) I przyjęcie było planowane od 2 lat i rodzina sie zakredytowała, prawda? Nie przejmuj sie, przecież przyjecie i suknie ślubna były takie jak trzeba, prawda? Wystawne, nie? Najdroższe w okolicy... :))))))))))))))))) Co za kretynka z autorki ..;)))))))))))))))))))

dlaczego kretynka? Dopiero teraz przejrzałam na oczy, on tez sie zmienil jest po prostu inny niz wczesniej :( nie chce tutaj pisac opowieści z calego zycia przed slubem bylismy razem 4 lata... teraz chce unieważnic ten slub tylko nie wiem jak, on nic o tym nie wie :/ kiedy mu powiem to nie wiem jak to sie skonczy, na samą mysl mi niedobrze, jego rodzice mnie chyba rozszarpią

Gość sasssssssssssssss
no własnie, ponawiam pytanie ile sie znaliście, jak czesto spotkania i czy mieszkaliscie razem? ile macie lat po takich przykładach widać, ze wrecz TRZEBA mieszkać przed ślubem! nawet jeśli to prowo, to i tak są takie sytuacje

Gość bjdb
Kretynka, bo wybrała jakąś ułudę a nie wspólne mieszkanie przed slubem. Trzeba byc idiotka by wyjść za mąż za kogoś, kogo się de facto nie zna .

mieszkalismy niecale 2 lata ze soba ja 23, on 27

czyli byłaś tak podniecona przygotowaniami do ślubu i sikałaś w majty z podniecenia wybierając sobie białą sukienkę, że nie zastanowiłaś się nad sensem małżeństwa, tylko jak ta lama poszłaś do kościoła i coś tam bezmyślnie przysięgłaś, bo rodzina przyjechała i zaraz będzie weselicho. NIE WIERZĘ że przez 4 lata było ok a teraz nagle w ciągu 2 m-cy się wszystko zmieniło.

Gość Warman,lo
No to 2 lata mieszkalas z nim i bylo ok. A po dwoch miesiacach juz nie? Moze z Tobą jest dziewczyno coś nie tak a nie z nim. Zastanow sie...

Gość o matkkkkkkkoooo
Jestes głupia :( ale nie martw sie, wiekszosc wspolczesnych kobiet to debilki, takze tutaj na Kafe - to standard jesli chcesz uniewaznic slub to do księdza, ale on na 100% bedzie robil problemy zeby zaczekac, zeby dac sobie sznase tzn zebys zrobila bachora, potem i tak trzeba sie babrac z biskupem a jesli chodzi o cywilny to mozna unieważnić malżeństwo, gdy: 1)zostalo ono zawarte przez mężczynę, ktory nie ukonczyl lat 18, lub kobiete ktora nie ukonczyla lat 16, lub ukonczyla 16 lat ale malzenstwo zawarla bez zgody sadu- uniewaznienia molze zadac kazdy z malzonkow, jednak nie wtedy gdy przepisany wiek zostal osiagniety 2) zwiazek malzenski zawarla osoba ubezwlasnowolniona-uniewaznienia moze zadac kazdy z malzonkow, jednak nie po ustaniu ubezwlasnowolnienia 3)malzenstwo zawarla osoba chora psychicznie albo niedorozwinieta umyslowo-zadanie moze wysunac rowniez kazdy z malzonkow, jednak nie po ustaniu choroby 4)malzenstwo zawarla osoba pozostajaca juz w zwiazku malzenskim-uniewaznienia moze zadac kazdy kto ma w tym intres prawny 5 )mozna ponadto zadac uniewaznienia z powodu pokrewienstwa lub powinowactwa miedzy malzonkami lub istnienia miedzy nimi stosunku przysposobienia 6) malzenstwo moze byc uniewaznione gdy oswiadczeni o wstapieniu w zwiazek malzenski zostalo zlozone z wada oswiadczenia 7) jezeli bylo zawarte przez pelnomocnika bez zgody sadu lub jezeli pelnomocnictwo bylo niewazne lub skutecznie odwolane idz lepiej do radcy prawnego lub adwokata

Gość potwora_ze_dwora
No tak, małżeństwo zupełnie jak jednorazowy kubek z Macdonalda. Wypić i wywalić. Skutki mydlanych oper, romantycznych komedii i literatury dla kucharek. Bo po ślubie zawsze jak w bajce : żyli długo i szczęśliwie. A o tym, że to "szczęśliwie" i długo to ciężka, codzienna praca nad sobą i związkiem, to już się nie wspomina.

Gość junikn
jak nie napiszesz tak mnie wiecej co jest przyczna, ze chcesz tak nagle 2 m-ce po slubie rozwodu, to nie bedziemy mogli ci pomoc... moze ktos ci cos podpowie..moze wyolbzymiarz

Gość fafafafarafaa
ma inna