Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dassy

zamazywanie sie obrazu

Polecane posty

Gość dassy

dzisiaj caly dzien rozmazuje mi sie obraz. Czasem jest to normalne, na pewno kazdy z was to zna - lekko sie zamazuje i wystarczy pomrugac czy przetrzec oko i ostrość wraca. Tylko dzisiaj mam tak od rana dość często. Co może być przyczyną? Zakropiłam oczy visine, ale jakoś to nie pomogło. Nie jestem też przemęczona więc naprawde sie martwie. Zwykłe potarcie i mruganie działa na przywrócenie ostrości, ale po chwili jest to samo

Gość azu
No to do okulisty -nie ma co czekać. Wygląda na jakąś wadę wzroku.

Gość dassy
Mam wade wzroku od urodzenia. Ale czy tak się objawia pogorszenie? No bo w końcu jak przetre to oko to ostrość mi wraca i widze jak widziałam

Gość kiedyś też tak miałam
czasami zdarza się, że jak się śpi na brzuchu lub na boku, twarzą cześciowo do poduszki lub opiera się głowę na ręce, to coś tam w okolicy oka zostaje uciśnięte i wtedy chodzi się z takim rozmazanym obrazem w jednym oku przez cały dzień. jeżeli stosujesz jakieś leki, np hormonalne, możliwe jest chwilowe niedotlenienie oka lub niska przewodność nerwów - przynajmniej tak mi okulistka mówiła. w tym wypadku trzeba zrobić badanie dna oka, monitorować zmiany w widzeniu i zastanowić się nad zmianą leków. jeżeli rozmazany obraz pogarsza się lub utrzymuje się długo, możliwe, że to wada wzoku. jeżeli ci nie przejdzie w ciągu 2-3 dni, idź do okulisty.

Gość dasssy
Ja przyjmuję od ponad roku tabletko antykoncepcyjne, nie miałam pojęcia, że to może byc przyczyna

Gość dasssy
a co myslicie o niedoborze magnezu? Bo czytałam, że od braku magnezu sa wlasnie zaburzenia widzenia i bole glowy, ktore tez miewam bardzo czesto a niedobor magnezu mam na bank bo mam cholerne skurcze