Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona26latkaaa

Nie dorosłam do macierzyństwa...

Polecane posty

Gość zagubiona26latkaaa

Kilka tygodni temu wylądowałam w łóżku z kimś kogo bardzo kocham ale on Ma kogoś, przyjechał jak się dowiedział jaki jest mój stan (mam depresje, kilkanaście prób samobójczych na koncie, nerwicę, fobie). I tak jakoś wyszło I jestem w ciąży. Jestem kompletnie nieprzygotowana i niedojrzała do macierzyństwa. Mam 26 lat, nie mam skończonej żadnej lepszej szkoły,, nie mam matury, NIGDY nie pracowałam, jestem na utrzymaniu rodziców. Przez swoje choroby nie wychodzę całymi dniami z domu, biorę mnóstwo leków, nie śpię po kilka nocy z rzędu a później biorę kilkanaście tabletek na sen i się nieustannie 3 -4 dni, często nadużywam alkoholu i w dalszym ciągu myślę o samobójstwie. Nie wiem co robić...

Gość no to jestes wrakiem
:-O pogratulowac :-O nawet jesli nie masz matury to chyba slyszalas cos o tabletkach anty?

Gość zagubiona26latkaaa
Słyszałam o tabletkach anty ale sądzisz że ktoś kto nie wychodzi z domu od 7 lat chodzi do ginekologa po antykoncepcje?

to teraz bedziesz miała dla kogo zyc dziecko wszystko zmieni moze to jest jakis znak dla ciebie że najwyszy czas znależc siłe aby życ normalnie:)

Gość pomoc:-)
Co na to rodzice?

Gość zagubiona26latkaaa
Nic na to bo jeszcze nic nie wiedzą i nie wiem jak im powiedzieć...

najpierw pójśc do lekarza z lista leków, które bierzesz i z nim pogadać o ich wpływie na ciąże oraz co w Twojej sytuacji dalej najlepeij robić

A skad masz opewnosc ze jestes w ciazy skoro nie wychodzisz z domu? tym bardziej kto niby by Ci kupil test ciazowy?

dokładnie zgadzam sie z wypowiedza powyżej musisz isc do lekarza aby mu powiedziec jakie leki bierzesz i wypadałoby abys powiedziała ojcu dziecka nie wazne ze on kogos ma wiedział co robi miał swój rozum

Gość kafffffafafaf
kurwa jak to możliwe że jeszcze żyjesz

Gość lkajjja
usuń ciążę, bo szkoda aby twoje dziecko już jako narodzone się męczyło. Przecież ono z góry jest skazane jeżeli urodzi się zdrowe, przy czym to jest mało prawdopodobne, na klęskę życiową.

Gość zagubiona26latkaaa
Wiem, że powinnam iść do lekarza ale no właśnie... Nie jestem w stanie. I raczej nie pójdę, nie wiem może gdyby lekarz do mnie przyszedł...Psychiatra przychodzi na wizyty prywatne. Raczej jestem pewna, że jestem w ciąży, od kilku miesięcy nie mam okresu, brzuch mi się zaokrąglił i wydaję się że czuję ruchy dziecka.

Wydaje Ci sie czy jestes pewna? A jak dawno przespalas sie z tym kolesiem?

Gość azu
Ruchy dziecka? No to dowaliłaś. :D Jesteś w 20tygodniu ciąży już? Testu pewnie nie robiłaś bo po co? Nie wierzę że to prawda.

Gość zagubiona26latkaaa
Nie wiem dokładnie kiedy, myślę że 4 miesiące pewnie minęły, może więcej, może mniej, nie jestem w stanie powiedzieć ile... Testu nie robiłam bo nie mam.

Gość idealy matkii
a dlaczego w 20 tygodniu, poczytaj sobie tutaj na forum, co niektóre to już na drugi dzień po zapłodnieniu czują ruchy

Gość azu
Czyli nie wiesz nic. Skoro masz tyle ze sobą problemów to kolejne urojenie nie jest niczym nowym. To w końcu było kilka tygodni temu czy kilkanaście? Coś się gubisz w zeznaniach. :O

To na co Ty czekasz? Poproś rodziców albo kogoś niech lekarza prwyatnie wezmą a wcześniej niech Ci test kupia! Okresu możesz nie mieć przez leki które bierzesz. Ale tu nie ma już na co czekać!Działaj dziewczyno zamiast się nad sobą użalać!

Gość vdsfvdsczs
pierdolisz :D

Gość zagubiona26latkaaa
Nie wiem ile czasu minęło, od dawna nie mam poczucia upływającego czasu, dlatego nie wiem ile dokładnie

Gość zagubiona26latkaaa
No ale nigdy mi się przedtem okres nie spóźniał i tak nagle?

Gość azu
A skąd nagle przekonanie że to ciąża? Bo brzuch urósł i coś ci tam bulgocze?

Gość zagubiona26latkaaa
No bo uprawiałam seks, przestałam miesiączkować, powiększył mi się brzuch i to nie z obżarstwa bo od dawna jadam zwykle 2 - 3 kanapki dziennie, bolą mnie piersi.

Gość to zamow sobie
test na necie

nio to laska masz problem ty nie masz myslec tera zo sobie tylko o tym dziecku jeżeli ono wogole jest.albo sobie cos wkreciłas rodzice nie widza co sie z toba dzieje mama nie zauwazyla zmian u ciebie skoro z nimi mieszkasz a poza tym nie wychodzisz tyle z domu to co bzykalas sie zkolesiem pod dachem rodzców. dziwna sprawa jak dla mnie nie mozesz olewac tego nie rozumiesz tego/to powazna sprawa jezeli to prawda tu chodzi o zdrowie i zycie dziecka jak i nie twoje tez pomysl troche! co ty uwazasz ze ginekolog przyjdzie do ciebie?a jak ci usg zrobi wez zbierz sie do kupy rusz ten tylek wkoncu!

Gość to zamow sobie
a ta twoja deprecha bierze sie przedewszystkim z naduzywania alkoholu

Skoro nadal zyjesz to znaczy ze Masz tu jakas role do spelnienia. To ze Masz nerwice nigdy Nie usprawiedliwi np choroby twojego dziecko ktore nic Nie winne zalewasz alkoholem. Czlowiek w pewnych sytuacjach musi dojrzec I koniec bo wiedzialas ze dzieci sie w kapuscie Nie rodza. Ja mam 18 lat I za tydzien termin porodu, tez Nie mam szkoly I miałam bardzo trudne dziecinstwo ale to Nie wina dziecka ze zbladzilam I zobaczysz ze za pare miesiecy bedziesz myslec czy aby twoje bezmyslne zachowanie Nie wyrzadzilo mu krzywdy. Teraz zycIe tego dziecka powinno by. Dla ciebie wazniejsze od wlasnego

Gość azu
I co teraz po tak długim czasie dotarło do ciebie że może to ciąża? Jeśli się faszerujesz lekami i żyjesz jak żyjesz to nic dziwnego że twój organizm może szwankować. Widać z biegiem czasu rozwaliłaś swój organizm. Wyobraź sobie, że problemy hormonalne mogą dawać takie same objawy jak ciąża. Ale ważniejsze pytanie brzmi co masz zamiar dalej robić? Jeśli to ciąża i to tak zaawansowana że czułabyś ruchy to nie jest dobrze.